Rusland klaar voor invasie Oekraïne

Poetin heeft een deel van Oekraïne al bezet, maar de oorlogshitser heeft een oogje op de rest van het land.

Het is algemeen bekend dat Rusland achter de bezetting van Oekraïne zit en dat Poetin (indirect) verantwoordelijk is voor de aanslag op MH17. Maar Poetin wil nog veel meer macht uitoefenen in de Oost-Europese regio. Hij kijkt met een schuin oog naar de rest van het grondgebied van Oekraïne.

Volgens Philip Breedlove, de hoogste militaire bevelhebber van de NAVO, staat het Russische leger klaar naast de grens van Oekraïne. Niet omdat ze het daar zo gezellig hebben. Nee, Rusland is klaar voor een totale invasie van Oekraïne. En:

Volgens Breedlove is ook een groot aantal Russische militairen actief in Oekraïne. Ze trainen en adviseren rebellenstrijders. Moskou ontkent categorisch dat het een directe rol speelt in Oekraïne. Oekraïne heeft tot dusver militaire hulp toegezegd gekregen van diverse westerse landen. Breedlove zei dat de focus moet komen te liggen op het uitbreiden van de mogelijkheden van de Oekraïense strijdkrachten.

De reactie van Poetin is even voorspelbaar als leugenachtig: “We vormen voor niemand een bedreiging en zijn niet van plan om ons in geopolitieke spelletjes of intriges te mengen, laat staan in conflicten. Ongeacht wie ons daarbij probeert te betrekken.”

Poetin wacht op een goed excuus om de rest van Oekraïne binnen te vallen. Dat doet hij overigens alleen als hij er 100 procent zeker van is dat de andere Europese landen traag en slap blijven reageren op zijn machtspolitiek. Daarom moeten we, met de NAVO, ervoor zorgen dat Poetin een halt wordt toegeroepen door een rode lijn te trekken. Tot hier en niet verder.

Misschien moesten we Oekraïne maar eens lid maken van de NAVO. Dat zal Poetin leren.

Volg Frank Verhoef op Twitter: @fverhoef.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

19 reacties

 1. Marcel Buurman

  Tja, dit is alleen oorlogshitserij n de gedachtengang van types als Poetin, die nog denken in de oude invloedssferen en andere, onafhankelijke staten niet de vrijheid willen geven om zelf te kiezen lid te worden van een bondgenootschap.

   

  Rusland hoeft niet bang te zijn dat de NAVO het aanvalt; geen zinnig mens die dat denkt. Buurlanden van Rusland hebben wel degelijk reden om bang te zijn aangevallen te worden.

   

 2. toetssteen

  De US dollar staat onder extreme druk omdat Rusland en China zich aaneen hebben gesloten. Het is nog niet eens zozeer dat de US bang zijn voor Rusland, maar wel voor China dat hen financieel volkomen kan ruïneren. De combinatie van China en Rusland is een kwadraat.

  Het kan de US geen lor schelen wat er van Oekraïne wordt, al ontploft het vannacht. Het hele kwalijke spel draait om de Yankee dollar en om die te redden zal men een oorlog op EU bodem zelfs aanmoedigen. De ellende is echter dat Poetin maar niet wil happen.

  Dat u het hele spel niet doorziet, maakt duidelijk dat u volkomen verblind bent door de propaganda, waar men helaas op DDS driftig aan mee doet.

  En nee, ik ben geen Putin fan, maar ik heb een grote hekel aan leugens.

 3. Energya

  Vlak na het omverwerpen van het regime in Oekraine is bijna de gehele goud voorraad van het land verdwenen, is dat ook de schuld van Rusland?

 4. philippine

  Niet in de Westerse pers.

 5. Kokkie

  Het beeld dat ‘De dagelijkse Standaard’ over Rusland schept is buiten gewoon eenzijdig, terwijl Rusland in mijn ogen de enigste grootmacht is, die in staat en bereid is om de strijd met de Islam vanuit het juiste perspectief aan te gaan. Ik ben bang dat het Westen uiteindelijk een doelwit zal worden, niet om eigen ideologische redenen vanuit Rusisch perspectief maar vanwege het gebrek aan doortastendheid van Europa ten aanzien van de Islam met als resultaat een dramatische verbetering van de Islamitische machtspositie in Europa die Rusland niet ongemoeid kan en mag laten. Vanuit strategisch perspectief zou Rusland juist als een partner tegen de Islam moeten worden benaderd, helaas is Obama de destructieve factor in dit geheel en loopt Europa achterloos achter hem aan.

   

  Onderbouwing:

   

  1 – Russia is currently considering the possibility of initiating a draft decision of the UN Human Rights Council on the protection of Christians in the Middle East and North Africa. Russian experts are now working on this document.

   

  Bron: http://tinyurl.com/n98rd3j

   

  2 – Russia appears to be taking serious moves to combat the “radicalization” of Muslims within its border.

   

  Bron: http://tinyurl.com/p235nsg

   


 6. cico

  Dan draait amerika en saudie nog ff wat verder het olieprijsknopje naar beneden. Jaagt rusland op tientallen miljarden tekort op begroting

 7. anoname

  Franky believes in Hollywood…

 8. dirkse

  Wij (EU) hebben  in de Oekraïne niks te zoeken. Het getuigt van hoogmoed om de hele wereld onze staatsvorm op te leggen. Of zou de Europese inmenging aldaar een afleidingsmanoevre zijn om de interne problemen van de EU te maskeren? Of Poetin lief is of niet doet niet ter zake. Wij kopen zijn gas, hij onze kaas en bloemen.

   

 9. Johanna

    De  Amerikaan Philip Breedlove de Saceur van de NAVO  in dienst van  Washington. De Russen staan volledig in hun gelijk. Het Witte Huis  is goed in staat om de volgende zoveelste oorlog te  beginnen  en wel  in Oekraïne en Rusland.  Stel dat Poetin in de tuin zou staan  van Obama? VS en EU bewoners     vechten in  Irak,Syrië  om de wens van de Amerikanen te vervullen,  om  een  democratische regering  van president  Bashar al-Assad te ondermijnen. Hetzelfde hebben ze gedaan o.a. in Grenada,Panama, Somalië,Afghanistan,Libië,Irak,Servië, Oekraïne ,Syrië.

   Washington pleegde  een coup  om een militaire basis te plaatsen  tussen Oekraïne  en Rusland  met de naam  “soberheid”, als dekmantel  voor westerse belangen.  Financiën   door IMF voor banken. Het mag allemaal wat mensenlevens kosten. Poetin sta paraat want je wordt  het zoveelste slachtoffer van de Amerikanen.

 10. hoevenap

  Het Russische leger staat gereed om de separatisten in Oost-Ukraïne op een gepaste manier te helpen.

  Het Ukraïnse regeringsleger en een aantal para- militaire groepen zijn zich aan het versterken om te proberen het recent verloren terrein terug te veroveren. 

  Er rijden door de Russen geleverde tanks en panserwagens rond bij de separatisten ,maar het merendeel zijn tanks en panserwagens die zijn buitgemaakt op het Ukraïnse leger en daarna “gerepareerd”.

  Er rijden aan de zijde van het Ukraïnse leger grote aantallen tanks en panserwagens rond van andere ex- Warschau pact landen en bovendien komt een groot deel van de munitie uit de zelfde bron. Alles van Russische makelij in het verleden , alhoewel er nu ook zo nu en dan bewapening te zien is die niet ex-Russisch is.

  De separatisten verdedigen gewoon hun geboorte grond en worden daarbij geholpen door de Russen. ook omdat het de Russen strategisch goed uitkomt.

  De Ukraïne , geholpen door de VS , de NAVO en extra nog een paar ex Warschau-pakt landen willen de Russische isprekende inwoners verdrijven van het gebied dat zij vinden dat de Ukraïne is.

  De werkelijke agressor is het “Westen” dat uit de ellende daar allelei ” slaatjes” wil slaan en daarbij hoort het gebral van de NAVO-chef.

 11. harrybr

  De Oekraine valt vanzelf wel in elkaar: geen kolen voor hun electriciteitscentrales, want kwamen uit het Donbass gebied,nu Novorussia. En geld om elders te kopen, is er niet, want dat beetje wat er was, is voor die oorlog in het Oosten nodig. Ideaal opzetje dus van Putin.  Olie idem. Gas.. net als de rest: bij Putin’s gratie.

  Dus, de komende koude winter zorgt weer voor een volgende volksopstand, nu door Russen gedragen, waardoor Oekraine als een rijpe vrucht in de handen van Putin valt met minimale kosten..

   

  Waarom bestaat Rusland nog, want daar was het dezelfde economische, ecologische en technologische chaos als in Oekraine ( en Wit-Rusland en Kazachstan) ? Simpel: dankzij olie en gas naast nog wat andere delfstoffen.

  Wit-Rusland blijft rustig door de onderdrukking van Loegasjenko en gas van Putin. Kazachstan ? EN olie EN onderdrukking ! Oezbekistan, Tadjikistan, enz: stelt niets voor. Baltische staten: heel veel werken er voor hier, zie op de snelwegen in de vrachtauto’s

   

  Waarom is het in Oekraine verkeerd gegaan ? Simpel, omdat men de EU politici vertrouwden ( blaaskaak Van Baalen en sufhoofd Verhofstan voorop ) . Ja, WIJ weten, dat je een politicus zelfs nog niet met een afgekloven lollie kan vertrouwen, doch wisten ze daar veel…

  En verder had men natuurlijk nooit zoveel russisch sprekenden tegen zich in het harnas moeten jagen. Bijv. EN Oekraiens EN Russisch als officiele taal ipv enkel alles Oekraiens.

 12. Realist

  @ Frank, U wilt linkjes, u krijgt linkjes. Bij deze een link uit de commentsectie nav je bericht op 7 nov, dat de NAVO en het Pentagon op 8 november geen bewijzen konden leveren voor de bewering van de Ukraine. http://rt.com/news/203367-us-nato-russian-invasion/. Verder zijn er op 12 november wel uitspraken van de NAVO dat er Russische tanks de grens zijn overgestoken, maar wederom geen bewijs. http://www.theguardian.com/world/2014/nov/12/russian-tanks-troops-crossing-into-ukraine-nato-supreme-commander. Hier baseert Breedlove zijn uitspraken over tanks op een rapportage van de OVSE, die een collonne van 43 ‘unmarked legertrucks’ rapporteert. Je kan zeggen wat je wilt, maar dat is geen bewijs dat er Russische tanks de Oekraine binnenrollen. Maar goed, je verwijst niet naar uitspraken van de NAVO, maar naar een berichtje van de Oekraine over (32 tanks, 16 howitzers, en 33 trucks) een vijftal dagen daarvoor waarvoor zoals gezegd de NAVO en Pentagon geen bewijs konden leveren.

   

  Verder is het grappig om mij er van te beschuldigen uit mijn nek te kletsen. Waar u uw stukjes baseert op nu.nl (proest), de Telegraaf of Trouw kom ik met bronnen die iets beter zijn, zoals het oorspronkelijke interview in Capital, het persbericht van Reuters of het Russische RT die een tegenwicht geeft aan de eenzijdige Westerse berichtgeving.

   

  Maar gaat u vooral door met uw eenzijdige en onvolledige berichtgeving uit de Oekraine.

   

   

 13. Debaltsevo valt ten prooi aan de Russen – De Dagelijkse Standaard

  […] enkele boodschap aan wat ‘juist’ is. Hij heeft alleen een boodschap aan meer, meer, meer Lebensraum voor zijn groot-Russische […]

 14. Frank Verhoef

  @ Realist

   

  Laat eens zien dan, waar wordt ontkracht dat er Russische tanks in Oekraïne rondrijden. Of klets je maar wat uit je nek?

 15. Realist

  Sorry, maar dit is weer zo slecht.

   

  Allereerst, het Reuters artikel waar NU.nl zich op baseert rept over militarisering van de Krim door Rusland. Vind je het gek dat Rusland haar eigen basis goed bewapent, vooral omdat zowel Kiev als Washington zich al hebben laten ontvallen de Krim niet op te willen geven, en opnieuw in te willen lijven?

   

  Verder, Verhoef verwijst naar een artikel van eigen hand waarin Kiev beweert dat Russische tanks de grens overstaken. Dit bericht is al lang en breed debunked, zelfs de NAVO en het Pentagon moesten toegeven hier geen spatje bewijs van te kunnen leveren.

   

  Ook verwijst Verhoef naar een eigen bericht over de 38 miljoen tipgeld van prive-detective Josef Resch. Die zelf in Capital zei dat de MSM versie (de rebellen deden het met BUKs) waarschijnlijk niet klopt, en dat de versie van de Duitse Inlichtingendienst ‘stinkt’. 

   

  Dit hele scheldverhaaltje valt meteen uit elkaar als je er alleen nog maar naar kijkt. Of het is hele slechte journalistiek, of het is ronduit het bewust verspreiden van leugens. Meer kan ik er niet van maken.

 16. philippine

  Oekraïne wil dat de EU alle banden met Gazprom verbreekt.
  Oekraïne doet wat Amerika zegt want Oefraïne is failliet.
  Duitsland gaat tegronde aan zijn”Energiewende” en bedelt Vattenvall om vooral te blijven investeren, maar dat is helemaal niet zeker.
  En waarom dit alles?
  Amerika wil zijn schaliegas kwijt.

 17. jofele jood

  ” Misschien moesten we Oekraïne maar eens lid maken van de NAVO. Dat zal Poetin leren. ”

   

   

  Het spijt mij maar als deze zin geen oorlogshitserij is dan weet ik het niet meer……

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.