Dijsselbloem - Varoufakis: 1-0

Geen categoriefeb 18 2015, 14:00
Morrend en miepend gaan de Grieken dan toch akkoord met een 'overbruggingsprogramma' naar de huidige voorwaarden.
Goed. Syriza heeft nu een maand de tijd gehad om de boel in Europa flink op stelten te zetten. De wittebroodsweken zijn door de Griekse socialisten aangegrepen om voortvarend alle economen, burgers, regeringsleiders en journalisten op de kast te vegen en de angst voor een Grexit verder aan te jagen. Maar nu deze week de eurogroep het Griekse theatrale gedrag eindelijk zat was, bleken Tsipras, Varoufakis en de rest van de Griekse regering toch in staat te zijn om eieren voor hun geld te kiezen.
Ondanks dat de extreem-linkse club aan de macht kwam met beloftes om Europa zo'n beetje omver te beuken, blijken ook de marxisten van Syriza wel enorme schreeuwlelijkerds, maar ook politici. Ze binden in:
Griekenland bevestigt aanvraag verlenging kredietregeling
De Griekse overheid vraagt om een verlenging van zes maanden van de kredietregeling met de eurozone. Dit bevestigt de Griekse overheid woensdag, zo melden verschillende media. Dinsdagavond kwamen al geruchten naar buiten over een mogelijk verzoek. [...]
"We willen een verlenging van het kredietprogramma van enkele maanden om genoeg stabiliteit te creëren zodat we kunnen onderhandelen over een nieuwe overeenkomst tussen Griekenland en Europa", aldus de Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis tegenover de Duitse zender ZDF.
En dat is goed nieuws voor ons. Niet omdat ik zo'n fan ben van het idee om Griekenland enorm veel geld te lenen, maar wel omdat de Europese hulpprogramma's een veel betere garantie zijn voor een economisch herstel, dan de non-voorstellen uit Athene. Nu al wordt daar hardop gespeculeerd over het laten teruglopen van het begrotingsoverschot om weer eens te gaan potverteren, in plaats van schulden terugbetalen. Dat is uiteraard niet de bedoeling.
Die Griekse dagdromerij heeft vandaag dus flinke averij opgelopen, door na veel stampij alsnog met hangende pootjes aan te kloppen op de deur van Dijsselbloems kantoor. Nu volgt het gezichtsvlies voor de Griekse drama queens, maar dat is allemaal ons probleem niet. Wij willen gewoon alleen ons geld terug. En dan kan je beter de methode-Dijsselbloem dan de methode-Varoufakis hanteren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten