Amerikanen moeten het weer oplossen: Amerikaanse F15's naar Europa tegen dreiging Rusland

Geen categoriemrt 28 2015, 10:00
Europese landen moeten weer investeren in Defensie.
De NAVO-norm van twee procent van het bruto binnenlands product wordt door slechts één Europees NAVO-land gehaald: Estland. De andere landen staan erbij en kijken ernaar. Ze zeggen allemaal dat de norm belangrijk is, ook onze eigen minister van Defensie, maar meer geld voor Defensie, ho maar. En dan krijg je dus dit:
De Amerikaanse luchtmacht stationeert twaalf F15 gevechtsvliegtuigen in Europa ter afschrikking van Rusland. Enkele daarvan komen in Leeuwarden te staan. Dat maakte de US Airforce Europe, met hun hoofdwartier in het Duitste Rammstein, bekend. De F15's en 200 man ondersteundend personeel maken deel uit van het het 125ste Fighter Wing, van de Nationale Garde van de VS. Normaal gesproken zijn ze gestationeerd in Jacksonville, in Florida.
Begrijp me niet verkeerd: Amerika is onze grootste vriend en ik ben blij en dankbaar dat we zij aan zij staan in de strijd tegen het dictatoriale Rusland en het islamitisch terrorisme in het Midden-Oosten, maar we moeten niet 100 procent afhankelijk blijven van de Amerikanen. We moeten ook zélf diep in de buidel tasten om onze belangen én onze grenzen te verdedigen.
Er moet fors meer geld naar Defensie, onder andere om Rusland te laten zien dat het ons menens is. Wie één van de NAVO-landen aanvalt, valt álle NAVO-landen aan. Die dreiging met geweld komt alleen geloofwaardig over als we genoeg investeren in personeel, materieel en nieuwe technieken. Anders brengen wij, en met wij bedoel ik alle NAVO-landen, onze vijanden alleen maar aan het lachen als we zweren dat we onszelf zullen verdedigen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten