Debaltsevo valt ten prooi aan de Russen

Geen categoriefeb 18 2015, 13:00
Aan wapenstilstanden heeft Kameraad Poetin natuurlijk nog nooit een boodschap gehad.
Sinds afgelopen weekend is er een wapenstilstand van kracht in het oostelijke gedeelte van Oekraïne. Dat wil zeggen: Oekraïne valt niemand aan, en Rusland/de Russische rebellen vallen ook niemand aan. Dat is althans de bedoeling. Alhoewel eerstgenoemde zich over het algemeen heel behoorlijk heeft gehouden aan de wapenstilstand hebben Poetin en de Poetin-adepten daar toch aanzienlijk meer moeite mee. Ze veroveren gewoon doodleuk nog een stad die ze nog niet in handen hadden:
De pro-Russische separatisten zeggen dat zij dinsdag de strategisch belangrijke stad Debaltseve in het oosten van Oekraïne zijn binnengetrokken. „De opmars verloopt zeer snel. We hebben een groot deel van de stad in handen”, zei een woordvoerder tegen het Russische persbureau Interfax.
Om er smalend ook nog even aan toe te voegen dat de Oekraïners zware verliezen hebben geleden. Dat was dus helemaal niet gebeurd als die rebellenbandieten zich gewoon aan die wapenstilstand hadden gehouden, natuurlijk. Ondertussen doet Poetin ook nog eens de oproep aan de Oekraïners om zich terug te trekken:
“I hope that the responsible figures in the Ukrainian leadership will not hinder soldiers in the Ukrainian army from putting down their weapons,” said Putin, according to Reuters.
De wereld op z'n kop. Totaal de verkeerde partij, natuurlijk. Want als iemand zich terug hoort te trekken uit Debaltsevo, dan zijn het de Russen en hun plaatselijke terroristenvriendjes. Zij hebben zich niet aan de wapenstilstand gehouden, en zij zijn dan ook degenen die plaats moeten maken.
Maar goed, Poetin heeft dan ook geen enkele boodschap aan wat 'juist' is. Hij heeft alleen een boodschap aan meer, meer, meer Lebensraum voor zijn groot-Russische droom.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten