Marjolein Faber gaat PVV-lijst Eerste Kamer trekken

Geen categoriefeb 04 2015, 19:00
De PVV zet de aanval in op het kabinet.
Op zich zijn de namen van de lijsttrekkers voor de Eerste Kamer niet zo interessant. We mogen toch niet op ze stemmen op 18 maart. Ik vind het een democratisch tekort. Dat is nog een hele serie artikelen waard, maar daar wil ik het in dit stuk niet over hebben. Vandaag is bekend geworden dat Geert Wilders voor Marjolein Faber heeft gekozen. Zij is de lijsttrekker voor de Eerste Kamerverkiezingen in mei, twee maanden na de Provinciale Statenverkiezingen.
Faber kennen we van een paar dingen. Ze was al sinds 2011 lid van de Eerste Kamer en sinds juni, na het vertrek van Marcel de Graaff naar Brussel, fractievoorzitter van de PVV in de senaat. Ook is ze nu fractieleider in de Provinciale Staten in Gelderland. Daar heeft ze Co Verdaas en zijn declaraties goed in de gaten gehouden, wat hem achtervolgde toen hij staatssecretaris werd in Rutte II. Zonder haar gegraaf was hij nu nog staatssecretaris.
Faber zegt tegen de NOS dat ze zich bij de PVV heeft aangesloten om de strijd tegen de islam. "De islam is een verwerpelijke ideologie. Als we dat geen halt toeroepen, gaan we alles kwijtraken; onze vrijheid en onze democratie. Het is een nachtmerrie voor vrouwen, voor homo's, in feite voor iedereen." Wat ik eerlijk gezegd interessanter vind, is haar houding tegenover het kabinet als de PVV straks een van de grootste partijen is in de Eerste Kamer:
"We zijn tegen het kabinet, tegen zijn gedoogpartners, en we gaan gewoon niet opgeven. We gaan gewoon door, net zo lang tot ze naar huis gaan."
Wilders herhaalt de boodschap die de PVV heeft voor het kabinet: "Ik denk dat met haar aan het roer in de Eerste Kamer het kabinet niet hoeft te rekenen op welke steun dan ook van de PVV." De peilingen geven het kabinet plus gedoogpartners dan weer wel en dan weer niet een meerderheid in de senaat. Het zal erom spannen. Ik ben in ieder geval blij dat de PVV alvast laat weten geen enkel plan heeft om het kabinet overeind te houden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten