Boem! 30 dode terroristen bij aanval op raffinaderij ISIS

Meer graag!

Bij een luchtaanval op een ISIS-raffinaderij in Syrië zijn zo’n 30 terroristen omgekomen. Dat bericht Today’s Zaman, één van de grootste Engelstalige kranten in Turkije (en wiens Turkse variant dé grootste is):

A US-led coalition air strike in Syria hit an oil refinery run by the Islamic State of Iraq and the Levant (ISIL) militant group near the border with Turkey on Sunday, killing 30 people, the Syrian Observatory for Human Rights reported. ÜRami Abdulrahman, who runs the Observatory, said the dead were refinery workers and ISIL militants. The targeted refinery was just northeast of the town of Tel Abyad near the Turkish border, he said.

Je zou denken: prima, niets aan de hand. Dertig ISIS-slachters zijn om zeep geholpen, heel goed. Voer nog maar een paar van dat soort aanvallen uit.

Helaas denkt het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten daar net een beetje anders over. Wat blijkt, namelijk? Bij de aanval zijn ook een paar burgers omgekomen. En dat mag natuurlijk niet – nooit!

Nee, blijkbaar ook niet als die burgers ISIS actief helpen om zichzelf te verrijken.

Kunnen we nu eindelijk eens ophouden met dat gezeur over burgerslachtoffers? Natuurlijk moet er voorkomen worden dat enorme aantallen burgers om het leven komen bij aanvallen, maar iedereen in het Westen zich daar al lang voldoende van bewust. Er is werkelijk geen enkele militair – in Europa of Amerika – die denkt: ‘Zo, laten we vandaag eens zoveel mogelijk burgers afslachten.’ De Amerikanen nemen alle maatregelen om grote aantallen burgerslachtoffers te voorkomen, wat voldoende moet zijn, ja, ook voor mensenrechtenorganisaties.

Daar komt bij dat we hebben gezien – op foto’s en video’s – dat een significant deel van de lokale bevolking ISIS van harte steunt. Het is dus alles behalve ondenkbaar dat arbeiders in raffinaderijen dat doen omdat ze ISIS willen helpen. Er is dus iets voor te zeggen om ze allemaal terroristen te noemen, ook als ze zelf geen aanslagen en massamoorden plegen.

Hoe dan ook, wat mij betreft is deze aanval buitengewoon goed nieuws. Misschien dat er een paar onschuldige burgers om het leven bij zijn gekomen wat natuurlijk bijzonder vervelend is, maar ISIS heeft een gevoelige klap te verwerken gekregen… en er zijn flink wat terroristen gedood. En dat is waar het écht om gaat.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

16 reacties

 1. tonzwart

  Waarom moet er zo’n afschuwelijke foto bij dit bericht? Heeft die iets te maken met die raffinaderij?

 2. Sorensen

  100% met tonzwart eens.

 3. Wachteres

  Wat mij betreft kan er niet vaak genoeg worden getoond wat voor beesten [sorry, beesten] die Isis-aanhangers zijn.

  Maakt meteen duidelijk dat zij alle recht hebben om opgeblazen te worden.

 4. tonzwart

  Inmiddels is ons wel duidelijk wat een tuig IS is. Overigens doen beesten dit soort dingen niet. Als onze wolf een prooi doodt, dan gebeurd dat om te kunnen eten en de prooi wordt niet met de poten achter de rug vastgebonden, en heeft alle kans om te ontsnappen. Ligt er aan welk dier het snelst is.

 5. Sorensen

  Haal die foto weg!
  Ik wens niet ongevraagd met dit beeld geconfronteerd te worden.
  Ik weet dat er kots en diarree bestaat, maar ik wil er geen foto van bekijken.

  1. Mart

   Wegkijken is de linkse nederlander eigen geworden

 6. NemTudom

  Wat zijn burgers daar? De meeste van de ISIS hebben geen of een gedeelte van een soort van uniform aan. Dus zijn dat eigenlijk ook burgers of gaan daar voor door. Als men zo het leger van de ISIS bekijkt zijn het allemaal burgers. Dat zelfde ziet men ook in de Gaza. Het zijn burgers die onder een militaire regiem operationeel aan de strijd mee doen.

 7. Julius

  Ik vraag me al langer af wat de redactie de kick geeft om ISIS te voorzien van een door hen gewenst podium om hun films en foto’s te verspreiden. Als er nu nog mensen zijn die zich geen beeld kunnen vormen van de misselijkmakende praktijken van ISIS dan moeten ze maar gewoon verder dutten.

  Overigens heeft de propagandafoto bij dit stuk helegaar (zo’n Michaelwoordje) niks met de aanval op de raffinaderij te maken.

 8. JanvanEechoud

  Michael, foto weghalen, aub……

  1. Mart

   Niks weghalen….binnenkort in dit theater, wen er maar aan.

 9. Jan

  Ik ben ook gestopt met het volgen van Joshua Livestro op twitter omdat hij dergelijk foto’s twitterde. We kennen het beeld onderhand wel, ik hoef daar niet steeds mee geconfronteerd te worden.

 10. van Urk

  Als je toch zulke foto,s wilt versturen stuur ze dan naar Joop.nl of naar andere linkse wegkijkers net zoveel dat er een computer crash hiervan ontstaat !

 11. Avander

  Inderdaad, ik weet het wel, stuur die foto’s en filmpjes naar onze nog weifelende, twijfelende, niet willende weten regenten.

 12. nick

  Afschuwelijke foto! Ik mijd ze want ik weet het en wil het niet meer zien! AUB weghalen….

 13. JanvanEechoud

  Geen reactie… Zoals Gewoonlijk.
  Voor mij één van de redenen om steeds minder op DDS te vertoeven.
  Velen zullen er blij mee zijn. .. 🙂

 14. gerry-pc

  Bah wat een kloten site is toch de D.D.S. Stelletje rechtse onbenullen.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.