Calimero Jan Nagel wil verkiezingsdebat bij Omroep Max

Geen categoriefeb 15 2015, 15:00
Zij zijn groot en ik is klein en da's niet eerlijk, o nee!
50Plus-oprichter Jan Nagel is boos. Hartstikke boos. Volgens hem zijn de zenders die verkiezingsdebatten organiseren namelijk niet geïnteresseerd in zaken waar de gemiddelde oudere zich zorgen om maakt.
Daarom moet Omroep Max - de omroep van, voor en door klagende ouderen - maar een eigen verkiezingsdebat organiseren, waar men zich vooral bezighoudt met pensioen gerelateerde vragen:
50PLUS-oprichter Jan Nagel verwijt de NOS dat bij verkiezingsdebatten voor de Provinciale Statenverkiezingen van 18 maart thema's als koopkracht van ouderen en het pensioenstelsel worden gemeden.
Dat zou gebeuren omdat dat de grote politieke partijen dat niet willen. Nagel heeft omroep MAX gevraagd een debat te organiseren waarin deze onderwerpen wel aan bod komen.
Marcel Gelauff van het NOS journaal vindt de kritiek van Nagel onzinnig. "Ik vind het ongelofelijk dat iemand zoiets zegt," zegt hij zelfs, daarmee meteen de aanval maar even inzettend op Nagel en co. Als je kritiek op iemand uit draaien ze dat gewoon om door te stellen dat ze het on-ge-loof-lijk vinden dat je zoiets durft te zeggen, en voor je het weet ben jij opeens het onderwerp van gesprek, niet de klacht waar het allemaal mee begon. Dat is Gelauffs strategie.
Een leuke truc, maar de kans dat 50-Plus'ers en hun zeurende achterban daarin trappen is natuurlijk miniem. Die voelen zich nu eenmaal het eeuwige slachtoffer in ons land. Wat dat betreft zijn ze bijna net zo erg als moslimconservatieven. Die klagen ook te pas en te onpas dat niemand oog voor ze heeft en dat ze 'zielig' zijn. Nagel en co. zijn wat dat betreft weinig beter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten