Barbaren van ISIS stenigen man en vrouw vanwege ‘overspel’

Het is nog maar de vraag of de vrouw een eerlijk proces kreeg. Nou ja, eigenlijk is dat helemaal geen vraag. 

Hoe ziek ISIS is vraagt u? Nou, wat denkt u hiervan? 

In yet another display of how the Islamic State (IS) implements the Sharia law, a resident of Mosul narrated another recent incident of stoning to death of a man and a woman for adultery. The witness was a clothing store owner whose outlet is near a government building where the incident happens.

De twee werden vastgebonden en de vrouw werd verplicht om een niqab aan te doen – zo’n vreselijke boerka waardoor een vrouw helemaal bedekt is. Vervolgens begonnen een dozijn ISIS-jihadisten ze te bekogelen met stenen. De vrouw begon te huilen – wat niet zo raar is aangezien ze op een vreselijke manier werd vermoord – maar dat weerhield de jihadisten er niet van om rustig door te gaan. Godzijdank was het na de derde steen al gedaan, waardoor haar verder leed werd bespaard.

De man in de zaak hield het langer vol, maar stierf uiteindelijk ook.

Het is om misselijk en depressief van te worden, maar we moeten hier toch aandacht aan besteden; niet alleen om de slachtoffers te eren, maar ook omdat Robert Spencer van JihadWatch.org uitlegt dat ISIS zich helaas wel degelijk op historische, traditioneel geaccepteerde teksten kan beroepen.

The Jews came to Allah’s Apostle and told him that a man and a woman from amongst them had committed illegal sexual intercourse. Allah’s Apostle said to them, “What do you find in the Torah (old Testament) about the legal punishment of Ar-Rajm (stoning)?” They replied, (But) we announce their crime and lash them.” Abdullah bin Salam said, “You are telling a lie; Torah contains the order of Rajm.” They brought and opened the Torah and one of them solaced his hand on the Verse of Rajm and read the verses preceding and following it. Abdullah bin Salam said to him, “Lift your hand.” When he lifted his hand, the Verse of Rajm was written there. They said, “Muhammad has told the truth; the Torah has the Verse of Rajm. The Prophet then gave the order that both of them should be stoned to death. (‘Abdullah bin ‘Umar said, “I saw the man leaning over the woman to shelter her from the stones.” (Bukhari, vol. 4, bk. 56, no. 829)

Er zijn veel wegkijkende moslims die beweren dat dit soort praktijken werkelijk niets te maken kunnen hebben met de geschiedenis van de islam, of de manier waarop de eerste kaliefen hun rijk regeerden, maar jammer genoeg is niets minder waar. Juist daarom is het van het grootste belang dat moslims eerlijk en het één en ander durven te veranderen. Het heeft geen zin om te ontkennen dat deze tradities bestaan en een zeer significante impact hebben gehad op de manier waarop de islam in de praktijk is gebracht. Sterker nog, dat werkt alleen maar contraproductief.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

21 reacties

 1. NvanderReuk

  Achterlijk middeleeuws geloof, waarom durft nou geen enkele politicus dat te zeggen in het openbaar? Bang om op een dodenlijst te komen?

  1. loritta

   Er is er zeker één die dit wel durft te zeggen en dat is Geert Wilders, maar die wordt voor het gerecht gehaald om zijn “minder, minder, minder” uitspraak????

 2. Gielah

  Zogenaamd gematigde moslims die een en ander ‘eerlijk onder ogen durven zien’?
  Dat zou mooi zijn, maar dat zou volgens mij in feite neerkomen op ex-moslim worden.

  Wie wil er bij een club, die zich onder invloed van koran- en ahadieth-teksten ( die er inderdaad stáán…) zo beestachtig gedraagt, blijven behoren?
  In zo iemand komt toch dwingend naar boven: ” Niét en nooit in MIJN naam….!’ en :
  “Ik weiger hier mede-verantwoordelijk voor te zijn’..?

  Ik heb voor MINDER mijn kerklidmaatschap opgezegd.
  De leiding van de PKN was bijvoorbeeld niet bezig met gruwelijk bloedvergieten.
  Het toog naar Caïro, naar een of andere leider van de Moslim Broederschap, om daar te gaan jammeren dat zij ( die kerkleiding dus) óók tegen de Fitna-film van Geert Wilders was!
  En dat kwam nog bovenop een voortdurend lief-doen tegen de Palestijnen ( ook al koranvolgers) en een dagelijks meer áfvallen van Israël.

  Daar wilde ik niet medeverantwoordelijk voor zijn.
  Dan stap je uit.
  Er zijn grenzen aan wat je mede voor je rekening wilt nemen.

  Wat de islam over de ganse planeet uitvreet… dat is nog vele malen erger!
  Als sympathieke moslims dat allemaal geen reden vinden, om die hele islam op zij te zetten…
  dan zullen zij nóóit ophouden moslim te blijven.
  Hoeveel erger dan wat er nu overal gebeurt zóu het nog kunnen worden?

  Wie blijft is medeschuldig.
  En wie zwijgt, die stemt toe.

  1. Pimsch

   Zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten. Zoals Allah is vertrouwt hij zijn honden en wolven. Lig! Bijt! Stenig! Vecht! Verbroeder! Haat! Kaats de bal terug! Groepeer! Dwing! Slacht! Verhard!
   Zo gebeurde het dat 1 miljard mensen de Koran en Hadith in hun kindergeugen hebben gebeiteld. Dat gaat er nooit meer uit, tenzij een nieuwe profeet opstaat die de mensen uit iedere moskee geselt en de schriftgeleerden doet verbijsteren. Want naar gewone mensen luisteren de wolven niet. Ze zijn zelfs grondig getraind om niet naar anderen te mogen luisteren.

 3. Willie.F

  Ik kan er niet na kijken, krijg een machteloze woede over me heen. Wat een smerig geloof Bah.

 4. 4Duwertje3

  En wat doen de Nederlandse burgers, ze zoeken nog steeds en de laatste weken nog meer hun heil bij die politieke partijen, die te laf zijn om op te komen voor hun veiligheid. Isis is een afgrijselijke wrede organisatie, zonder een greintje menselijkheid. Het Westen onderschat hun potentie en blijft wegkijken. Wanneer worden we wakker?

 5. 4Duwertje3

  Gielah. Uit mijn hart gegrepen, goed verwoord.

 6. simonvgroningen

  Ziek.

  1. Pimsch

   Maar het christendom is weer het andere uiterste. Geen wolven maar schapen. Mannen moeten lief zijn als meisjes, struikelen over hun eigen bewustzijn, op eieren lopen en met meel in de mond praten. Herinnert u zich Gert en Hermien. Of Elly en Rikkert? Ik wacht op de komst van een normaal geloof dat breekt met het zwartwit fundament.

 7. Teun

  Gert en Hermien. Zo lief toch. Jezus was ook zo lief om tegen zijn apostelen/discipelen te zeggen dat zij hun mantels moesten verkopen voor wapens. Ergens in de bijbel of in de openbaring van Johannes staan ook teksten, waarin Jezus bij zijn wederkomst met plezier door het bloed van mensen waadt. Zijn gewaad kleurt rood van het bloed. Als je bedenkt dat Isis ook zo’n geweldig plezier heeft in het gruwelijk doden en Mohammed ook ergens de lachende doder wordt genoemd, dan ga je vanzelf het christendom wantrouwen. Welke wortels van het christendom komen uit de oude heidense religie van Isis? En in hoeverre kan de symboliek van die religie terug gevonden worden in de vlag van de EU en in het parlementsgebouw in Straatsburg?
  Komen al de gelovigen uit dezelfde koker van een saturnale oerreligie? Zouden mensen vergeten zijn dat ook de linkse kerk deel uitmaakt van die religie.
  Religies gaan tot nog toe immers alleen maar over terreur en controle. Is het niet met ‘zachte dwang’ (linkse kerk) dan is het uiteindelijk wel met grof geweld.
  Gert en Hermien: alle duiven op De Dam. Duiven geven hun naam aan Columbus, Colombia, Columbia, het Vrijheidsbeeld, ook het symbool van Isis, Asjtarte, Semiramis en nog wat alter ego’s. Overal word je geconfronteerd met die vreselijke takke duif.
  Vrede? Niks vrede! De duif is ook het symbool van het heidendom. Het is misleiding.

  1. toetssteen

   @Teun
   Ehhh de wegen waren daar toen nog vergeven van wilde dieren en woestijnrovers. Het was niet voor niet dat men reisde in karavanen waarbij de mannen gewapend waren. Lees: ter verdediging.
   Verder hebben de Openbaringen van Johannes bar weinig uit te staan met de vreselijke Jezus. Tenzij u van mening bent dat de dood ook paard kan rijden (vale paard), er zwaarden uit monden kunnen komen enzovoort.

 8. Teun

  De vrouw op de foto ziet lijkbleek. Ze kijkt de dood in de ogen.
  Wat schandelijk dat de camera er bovenop zit. Dat was al in de jaren tachtig of daaromtrent toen dat kleine Mexicaanse meisje in vast zat in drijfzand en intens verdrietig in de camera keek. Niemand deed wat, kon wat doen; het enige wat gedaan werd, was fotograferen, waarna zij verdronk.
  Zou het daarom zijn dat volkeren afstompen en het allemaal maar voor lief nemen?
  Ik word er ook achterdochtig van. Wordt er gefotoshopt? Is dit alleen maar propaganda? Worden wij bespeeld?
  Als het geënsceneerd is dan dienen ook de regisseurs, deze leugenaars behandeld worden alsof zij werkelijk al deze misdaden hebben gepleegd en ook de opdrachtgevers, onze politici.
  Jezus zei dat degenen die in gedachten overspel pleegden, reeds overspel pleegden (dat was met die lui die een vrouw wilden stenigen). Laten we onze politici ook maar zo beoordelen.

 9. Dinkythefirst

  Alle geloven en sektes , zijn in deze tijd achterlijk en uit de tijd. Uiteindelijk gaat de zon en de aarde verdwijnen , welke idioot kan dan nog vertellen dat we in een hemel komen en verder kunnen leven.

 10. Ruud562

  Ook ik heb afstand genomen van mijn geloof alwaar ik in opgroeide. Ik kon en kan me niet vereenzelvigen met een instituut dat katholieke kerk heet. Een achterbaks, hypocriet, machtswellustig en belerend instituut dat haar gelovigen in de ban houdt met leugens en sprookjes. Net overigens zoals alle andere geloven. Neen, door mijn (levens)ervaring met religiën geloof ik nu alléén nog in mijzelf en tracht een goed mens te zijn. Daarvoor heb ik geen sprookjesboek voor nodig. Ik gelukkig niet.

  1. toetssteen

   @Ruud562
   Eens, vandaar dat a1 uit de grondwet moet, vrijheid van meningsuiting is genoeg. Het is te gek voor woorden dat om het even welke dramreligie via het eerste artikel van de grondwet feitelijk meer rechten zou hebben dan een seculier.

  2. Roel du Pree

   Een mens moet wel een zeer armzalige moraal hebben indien hij een godsdienst nodig heeft om oprecht te zijn.
   Ninon de Lenclos 1620-1705

   Het wrange is dat de barbaren van IS(IS) zelf wel alles mogen neuken wat los en vast zit..

 11. Nicky

  Tja religie; wil de mens veranderen van buiten naar binnen. Waar Christendom is het einde van religie! From the inside out! Maar

  1). ik kan en ik wil niemand veranderen ‘van buiten naar binnen’; zouden ze een volgeling van mij misschien willen worden haha
  Maar alleen de Helige Geest OVERtuigt, Joh16:8,9, Christenen GEtuigen alleen, witness, testify. That’s all. ‘Getuigen’ van het griekse ‘Martur’!

  2). Het is alleen een eigen keuze; en van binnen naar buiten. Geen behaviour modification, wat te veel ‘Christenen’ zo hypocriet maakt.

  De Verandering van Het Hart, in een intieme, praktische relatie met de Heer Jezus, is met dagelijks, blijvend en echt resultaat!

 12. Nicky

  Het stenigen werd trouwens onder de Joden heel anders uitgevoerd. De Islam heeft vrijwel alles – slecht – geïmiteerd, net als bijv. de Roomse Sekte het Jodendom totaal imiteerde met hun uiterlijke poppenkast en priesters enz).

  In het OT ging het zo. Als er twee of drie getuigen waren, bonden die het naakte (alleen ondergoed) lichaam vast bij de handen op de rug.
  Boven op een hoogte werd het slachtoffer met het hoofd naar beneden geworpen.
  Als deze niet gestorven was beneden, hieven de getuigen daar een grote steen op en lieten die stuiteren op de borst.
  Was er dan nog leven aanwezig, moest iedereen stenen pakken en op de arme persoon mikken, totdat de dood volgde.

  De Joden probeerden dit ook met Jezus, net even buiten Nazareth bijv., op een heuvel (heb op dat punt ook nog gestaan). Maar Hij glipte vanuit hen weg.

  Gelukkig is het Nieuwe Testament totaal anders!
  En helemaal niet zoals sommigen hierboven schrijven: wAnt DAN moet je toch echt de Bijbel beter lezen, en vooral een innige relatie hebben net de Levende Heer… dan wordt alles totaal anders in je… DENKEN, Rom12:2, 2Kor10:4,5, 11:3, enz.

  1. Hans_VS

   Ondergoed?!… 2000 jaar geleden?!…

   Denk het niet… Ondergoed is een vrij recente uitvinding… En kwam ook niet uit het MO…

 13. Nicky

  @Hans, ja een soort (lang) hemd hadden ze toen al.

  Jezus heeft zelfs bevolen niet alleen je bovenkleed maar ook je onderkleed weg te geven, indien nodig: “Neemt iemand u de mantel (himation) af, laat hem ook het hemd (de chitoon)’ zegt Jezus in de bergrede.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.