Netanyahu tegen Europese joden: 'Kom naar Israël, jullie zijn welkom!'

Geen categoriefeb 15 2015, 16:00
Aan de ene kant: heel mooi, maar aan de andere kant toch ook bijzonder zorgwekkend.
De premier van Israël, Benjamin 'Bibi' Netanyahu, begrijpt als geen ander dat de joden van Europa in roerige en zelfs levensgevaarlijke tijden leven. Daarom heeft hij Europese joden uitgenodigd om naar Israël te komen, "jullie thuis."
‘Aan alle joden in Europa: Israël ontvangt jullie met open armen’, benadrukt Netanyahu. ‘Israël is jullie thuis. Wij zijn voorbereid om een massale emigratie uit Europa te ontvangen. Opnieuw heeft het terrorisme van de extremistische islam Europa getroffen. Opnieuw is een joodse Europeaan gedood omdat hij jood was. En dit soort aanvallen lijkt alleen maar toe te nemen.’
De Franse terrorist Coulibaly opende eerder dit jaar het vuur op joodse klanten in een kosjere supermarkt, en gisteren kwam daar de aanslag op een synagoge in Denemarken bij. Dit, in beide gevallen, nadat moslimextremisten eerst hadden geprobeerd om zoveel mogelijk islamkritische cartoonisten te vermoorden.
De tweede reeks aanslagen, in beide gevallen gericht tegen joden, bewijzen waar moslimextremisten voor een groot deel door gedreven worden: blinde jodenhaat.
Op zichzelf is dat natuurlijk al zorgwekkend genoeg, maar het wordt nog erger als je begrijpt dat Europese autoriteiten het jodenhatende islamistische beestje nog altijd niet bij de naam durven noemen en dat joodse instellingen die nadrukkelijk om extra beveilig vragen gewoon genegeerd worden.
Hoewel het heel mooi is dat Europese joden weten dat ze welkom zijn in Israël, is het bijzonder naar en zorgwekkend dat hun veiligheidssituatie zo vreselijk slecht is dat ze het aanbod van Netanyahu vrijwel zeker serieus zullen overwegen.
Na de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog riepen we allemaal in koor "dit nooit weer!", maar een blinde kan nog zien dat we het tóch weer laten gebeuren. En waarom? Alleen maar omdat we doodsbang zijn om een nieuwe minderheid voor het hoofd te stoten - dit terwijl die minderheid antisemitisch tot op het bot is.
Het is ongelooflijk erg dat we het zo ver hebben laten komen dat de premier van Israël zich gedwongen voelt om onze joden te vertellen dat ze maar beter kunnen vluchten. Israël is een land omsingeld door Arabieren die haar kapot willen maken, er vinden continu terroristische aanvallen plaats, en zelfs dan is Israël veiliger voor joden dan west-Europa. Het is dieptriest en misselijkmakend.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten