VIDEO Saoedische historicus: 'Autorijdende vrouwen vinden het prima om te worden verkracht'

Geen categoriefeb 10 2015, 10:00
Filmpje! Wat is Saoedi-Arabië toch een mooi, gematigd islamitisch land he?
Weet u waarom Saoedische vrouwen geen auto mogen rijden? Het is heel simpel: als ze autopech hebben en niet verder kunnen reizen bestaat de kans dat ze massaal verkracht worden door geile mannen die een willoos slachtoffer zien. In het westen is dat geen enkel probleem - onze vrouwen vinden een verkrachting zo nu en dan best fijn - maar in Saoedi-Arabië wordt het gezien als immoreel en zelfs als in strijd met de wetten van God.
Klinkt logisch? Dat vindt een bekende Saoedische historicus wél:
[embed]https://www.youtube.com/watch?v=KQEeXmcWOxI#t=38[/embed]
De presentatrice die het gesprek voert met de knettergekke islamistische historicus Saleh Al-Saadoon reageerde ontzet: "Wie zegt dat ze er geen enkel probleem mee hebben om te worden verkracht? Hoe kom je daarbij?"
Al-Saadoon: "Nou ja, ze vinden het misschien wat vervelend, maar bij ons heeft het sociale en religieuze dimensies. Hier is het heel anders."
De presentatrice begint wat te lachen en vraagt zich verward af of het daar juist niet om gaat: om de psyche van de vrouw. Welnee, zegt de historicus, dat is maar een klein - miniem, niemand die erop let - deel van de nadelen van verkrachting. Waar het écht om gaat is de familie-eer en Islam.
De vrouw wordt helemaal gek, begint steeds harder te lachen, maar Al-Saadoon gaat stug door. "Vrouwen worden hier behandeld als koninginnen! Ze hoeven maar een handgebaar te maken en hop, iedere man in hun omgeving staat klaar om ze van hier naar daar te brengen."
Natuurlijk weet de presentatrice beter (vrouwen worden in Saoedi-Arabië behandeld als honden, of nog slechter), dus een schamperlach is haar reactie. Wel heeft ze nog een vraag voor de historicus: "Als je zo bang bent dat mannen een vrouw met autopech zomaar verkrachten, ben je dan niet bang dat haar chauffeur hetzelfde kan doen?"
"Goed punt!" vindt de malloot/historicus/islamist. Maar: "Daar heb ik ook een oplossing voor bedacht. Waarom halen we geen vrouwelijke chauffeurs uit het buitenland die vervolgens onze vrouwen kunnen rondrijden?"
De presentatrice heeft het niet meer en reageert met het universele gebaar van "wat een achterlijke mafkees." Jawel, de facepalm.
Screen Shot 2015-02-10 at 10.48.34
Het ergste is dat dit soort volstrekt losgeslagen Wahabi's het voor het zeggen hebben in Saoedi-Arabië, een achterlijk en extremistisch land dat door onze politieke leiders nog altijd een "bondgenoot" wordt genoemd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten