Terroristen knuffelende D66-rechter spreekt Syriëgangers vrij

Geen categoriefeb 09 2015, 11:00
Ze hadden namelijk alleen maar een afscheidsbrief achtergelaten, camouflagekleding, bivakmutsen, én reisdocumenten gekocht om naar Syrië te gaan. Niets aan het handje dus!
Daar gaan we weer. De Nederlandse overheid heeft er letterlijk jaren over gedaan om de dreiging die uitgaat van de Radicale Islam serieus te nemen, en zie wat er gebeurt als men ein-de-lijk ingrijpt: een verdwaasde D66-rechter vindt het allemaal maar onzinnig en helpt wannabe terroristen een handje. Want zielig, want minderheden.
Het Openbaar Ministerie eiste vorige maand twee jaar cel tegen Mohamed el A. en Hakim B. wegens het voorbereiden van terroristische misdrijven. De twee werden in augustus 2013 in Duitsland opgepakt toen ze op weg waren naar Syrië. Ze hadden onder meer camouflagekleding en bivakmutsen bij zich en hadden afscheidsbrieven achtergelaten.
Even denken hoor: coumaflagekleding, bivakmutsen... Hmm. Wie dragen dat soort kleding in het Midden-Oosten? Nee, niets te zien, niks aan het handje. Gewoon doorlopen jongens; het waren duidelijk gewoon een paar paintball-fanaten die op paintball-vakantie wilden.
Heel normaal, doet iedereen.
Wat zegt u? Is één van de verdachten Mohamed el A., het jongere broertje van de Nederlandse Syriëganger die vorig jaar nog met terroristische aanvallen in Nederland dreigde?
De broer van El A. was in augustus 2013 al in Syrië, in de omgeving van Aleppo. Hij was degene die in september in een videofilmpje opriep tot acties tegen Nederland. Op telefoons en computers die bij El A. en B. in beslag zijn genomen, zijn foto’s en filmpjes van deze broer met wapens aangetroffen.
Ieder weldenkend mens die bovenstaande informatie met elkaar combineert begrijpt dat El A. en zijn maatje Hamid B. wel degelijk van plan waren om zich bij deze of gene terroristische organisatie te voegen in Syrië, maar helaas voldoet de rechter in deze zaak niet aan die beschrijving ("weldenkend mens"). Nee, die kijkt naar het bewijs, luistert naar de verhalen van Hamid (die zei 'slechts' naar Turkije te willen, wat ongetwijfeld waar is omdat je van daaruit gemakkelijk Syrië kan binnenkomen) en Mohamed (die toegaf naar Syrië te willen maar alleen om "maatschappelijk werk" te verrichten), en zegt vervolgens: niets aan het handje mensen! Laat deze jongens maar gewoon los op de samenleving!
Er moet in de politiek het één en ander veranderen aan de houding ten opzichte van de Radicale Islam, maar vergeleken met onze rechters zijn politici kei- en keihard.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten