Onderzoek: er is in feite een cordon sanitaire tegen PVV in provincie

Dat is nou niet wat je noemt democratisch.

Veel duidelijker dat er in feite een cordon sanitaire om de PVV heen is gelegd wordt het niet. Via ambtenarenblad Binnenlands Bestuur:

De kans is klein dat de PVV na de Provinciale Statenverkiezingen in een of meerdere provincies een gedeputeerde kan leveren. Vrijwel geen enkele partij ziet het zitten om met de PVV een coalitie te vormen.

Er staan maar twee partijen niet negatief tegenover samenwerking met de PVV, en dat zijn VVD en SGP. Helaas voor de PVV staat de SGP slechts op lichte winst in Flevoland en Utrecht en doet de rechts-christelijke partij niet mee met de verkiezingen in vijf andere provincies. En de VVD doet het ook al bijzonder slecht in de peilingen. De kans is heel erg klein dat de PVV na 18 maart in een provincie mee mag doen.

D66 en CDA gaan naar verwachting het hart vormen van het gros van de nieuw te vormen colleges van Gedeputeerde Staten. Deze partijen staan uiterst negatief tegenover samenwerking met de PVV.

En dat terwijl de PVV in de meeste provincies geen hoofddoekjesverbod meer nastreeft. De coalities in provincies waar de partij van Geert Wilders nog wel een kans maakt, Flevoland en Zeeland, zijn aan het verliezen, maar zij halen er waarschijnlijk een vijfde coalitiepartner bij om de PVV maar niet bij het bestuur te betrekken. Nu is de provincie een overbodige bestuurslaag, maar dit is en blijft slecht nieuws voor de PVV. In de provinciebesturen kunnen nieuwe PVV’ers worden opgeleid om door te kunnen stromen naar de Tweede Kamer.

Ik vind het onbehoorlijk dat partijen nu al hebben besloten om een democratisch gekozen partij als de PVV, die op flinke winst staat, uit te sluiten. Dat is nergens voor nodig. Wacht gewoon de verkiezingen af, kijk daarna wat er mogelijk is bij de onderhandelingen met alle partijen, en als dat op niets uitloopt, dan kun je altijd nog zeggen dat je geen coalitie met de PVV wil. Dát is de democratische en enige juiste weg wat mij betreft.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

67 reacties

 1. Thoth

  In dat geval, nu nog méér een stem op de PVV.

  1. loritta

   Nou, ik was toch al van plan om op de PVV te gaan stemmen, maar dit sterkt mij om het nu ZEKER te gaan doen.

 2. pejoar

  Ik zou willen dat niemand ging stemmen ,dus zero stemmen.
  Waarom? Een duidelijk signaal aan die prutsers dat provincies achterhaald zijn net zo als de eerste kamer.
  We hebben nauwelijks democratie hier.Premier kunnen we niet kiezen.burgemeester kunnen we niet kiezen en de regering kunnen we niet kiezen.
  Nog minder dan 2 procent van de bevolking is lid van een partij terwijl partijen het voor het zeggen hebben.
  Ik wil gewoon “the winner takes it all” invoeren ,dat is democratisch.

  1. Avander

   Een democratie? Hier? Vergeet het maar.
   De kaarten zijn allang geschud, PVV is verdoemd, en alle stemmers zijn asociale fascisten. Punt uit.

 3. DickKraaij

  Het is niet alleen onbehoorlijk, het lijkt er zelfs op dat de PVV verkeerd heeft gegokt rond dat hoofddoekjesverbod. Merk op dat juist vandaag in het nieuws was dat een hoofddoekjesverbod in bepaalde gevallen helemaal geen slecht idee is. Een Canadese eiste van een moslima voor het hekje dat zij haar hoofddoek zou afdoen. Wat er daarvoor en daarna gebeurde, is me niet helemaal duidelijk maar het gaat erom dat dit blijkbaar niet zo’n abjecte vraag was.

  Hoofdddoekjesverbod voor:
  – rechters, OvJ’s, advocaten
  – overheidspersoneel in publieke functies
  – semi-overheidspersoneel in bedrijfskleding (zoals conducteurs)
  – tv-presentatrices

  is volkomen reëel en gerechtvaardigd.

  (Niet voor supermarktcassières en uiteraard niet voor buspassagiers.)

  1. monach

   Net als de Hitlergroet is de hoofddoek een nazi-symbool.
   Dus de hoofddoek moet volledig uit het straatbeeld verdwijnen.

   1. Beukman

    @monach
    Onzin.

    1. nakkie123

     ben het eens met monach…

     1. Beukman

      @nakkie
      Het blijft onzin.

    2. loritta

     ben het ook eens met monach…

   2. Dinkydau

    Klopt, maar wilde je dat met een wet afdwingen dan? Dat lijkt mij niet zo’n goed idee. Hoofddoekenverbod voor de door DickKraaij genoemde personen, op momenten dat zij hun werk doen wel te verstaan, kan prima.

 4. halo1

  Het is wel democratisch…democratie is 50%+….het is niet anders..daarom moet de PVV ook veel meer richting PVV-light-50%+. ..voila de naam hebben we al. BTW..je ergert je natuurlijk ook constant rot als je moet samenwerken met figuren die je het liefst onder de aarde zou werken. allemaal heel verklaarbaar….

 5. Pimsch

  Beter shar’ia dan nepdemocratie. Jullie politiek is schijnheilig want jullie zijn allemaal Wilders met hekel aan islam. Zeg D66 en CDA ga wonen naast moskee.
  En jullie onderdrukken allemaal stiekum de Ware Islam, want bang voor terreur en genocide. Daarom kunnen onze imans niet vrijuit spreken. Ze worden verboden of afgeluisterd en ook onze mobieltjes en facebook. Dit is land voor manwijven en wijfmannen. Julie zullen altijd bang zijn, maar wij hebben vrede in onze hart door alleen Allah te vrezen en te gehoorzamen. Zolang niet accepteert ben je op vlucht. Kom maar met je stomme straaljagers. Amrika is slaafje van FED is jood.
  Jullie hebben onze vaders naar Europa gelokt voor een fooitje en schaamwerk. Wij moesten inburgeren, maar zou je zelf ook niet doen. Allah heeft niets te maken met beschaving of mensenrechten of zo. Mensen niet beter weten dan Allah. Soms is tegen mijn wil, maar Allah kan mijn hart verharden en sterk maken. Wij bereiden de terugkeer voor van de Mehdi en hij roeit de joden uit en geeft Al Quds terug aan Isa. Wij zijn de leeuwen van Allah en onze dodenlijst is lang.

  1. zomaar

   is niet zo mooi , dat jullie dodenlijst lang is , zo houd jou Allah geen maagden meer over , om cadeau te doen .

   blaas je , je eigen op voor jan lul !!!, sta je mooi te kijken bij jou Allah met je potlood in je hand .

   niet getreurd , onze internationalisten , staan achter jou met hun potlood .

   doeiii

  2. Adversary

   Mensen wél beter weten dan Allah. Allah verzonnen door mensen. Allah niet echt bestaan. Jij begrijpen?

   Tot zover Asterix en Obelixtaal. Het is volkomen duidelijk hoe de islam denkt over joden, vrouwen, homo’s, afvalligen en andersdenkenden en deze post bevestigt dat maar weer eens. Waarom zou een weldenkend mens daar NIET afstand van nemen. “allah heeft niets te maken met mensenrechten en beschaving’, nee, dat wordt dagelijks pijnlijk duidelijk.

   1. Pimsch

    Allah heeft je verstand vertroebeld en je zult het merken op Laatste Oordeel. Alleen Hij is weldenkend en voortreffelijk. Voor islam weigeraars doet pijn.

    1. Pieter V

     Er mankeert helemaal niks aan mijn verstand hoor. Ik ben dan ook niet het product van eeuwenlange inteelt.
     Alleen iemand die compleet gehersenspoeld is met een abjecte haatideologie kan zo iets beweren.
     Wacht maar tot de burgers in West Europa jullie islam dwingelandij beu zijn. Je zou dan echt wensen terug in je zandbak te zitten waar je als kind mocht spelen.
     Nogmaals Allah bestaat niet, net zo min als ieder ander door mensen verzonnen sprookjesfiguur die ze god hebben genoemd.

     Het laatste oordeel heeft niks met god te maken maar met een door de mensen veroorzaakte catastrofe. Al die gelovigen die dan pas tot d ontdekking komen dat god echt niet bestaat. Heel zielig natuurlijk en dan zijn ze gelukkig als nog het door hen zo gewenste slachtoffer.

     En nu, hup aan het werk om eindelijk eens te leren je eigen hersenpan in te schakelen.

  3. jansje2

   Ja duidelijk! Had ik het toch goed! Lekkere “godsdienst” die islam! Ga fijn zo door zou ik zeggen. Maar wat doe je hier eigenlijk? Niet geluisterd naar Aboutaleb? Als het je hier niet zint: ROT OP!!! Enne….nog wat: bevalt het een beetje hier?

  4. zomaar

   Pimsch

   27 februari 2015 at 14:53

   en juist om het geen jij hier schrijft , dat al die moorden op anders gelovigen de ware islam is , arrangeert Wilders op deze barbarij , en helaas zijn de door jou genoemde en de andere partijen stokdoof , voor de woorden van onder andere Wilders !, en die vele die stemmen op de PVV.

   afin jij laat lezen , het geen ik al eerder geschreven heb , dat die partijen die de moslims (islam) binnen onze samenleving omarmen, ooit ook hun kop verliezen door jou ideologie.

   en toch !! blijven zij de woorden en waarschuwingen van Wilders ontkennen , niet wetend of begrijpend dat hun kinderen en kleinkinderen het slachtvee van de islamieten (moslims), worden zal in de nabije toekomst .

   effe een vraagje , hoe bevalt jou onze uitkering(en), leuk he niet werken en toch alle luxe die de werkende moeten missen , voor jullie .

   1. Pimsch

    Ja wat met je sukkels van Pro Patria en Identitair Verzet en PVV. Beetje dreiging en iedereen blijft weg van demonstreren. Allah heeft Wilders gestraft met eenzaamheid en angst. Allah heeft de rest van Nederland gewonnen. niks aan te doen. Zie je wel dat Hij bestaat en alles overwint. Jullie kleinkinderen zullen moslims worden. We zullen de kerken afbreken en de graven omploegen.
    Probeer maar mijn uitkering af te pakken.

    1. tonzwart

     Tuurlijk Pimsch, je hebt helemaal gelijk. jij bent tenminste een ware moslim; voor terreur en slavernij. Allah is vast heel blij met je.

    2. jansje2

     Je laat me echt lachen Pimsch…maar droom lekker verder over je Allah…haha! Stakker!

    3. Pieter V

     Ventje, ga nu gewoon even bij de GGZ langs om je na te laten kijken, want niet helemaal goed in het hoofd. Eigenlijk helemaal niet dus.
     Zoals altijd zullen wij de rekening wel betalen, zoals altijd voor de klaplopers en parasieten zoals jij kennelijk ook.

     En nu gauw naar je bijles Nederlands voor dombo’s.

  5. Baksteen

   Allah heeft niets te maken met beschaving of mensenrechten of zo
   Ja, dat weten we……

  6. Avander

   Je zegt het maar Pimsch. In het land van je vader mag je dat tenslotte ook, en daar staan ze te trappelen om onze kerken te subsidiëren en zullen ze op verzoek van 5% van de nieuwe bevolking graag hun hoofddoekjes afschaffen.
   Of nee, wacht, dat heb ik gedroomd, daar hakken ze je kop eraf als je je bek maar opendoet, of als je kop hen niet aanstaat. Ga toch terug man.

  7. simonvgroningen

   Hoeveel vrede heb jij eigenlijk echt in je hart? Lijkt er niet zo op eerlijk gezegd. Ik snap dat je je bedreigd voelt. Maar dit lijkt me geen oplossing.

   1. nogmaals

    @simon
    Niet duidelijk tegen wie jouw zweefpraat is gericht. Waarschijnlijk tegen Pimsch, tenzij jij ook een islamodebiel bent.
    Als je reactie bedoeld was voor Avander, wil je dan iets duidelijker worden
    “ik snap dat je je bedreigd voelt” Leg eens uit waarom je dat snapt.
    “Maar dit lijkt me geen oplossing.” Waarom lijkt dit je geen oplossing? En wat is jouw oplossing dan.

  8. Teun

   Pimsch
   “Dit is land voor manwijven en wijfmannen.”

   Poes, poes, poesie mauw.

  9. HR

   Hey, Klungel,

   Wat moet je nu met 72 maagden?

   Heb je er niet liever 1 of 2 die weten wat ze aan het doen zijn???

   Wie zegt trouwens dat die maagden alle maal van het zelfde geslacht zijn???

   Succes met je bomgordel…..

 6. zomaar

  Tja of de mensen blij moeten worden , dat het CDA en D66 het voor het zeggen gaan krijgen , betwijfel ik .

  zeker de tijden dat een van beide , mede zeggenschap in de land besturen had , CDA (Balkenende ) , verwierp de uitslag van een referendum , waar de bevolking tegenstemde met te veel invloed vanuit Brussel.

  dan D66 , waarvan de partij leider geilt met de islam , en zelfs voor de radicaal gelovigen binnen de islam ,begrip heeft en hen als helden vereerd , en daaruit vindt dat onze gehele samenleving , buigen moet voor deze ideologie, is ook al geen blijde boodschap .

  on te weten dat er twee partijen , (en waarvan een partij al samen heulde met de huidige regering , om deze overeind te houden ), zijn die straks de diensten uitmaken, en ons aan een wrede ideologie overlevert .

 7. Twan 21

  Ik ben het niet eens met de reageerders die stellen dat de 1e kamer overbodig is. Dat is ze juist helemaal niet. Sterker nog. Ze is erg belangrijk voor de continuïteit van ons land.
  De 1e kamer is belangrijk en heeft een belangrijke functie. De 1e Kamer nagenoeg dezelfde rechten en mogelijkheden als de 2e Kamer.

  Daar is een goede reden voor.

  Voorkomen moet namelijk worden dat na een traumatische gebeurtenis vlak voor een verkiezing een bepaalde partijen absolute meerderheid krijgt terwijl mensen na een tijd van reflexie heel anders zouden hebben gestemd.

  De verkiezing van de 1e Kamer is er voor spijtoptanten om zo te voorkomen dat het land door een incident de verkeerde kant op gaat.

  De 1e Kamer is dan daadwerkelijk een Chambre de reflexion. Deze verkiezingen zijn dus een mogelijkheid voor mensen die spijt hebben van hun keuze 2 jaar geleden.

  Zo kunnen teleurgestelde VVD/PvdA stemmers hun stem gedeeltelijk ongedaan maken bij de Statenverkiezingen die de 1e kamer bepalen.

 8. NemTudom

  Niet d66 en cda hebben het voor het zeggen. Hier is onze PIMSCH die het uitmaakt met zijn aanhang. Zij maken nu al de dienst uit bij deze partijen, alleen vogelverschrikkers worden nog getolereerd aan de top. Onze kleinkinderen worden mossels. Dank zij deze partijen die nu regeren en die de volgende regering vormen. Mits PVV het laat afweten.

 9. ktm690smcr

  pimsch, als het zover zou komen dat moslims echt aan de macht zouden komen….zal je uitkering ook wel stoppen.
  Het is voor mij totaal onbegrijpelijk dat mensen echt in
  die shit uit een oud boekje geloven, en dan andere mensen
  gaan afmaken.
  hoe triest kan de mensheid zijn.
  Heb je straks je geliefde sharia(o.i.d.) word je kop eraf gezaagd als je wat verkeerd zegt, of hand eraf….triest.

  1. Pimsch

   en jullie maar janken over te lichte straffen in Nederland. ik zweer je shar’ia is beste voor de wereld.

   1. Teun

    Houd je kop maar.

 10. van Urk

  Misschien moet Pimsch maar even naar ons dorp langs, om te kijken of ie die sprookjes die hij loopt te vertellen b.v. om onze kerken te willen gaan afbreken zo lang nog kan vol houden! Ik denk echter, dat ie toch met zijn metgezellen terug naar het midden oosten kan gaan zwemmen!

  1. Pimsch

   jullie kerken zijn dood en lelijk. er hangt een gipsen beeld aan een kruis en jullie zeggen levende geloof. en achter de kerk is een lelijk begraafplaats met grijze ijsschotsen. en jullie zeggen levende geloof. begeerte is waardeloos en jullie zeggen levende geloof. onze moskeen zijn mooi daaor voorschriften van Allah en Mohammed is de laatste profeet.

   1. Pjotter

    Pims 18.53.:

    Al eens van de Grebbelinie gehoord ? eikel.

 11. Wachteres

  En dan zijn er nog steeds mensen die zeggen dat dit niets met de islam te maken heeft.

  Misschien zouden die warhoofden boven Saoedi-Arabië gedropt moeten worden met een kruis om hun nek.

  Dan kunnen ze ervaren wat de echte islam is.

 12. van Urk

  Toch zullen ze wel moeten of het nou tegen hun zin is of niet, want ik kan mij hierbij echt niet voorstellen dat als de PVV hoog gaat scoren d.m.v. verkiezingen , dat je dat als tegenpartij gewoon negeren kan omdat je dan namelijk ook de burger hiermee negeert en voor zijn hoofd stoot die juist op deze winnende partij had gestemd en automatisch verwacht dat er veranderingen aan zullen komen zonder weer met diezelfde stoffige partijen te gaan zitten die er een zooi van hadden gemaakt!

  1. Jasterke

   tóch zit dat onvoorstelbare er nagenoeg onhoudbaar aan te komen @ van Urk.
   Nederland gelooft het wel…Nederland blijft in meerderheid fijn thuis voor de buis hangen als het straks z’n absoluut allerlaatste kans heeft dit doodzieke Islam-Noodlot af te wenden…

   1. Pimsch

    zie je wel.de nederlandse meeuw vliegt recht in de handen van Allah. en ik blijf hier om het mee te maken

 13. D. G. Neree

  Dit soort berichtgeving dient er alleen maar voor om mensen ervan af te doen zien om op de PVV te gaan stemmen.

  De Provincies zijn van geen enkel belang. Het gaat erom, dat men bang is voor de bezetting in de Eerste Kamer. Vooral gaan stemmen dus!

  Overigens: waarom brengt men dit als nieuws? Er ligt allang een cordon om de PVV, met alle schade voor de burgers van dien, namelijk als goede moties worden weggestemd, puur en alleen omdat ze door de PVV zijn ingediend.

  Politiek is een vals en smerig spel geworden.

 14. Pimsch

  je zegt zelf dat politiek is smerig spel. waarom liever democratie dan shar’ia. nou zeg me dan.

  1. nogmaals

   De belangrijkste reden om van te voren overal te laten blijken dat er een cordon sanitaire komt, is het feit dat ze nu dus heel nadrukkelijk kunnen roepen dat een stem op de pvv een verloren stem is. Maar laat je niet beetnemen, want misschien help je door jouw stem de pvv niet in het provinciale college, maar dat is voor die “democratische” schoften nog niet het allerbelangrijkste. Het gaat ze vooral om het pluche in de 1e kamer. Dus stem pvv en jaag die anti-democraten de 1e kamer uit.

   1. D. G. Neree

    hear, hear!

  2. D. G. Neree

   omdat democratie dynamisch is en sharia statisch

 15. boer met verstand

  Als we mogen geloven dat verkiezing uitslagen correct zijn, waar ik zo mijn twijfels over heb, is het toch die laffe, angstige en onnozele autochtone Nederlander die in meerderheid in het stemhokje de afgelopen decennia het hokje van het politieke ‘elite’ tuig heeft rood gemaakt en ze voor 4 jaar steeds weer een blanco volmacht geeft(om uw belangen te behartigen). De gevolgen, u ondervindt ze dagelijks, denk niet dat ik ze allemaal voor u hoef te benoemen. Eén punt wil ik hier toch benadrukken, maar begrijpt u niet of schijnt u niet te deren, is dat u in uw eigen land uiteindelijk een paria zult worden.
  Maar u was gewaarschuwd autochtone burgers van Nederland! Als jullie moslims en de islam in Nederland ook maar een strobreed in de weg leggen bij de islamisering van jullie land krijg je te doen met onze politieke ‘elite’ in Den Haag en elders, waar de meeste van jullie op gestemd hebben! toch? en dat steeds weer doen!
  27 oktober 2010 bij het aantreden kabinet Rutte 1. Motie Femke Halsema(Groen Links): Wij verzoeken de regering in woord en daad uit te dragen, dat het tegengaan van islamisering geen doelstelling van beleid is. Premier Rutte(VVD) zei geen enkele moeite te hebben met die motie, maar vond deze wel overbodig. “Ik heb al gezegd dat het tegengaan van islamisering geen beleid is van dit kabinet” De fracties van de VVD, CDA, P.v.d.A, D66, SP, Groen Links, CU en P.v.d.D ondersteunden die motie en stemden allen daarmee in. Alleen de PVV van WIlders en de SGP stemden tegen die motie.
  Dus blijven pamperen, faciliteren en kruipen voor de islam dat is het beleid van jullie politieke ‘elite’! Dus verder geen kritiek op moslims en de islam, maar gewillig meewerken en betalen aan de islamisering van je land. Je krijgt tenslotte gewoon waar je in het stemhokje steeds weer om vraagt. (Voorgaande is niet van toepassing op de mensen die op de PVV hebben gestemd.) De demonstratie tegen de bouw van die mega moskee in Gouda voor morgen is inmiddels afgelast omdat allah dat niet goed vindt en weer behoorlijk loopt te bedreigen. Uw overheid vindt dat prima zo, want de voorgaande genoemde motie wordt in daad uitgevoerd door het stadsbestuur van Gouda. Slaap lekker door autochtone Nederlander, maar de eindafrekening daarvoor zult u uiteindelijk in de bus krijgen en kunt u niet zeggen “aber dass habe ich nicht gewusst”, want u wist het wel.

 16. Anna

  Kijken hoe kiezers zullen reageren als de onderwerpende islamitische vlag (kopvod) in de Tweede en Eerst Kamer en in de regering zullen verschijnen.

  1. D. G. Neree

   Aboutaleb is in ieder geval de komende kandidaat voor een leidende positie

 17. Anna

  Als de PVV de grootste wordt zijn ze allemaal vrienden van de PVV. Zo simpel is de politiek. Cordon sanitaire is voor de bühne. In de Kamer werken ze allemaal goed samen met de PVV. Alleen bepaalde CDA’ers zoals Keijzer die dame kan zich nogal flink aanstellen.

  1. Gielah

   Is dat nu niet té optimistisch, @Anna?
   Mevrouw Marine le Pen maakt een goede kans de volgende minister-president van Frankrijk te worden… het gaat fantastisch met haar partij… maar desondanks mag ze NIET meedoen met het organiseren van een Charlie Hebdo demonstratie.
   Men is absoluut niet ineens vriend van haar!
   Men sluit haar nog steeds uit!

   1. toetssteen

    @Gielah
    Fransen hebben ook internet. Nog wel.

   2. Pieter V

    Wacht maar tot de PVV groot genoeg is om leuke baantjes te verdelen.

 18. toetssteen

  Iets zegt me dat Pimsch satire bedrijft. Hij geeft een naadloos inkijkje in de streng islamitische denkwijze. Hard en confronterend.

  Anyway, in huize toets 3xPVV+1X in een andere provincie.

  1. Adrianus 43

   Toetssteen,jij bent niet de enige die dat in de gaten had ,ik had het ook door.
   Iedereen klom in de gordijnen ,maar Pimsch zat zich te bescheuren achter z’n laptop.
   Als je Pimsch z’n eerdere bijdragen gelezen had wist je het al na 3 woorden.
   Pimsch perfect gedaan,zo denken dus inderdaad 95% van de moslims.

   1. toetssteen

    @Adrianus43

    Was vandaag laat met lezen, anders had ik hem een handje geholpen.
    Pimsch heeft de champagne verdiend, eerlijk is waar.

    Maar hij heeft inderdaad wel een stevig punt, zo denken die baarden inderdaad. Dat moet wel tussen de oren geprent worden, hoe hilarisch het ook in onze oren allemaal klinkt.

 19. Pieter V

  Michael vd Galien:
  Is Pimsch niet een alterego van de trol Jacobus?
  Al dan niet een alterego van Jakobus, het is gewoon een hinderlijke trol die niets zinnigs toevoegd. Graag gepaste actie

  1. Pimsch

   Beste Pieter, doorzoek mijn historie en kom zo te weten wie ik ben.

 20. Limburgse Kuifje

  Pimsch zit hier iedereen voor het lapje te houden.

  Hij is geen allochtoon of moslim, maar gewoon een autochtoon. En het lukt hem aardig om iedereen (nou ja velen) nog op de kast te krijgen ook. Lachen !!!

  1. Teun

   Ja, lachen!

  2. Jasterke

   ja hé…precies…. da’s pure humor man….in Oorlogstijd !

 21. HenkieAltea

  Zou het in een land zoals Nederland waar men democratie predikt maar dat in de praktijk niet waar kan maken.
  Een opstand kunnen veroorzaken door al die mensen die dan niet gehoord worden?
  Want een leger van meer dan 1 miljoen mensen die op de been komen,is door niemand meer tegen te houden,en dat moeten die partijen in acht nemen.
  Om dit te voorkomen,zouden wij stemmers massaal achter de PVV moeten gaan staan,zodat ze meer dan 50% procent van de stemmen gaan halen.

 22. nick

  Pimsch zit hier de discussie te verzieken met de meest domme opmerking hier ooit neergeschreven maar tevens de meest alarmerende en waarschuwende want dat is dus precies wat er gaande is in alle westerse landen.

  Des te meer redenen om vooral massaal op de PVV te gaan stemmen. Het is te schandalig dat de rest van de politiek de democratie niet eerd en accepteerd en zich verlustigd in machtsmisbruik en hypocretie. Walgelijk!

 23. Joop Klepzijkert

  Na duizenden jaren weten we nog niet hoe god/allah (zonder hoofdletters) er uit ziet. Bestaat god /allah wel, welke bewijzen zijn er ? dat zijn zomaar wat vragen.

 24. Joop Klepzijkert

  Bij diefstal hak, hand eraf. Sharia is prima.

  1. Beukman

   @Joop
   Van de ene kant denk ik: ze zouden Joop zijn lul eraf moeten hakken. Van de andere kant denk ik: zou hij hem eigenlijk wel missen?

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.