Boem! 30 dode terroristen bij aanval op raffinaderij ISIS

Screen Shot 2015-03-09 at 11.04.29
Foto:

Meer graag!

Bij een luchtaanval op een ISIS-raffinaderij in Syrië zijn zo’n 30 terroristen omgekomen. Dat bericht Today’s Zaman, één van de grootste Engelstalige kranten in Turkije (en wiens Turkse variant dé grootste is):

A US-led coalition air strike in Syria hit an oil refinery run by the Islamic State of Iraq and the Levant (ISIL) militant group near the border with Turkey on Sunday, killing 30 people, the Syrian Observatory for Human Rights reported. ÜRami Abdulrahman, who runs the Observatory, said the dead were refinery workers and ISIL militants. The targeted refinery was just northeast of the town of Tel Abyad near the Turkish border, he said.

Je zou denken: prima, niets aan de hand. Dertig ISIS-slachters zijn om zeep geholpen, heel goed. Voer nog maar een paar van dat soort aanvallen uit.

Helaas denkt het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten daar net een beetje anders over. Wat blijkt, namelijk? Bij de aanval zijn ook een paar burgers omgekomen. En dat mag natuurlijk niet – nooit!

Nee, blijkbaar ook niet als die burgers ISIS actief helpen om zichzelf te verrijken.

Kunnen we nu eindelijk eens ophouden met dat gezeur over burgerslachtoffers? Natuurlijk moet er voorkomen worden dat enorme aantallen burgers om het leven komen bij aanvallen, maar iedereen in het Westen zich daar al lang voldoende van bewust. Er is werkelijk geen enkele militair – in Europa of Amerika – die denkt: ‘Zo, laten we vandaag eens zoveel mogelijk burgers afslachten.’ De Amerikanen nemen alle maatregelen om grote aantallen burgerslachtoffers te voorkomen, wat voldoende moet zijn, ja, ook voor mensenrechtenorganisaties.

Daar komt bij dat we hebben gezien – op foto’s en video’s – dat een significant deel van de lokale bevolking ISIS van harte steunt. Het is dus alles behalve ondenkbaar dat arbeiders in raffinaderijen dat doen omdat ze ISIS willen helpen. Er is dus iets voor te zeggen om ze allemaal terroristen te noemen, ook als ze zelf geen aanslagen en massamoorden plegen.

Hoe dan ook, wat mij betreft is deze aanval buitengewoon goed nieuws. Misschien dat er een paar onschuldige burgers om het leven bij zijn gekomen wat natuurlijk bijzonder vervelend is, maar ISIS heeft een gevoelige klap te verwerken gekregen… en er zijn flink wat terroristen gedood. En dat is waar het écht om gaat.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!