Terroristen knuffelende D66-rechter spreekt Syriëgangers vrij

Ze hadden namelijk alleen maar een afscheidsbrief achtergelaten, camouflagekleding, bivakmutsen, én reisdocumenten gekocht om naar Syrië te gaan. Niets aan het handje dus!

Daar gaan we weer. De Nederlandse overheid heeft er letterlijk jaren over gedaan om de dreiging die uitgaat van de Radicale Islam serieus te nemen, en zie wat er gebeurt als men ein-de-lijk ingrijpt: een verdwaasde D66-rechter vindt het allemaal maar onzinnig en helpt wannabe terroristen een handje. Want zielig, want minderheden.

Het Openbaar Ministerie eiste vorige maand twee jaar cel tegen Mohamed el A. en Hakim B. wegens het voorbereiden van terroristische misdrijven. De twee werden in augustus 2013 in Duitsland opgepakt toen ze op weg waren naar Syrië. Ze hadden onder meer camouflagekleding en bivakmutsen bij zich en hadden afscheidsbrieven achtergelaten.

Even denken hoor: coumaflagekleding, bivakmutsen… Hmm. Wie dragen dat soort kleding in het Midden-Oosten? Nee, niets te zien, niks aan het handje. Gewoon doorlopen jongens; het waren duidelijk gewoon een paar paintball-fanaten die op paintball-vakantie wilden.

Heel normaal, doet iedereen.

Wat zegt u? Is één van de verdachten Mohamed el A., het jongere broertje van de Nederlandse Syriëganger die vorig jaar nog met terroristische aanvallen in Nederland dreigde?

De broer van El A. was in augustus 2013 al in Syrië, in de omgeving van Aleppo. Hij was degene die in september in een videofilmpje opriep tot acties tegen Nederland. Op telefoons en computers die bij El A. en B. in beslag zijn genomen, zijn foto’s en filmpjes van deze broer met wapens aangetroffen.

Ieder weldenkend mens die bovenstaande informatie met elkaar combineert begrijpt dat El A. en zijn maatje Hamid B. wel degelijk van plan waren om zich bij deze of gene terroristische organisatie te voegen in Syrië, maar helaas voldoet de rechter in deze zaak niet aan die beschrijving (“weldenkend mens”). Nee, die kijkt naar het bewijs, luistert naar de verhalen van Hamid (die zei ‘slechts’ naar Turkije te willen, wat ongetwijfeld waar is omdat je van daaruit gemakkelijk Syrië kan binnenkomen) en Mohamed (die toegaf naar Syrië te willen maar alleen om “maatschappelijk werk” te verrichten), en zegt vervolgens: niets aan het handje mensen! Laat deze jongens maar gewoon los op de samenleving!

Er moet in de politiek het één en ander veranderen aan de houding ten opzichte van de Radicale Islam, maar vergeleken met onze rechters zijn politici kei- en keihard.

Like De Dagelijkse Standaard op Facebook en word lid van onze sprankelende, levendige community.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

51 reacties

 1. Evora

  De dooddoener van de rechterlijke macht in Nederland: “gebrek aan bewijs”.

  1. carthago

   Tevens de ondergang van de rechterlijke macht.

  2. hans-e-pans

   Ze schijnen tegen de rechter verteld te hebben dat ze onderweg waren naar een servivalweekend in de buurt van Slagharen. Ze zouden de verkeerde afslag genomen hebben omdat de BEPBEP alleen in het Nederlands de route vertelde.

 2. Dennis_WSPK

  In NL word je pas gepakt als je voor de ogen van de rechter een terreurdaad pleegt. En zelfs dan nog zal men proberen verzachtende omstandigheden te vinden.

  Het is grenzeloos naïef om te denken dat deze “heren” gezellig uit kamperen gingen. Iedereen kan op zn klompen aanvoelen wat deze verrijkingen van plan waren.

  In de USA pakt men dit beter aan : daar werden onlangs twee soortgelijke flapdrollen tot 20 jaar cel veroordeeld omdat ze zich aan het voorbereiden waren om naar Syrië af te reizen.

  In Nederland moet je zijn, als je rottigheid wilt uithalen ! Hier laten we het grootst mogelijke uitschot ongemoeid.

  1. Wachteres

   Niet alleen in Nederland, in heel Europa heeft het verknipte liberaal/linkse ‘gutmenschen-‘ of multiculti-denken” zich gesetteld.

   In Duitsland heeft het hoogste gerechtshof in Berlijn een moslim vrij gesproken die zijn 12-jarig dochtertje had verkracht.

   ‘Dat hoort nu eenmaal binnen de islamitische cultuur.

   In GB idem dito:

   http://www.powned.tv/nieuws/buitenland/2013/01/islamitische_verkrachter_18_vr.html

   In Amsterdam heeft ook een dergelijke vrijspraak plaats gevonden.

   En als we dan bedenken dat die uitspraken een precedent scheppen en dat moslimmannen daarna dus vrijelijk hun gang kunnen gaan …

   In GB mocht een gevaarlijke fundamentalist volgens de rechter niet worden uitgezet, omdat hij gauw een kindje bij een vrouw had verwekt … Zijn gezin had hem nodig.

   Elke fundamentalist, die de Britse regering wil uitzetten omdat hij een gevaar vormt voor de samenleving, weet nu wat hem te doen staat.

   Tientallen voorbeelden zijn er van in feite islamitische rechtspraak en beslissingen die door autochtone rechters genomen worden en die oveenkomstig zijn met de sharia.

   En dan bestaan er ook nog linkse gekjes die met droge ogen beweren dat de EU niet aan het islamiseren is.

   Hoe dom [of hoe kwaadaardig?] kun je zijn.

 3. Jacobus

  Op grond van welke bron denkt Michael dat deze rechter lid is van D66?

  1. Martin007

   Omdat Geert zegt dat rechters lid van D66 zijn, daarmee implicerend dat deze partij “links” is. Hij vergeet er echter bij te vertellen dat D66 in het Europees Parlement gezellig samen met de VVD in de LIBERALE FRACTIE zit.

   1. zomaar

    ook onder de VVD, en binnen elke anderen partij , zit een linkse kant .

    dus ook binnen de door u genoemde LIBERALE FRACTIE , kan het IS , (Internationale sociale ), gedachtengoed voorop staan .

    1. Wachteres

     Precies @zomaar. Mark Rutte wordt niet voor niets Marx Rutte genoemd.

     Iedereen is, sinds nieuw links bewust de greep op de maatschappij kreeg, op de basisschool, maar vooral op het HBO [sociologische opleidingen] en de universiteit, geïnfecteerd, wat zeg ik gehersenspoeld, met het linkse denken:

     “De lange mars door de instituties”.

     Alleen bewustwording kan een mens daar nog van bevrijden.

     http://www.vrijspreker.nl/wp/2013/02/de-frankfurter-schule/

     1. dickyrotterdam

      WACHTERES eindelijk ook iemand die de oorzaak/gevolg van het voortwoekerende NEO-MARXISME benoemt! alle veranderingen/onderuithalen van/verwoesten van de kapitalistische maatschappij zijn te herleiden totde standpunten van de FRANKFURTER SCHULE.zoals verwoord door HERBERT MARCUSE in de MARS DOOR de INSTITUTIES van 1983 waar haarfijn beschreven wordt hoe het KAPITALISME ontmanteld kan en moet worden! Volgens mij heeft de ISLAM en ook onze extreemlinkse vriend OBAMA dit boek erg goed gelezen als ik kijk naar hun daden,maar het gaat stap voor stap! Het is maar dat U het weet!!

     2. arie_jansz

      Het moet niet zotter worden, zei wachters over Rutte?

      En zelf is ze een groot fan van ex- KGB agent, communist en huidig staatshoofd van Rusland.

     3. Wachteres

      Bedankt voor je info @dickyrotterdam.

      Ik zal het boek opscharrelen.

   2. Jacobus

    Als Geert het beweert geldt de vuistregel dat het een leugen is.

    1. carthago

     Als jodocus wat beweert,blijkt dat ie voor jihadist heeft geleerd.

    2. Gielah

     Voor fatsoenlijke Nederlanders geldt die zomaar even bedachte ‘vuistregel’ niet, hoor!

     Alleen maar voor leugenaars in dienst ván.

     Irrelevant, dus.

    3. lanex

     Zoals de vuistregel de rechterlijke macht per definitie D66 aanhangers zijn!
     Bedoel je zoiets?

   3. -Harry

    @ Martin Bond ,

    wilde jij suggereren dat de VVD nog een rechtse partij zou zijn ?

    VVD en D66 is links en linkser , helaas !

  2. -Harry

   Dat is omdat alle hoogopgeleide idioten daar samenklonteren , Jacobus .

  3. carthago

   Op grond van intuitie welke is ontstaan uit kennis en waarheidsbevinding.

 4. V.K.

  -Tsja, het is nu eenmaal zo in dit land dat wanneer je Syriegangers opsluit, je Nederland ontwricht.

 5. Matthijs

  Geen slachtoffer, geen misdrijf.

 6. Martin007

  Jullie vergeten 1 ding.

  Is het misschien mogelijk dat die rechter de jongelui expres richting Syrië wilde sturen, zodat ze daar wellicht tegen een verdwaalde kogel aan zouden lopen?

 7. Gielah

  Zouden behalve de politici ook de rechters hier een stempel met: “Goedgekeurd voor de NWO” moeten hebben, alvorens men hen aanstelt?

  Dit achterlijke gedrag kan toch niet énkel op de hersenspoeling, die men over heel dit land heeft heengelegd, berusten…
  te meer daar er heel wat burgers hier (… terug te vinden in ca. gepeilde 30 zetels… ) immúún voor die hersenspoeling gebleken zijn?

  Er is hier iets aan de hand dat een goede onderzoeksjournalist eens grondig zou moeten uitzoeken.
  Helaas hebben dié waarschijnlijk ook eerst dat stempel moeten verkrijgen, alvorens ze stukjes mochten gaan schrijven…. en wórdt er daarom weinig of niets uitgezocht.

  1. Jacobus

   Gielah stelt eerst een vraag over iets waarvan ze het fijne niet weet om vervolgens schande te spreken op grond van haar zelfverzonnen antwoord.
   Een geestige vorm van redekunstige zelfbevrediging.

   1. nogmaals

    @Jacobus,
    Begrijpend lezen !! Begrijpend lezen Jacobus ! !
    Maar zoals uit je reactie blijkt, heb je daarvoor niet genoeg schoolopleiding gehad. Voortaan moet je alleen maar reageren op teksten met het stempel “goedgekeurd voor Jippen en Jannekes en jacobussen”

 8. Willie.F

  Gelukkig ,ik wou mijn carnavalskleding in de vorm camouflage kleding en bivakmutsen al weg gooien.

 9. Beroepsverbod

  Het strafrecht is niet ingericht voor oorlogsdaden. Voor oorlogsdaden, zoals door IS worden uitgevoerd is het krijgsrecht. IS heeft het Westen de oorlog verklaard en hoewel het geen zelfstandige staat is vallen hun daden onder oorlogsmisdaden. Mensen die zich aansluiten bij de IS, in woord en/of daad zijn daarmee oorlogsmisdadigers. Het wordt tijd dat Defensie zich gaat mengen in deze zaken. Denk aan een Nederlandse militair die voor de strafrechter moet verschijnen voor het doden tijdens militaire acties.

  1. HR

   Ik weet niet of dit juridisch mogelijk is, maar het lijkt me uiterst zinvol om hier serieus naar te kijken.
   Tenslotte heeft ISIS ons daadwerkelijk de oorlog verklaard en zouden we bijvoorbeeld Jihaadgangers als mensen in vreemde krijgsdienst kunnen beschouwen.

 10. Dennis_WSPK

  Het maakt niet uit of de rechter D66 is, PvdA of wat dan ook. De uitspraak past in de trend waarbij criminelen zoveel mogelijk geëxcuseerd moeten worden en als het éven kan vrijgesproken. Rechters stellen steeds hogere eisen aan het aangeleverde bewijs, dat in dit soort zaken bijna niet meer te leveren is (onmogelijke bewijslast).
  En als de feiten zelfs door een D66 rechter niet te ontkennen zijn, haalt men alles uit de kast om de dader maximaal te excuseren.

 11. Antidotum

  En weer een duidelijke reden om NIET op D66(6) te stemmen, het bittere alternatief voor de zure PvdA.

  Wees wijs en geef deze euro- en islamofielen niet de gelegenheid ons land nog meer naar de ratsemodee te helpen.

  Please!

  Grtz,
  Antidotum xx 🙂

 12. Mart

  Lichtelijk debiel en toch rechter mogen zijn?Of zouden ze denken met hun soepele rechtspraak de dans te ontspringen als over niet al te lange teid +- 50 % moslems in de lidstaat, de koppen gaan vallen?

 13. nick

  Hiermee doet deze rechter het vertrouwen in de Nederlandse rechtspraak geen goed, integendeel, hij bewijst dat ook onze rechtelijke macht vokomen verziekt is. En ja, het overgrote deel van onze rechters zijn openlijk D666 aanhangers, dat is een bekend gegeven.

  Ik vraag me werkelijk af hoeveel bewijs je nodig hebt om e.e.a. tot je getroubleerde hersenen te laten doordringen..

 14. Gielah

  En dan nog even over al die moslims ( ‘volwassen mannen met ángst in hun ogen’… volgens komediant Marcouch) die nu zogenaamd allemaal in de gordijnen klimmen…. omdat er zómaar vijf man met een spandoek op een nog niet afgebouwde moskee stonden te zwaaien…
  goed artikel bij Joost:

  http://joostniemoller.nl/2015/02/marcouch-meer-islam-minder-democratie/#more-4950

  1. arie_jansz

   Als Niemoller het schrijft…

   Nog even benadrukken dat ie dol is op IV….

   Die club met banden naar pro patria, NVU.

   Braaaaaak

  2. Jacobus

   Het blijft opmerkelijk hoe hier neonazi´s onder leiding van een antisemiet die zich onledig hield met het met hakenkruizen bekladden van Joodse graven hier in het hart worden gesloten.

   Ik het zo vreemd dat ik geen onderscheid zie tussen Jodenhaat en moslimhaat?

   1. arie_jansz

    Nee, dat moet je anders zien….dat is een leugen van de (S)linkse kerk die samen met de familie Bilderberg een nieuwe wereldorde wil scheppen.

    Heb ik gelezen ergens, dus dan moet het wel,waar zijn

 15. Gielah

  Joost Niemöller is fantastisch!~
  Iedere site zou zich in de handjes mogen knijpen, als hij daar columnist was.

  Een der zéér weinige eerlijke journalisten, namelijk… en het feit dat sommigen reeds beginnen te schuimbekken als hij zelfs maar genóemd wordt… bevestigt dat alleen maar.
  Mijn dank dus!

 16. arie_jansz

  Dat heb ik nu bij Jacobus, hij is ook fantastisch en een van de zeer weinige eerlijke reaguurders.

  En het feit dat bijna heel DDS al schuimbekt bij het horen van zijn naam…

  Dank u too, frau Gielah!

 17. Gielah

  Wat bent u toch een KLEUTER, Janszn.

  U komt zelfs niet in de búúrt van niveau.. of van volwassenheid.
  Lees dit belachelijke stukje proza van uzelf nu nog eens even dóór…. en schaam u.

  Dat is
  a. Kinderachtig provoceren…. ullaah… ullaah… ik ben lekker wél vriendjes met de dorpsidioot… lekker puh!

  b. U noemt iemand, die geen druppel Duits bloed heeft en nog minder Duitse sympathieën..
  puur voor het róttig doen ‘frau’…
  wat nergens op slaat,
  maar in het kader van het zo geliefde zwartmaken
  moet men toch iéts…hè… ook al hééft men dan ook aantoonbaar niets te melden!

  c. In datzelfde zinnetje staat dan ten overvloede… uitermate lullig… ook nog even het Engelse woordje ‘too’…. stoer, joh!

  Het schaamrood stijgt een ieder plaatsvervangend naar de kaken… die dit soort schoolpleingedrag waarneemt.

  Groei toch eens op, man!

  1. arie_jansz

   waar waren we gebleven Gielah, bij het schuimbekken?

   Laat u toch niet zo gemakkelijk uit te tent lokken….

  2. Jacobus

   @Gielah,

   Ik meen dat u de laatste bent om iemand schoolpleingedrag te verwijten.
   Nagenoeg al uw bijdragen zijn agressieve en op de persoon gerichte tirades tegen andersdenkenden. Inhoudelijk heeft u nagenoeg niets te melden en als u dat doet zijn het zelden inhoudelijke reacties op de lopende discussie maar slechts egocentrische riedeltjes over de gedachten en associaties die op dat moment kennelijk te binnen schieten.

   U bent wellicht het schaamrood voorbij of niet meer in staat in te zien hoe kleingeestig uw gedrag op dit blog is.

   Debatblogs bestaan bij de gratie van verschil van mening. Dat verschil van mening is interessant en in beginsel de kiem tot voortschrijdend inzicht. In elk geval dwingt het je de eigen mening scherper te verwoorden en beter te beargumenteren. Daar gaat dit debatspel over.

   U bekent uzelf tot de Gereformeerde traditie en dat zal wel verklaren waarom u mensen met een andere mening dan de uwe als ketters beschouwt die liegen dan wel in dienst van de Satan en in die functie niets anders kunnen dan waarheid en gerechtigheid om zeep helpen. U zult het wel zo voelen maar dit is niet een Gereformeerde Gemeente waarin in naam van de toegeëigende God ketters van de vromen moeten worden onderscheiden en in de aldus opgepompte overtuiging aan de Gode welgevallige kant te staan iedereen die het dogma verwerpt kan worden uitgescholden, voor leugenaar kan worden uitgekreten of erger toegewenst.

   Doe normaal, zou ik u willen toewensen.

 18. nick

  Sorry Arie, Jokeledokus is volkomen getroebleerd, hij zal best menen eerlijk zijn in zijn beweringen maar daarom zijn ze het nog niet! Sterker, het zijn voornamelijk leugens en fantasieën ingegeven en gehersenspoeld door de linkse kerk. Gevaarlijk dus voor onze samenleving.
  Maar wat klets ik nu, u behoord tot de zelfde kerk en bent dus minimaal ook getroubleerd. Verspilde moeite dus om e.e.a trachten te duiden en of verduidelijken.

  1. arie_jansz

   Ik dacht al, ik heb er een vriend bij…helaas.

 19. Joop Klepzijkert

  Het meeste commentaar hier komt van radicale moslims als jadokus en arie, 2 moslim vrienden die elkaar bijstaan kots

  1. Gielah

   En wat een éér en een geruststelling voor ons dan… dat zij het nooit met óns eens zijn.
   Je moet er niet aan dénken dat zij waarderend zouden gaan reageren op iets dat wij schrijven.
   Dán zouden we goed de weg kwijt zijn, zeg!

 20. Stevie

  @ Gielah … Dat ” soort ” heeft ervoor gezorgd dat mijn grootvader uit huis is gesleurd … verraden door dat ” soort ” Nederlanders … ze hebben er een naam voor …

 21. vanGodlos

  Jacobus@ (krokeledocus)…….Het beste is dat u zich aanmeld bij een psychiater ,of anders bij een instelling voor levens- beëindigings- kliniek, Uw weer war van tegen stellingen in uw betoog is hemel tergend en van alle logica vervreemd.het is een relaas van iemand die dringend hulp nodig heeft ….of anders verlaat het toetsenbord en ga de hond uit laten of zo….

 22. Thomasson

  Stel je voor? Er zouden in Duitsland twee Nederlandse autochtone jonge mannen aangehouden met precies dezelfde uitrusting, dezelfde camouflagekleding, bivakmutsen, bepaalde documenten en een groot som geld. Hoe zouden de Nederlandse media en D66 PvdA en GL viezeriken reageren? Hoe? Het antwoord ligt voor de hand …De kranten zouden koppen: “De Duitse politie heeft twee Nederlandse Neo-nazis aangehouden die plannen hadden om bepaalde activiteiten te ondernemen”. Er zouden Kamervragen worden gesteld en dezelfde D66 rechters zouden de zwaarste straffen eisen. Ze zouden tegen de jonge mannen alle mogelijke bewijzen vinden al moeten zij ze onder de grond vinden.

  1. HR

   Ik ben bang dat je gelijk hebt….

 23. Seneca

  Hoe weerzinwekkend zijn de figuren AJ en Jacobus.
  Ik vraag mij af of de respectievelijke partners (mochten deze figuren überhaupt een partner hebben) weten waar die kleuters bezig zijn. BAH en KOTS!

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.