De VN pakt het grootste ‘vrouwen-onderdrukkende land’ ter wereld aan. Saoedi-Arabië? Natuurlijk niet!

Nee, want de Saoedi’s zijn islamitisch en dus hartstikke lief.

De Verenigde Naties hebben een nieuw rapport gepubliceerd over vrouwenrechten in maar liefst 193 lidstaten (dat zijn ze allemaal). Raad eens welk land eruit gekozen werd om te bekritiseren?

Iran? Waar vrouwen zich in een burka moeten hullen omdat ze anders publiekelijk in elkaar worden geslagen door de moraalpolitie? Of Saoedi-Arabië, waar vrouwen vier stappen achter hun moeten lopen en niet eens mogen autorijden?

Ha-ha. Natuurlijk niet!

The U.N.’s Commission on the Status of Women released nine official documents over the course of its annual meeting this week, but as Ynetnews reported, only one of the U.N.’s 193 member nations was singled out for a reprimand: Israel.

Ja, dat leest u goed: de VN heeft besloten dat Israël – een vrije, democratische rechtsstaat waarin vrouwen feitelijk net zoveel rechten hebben als mannen en zelfs in het leger dienen – vrouwen-onderdrukker nummer één is.

Screen Shot 2015-03-22 at 16.09.04

Anne Bayefsky, directeur van het Touro College Institute on Human Rights and the Holocaust, vat het prima samen:

Not Syria. Where government forces routinely employ rape and other sexual violence and torture against women as a tactic of war. Not Saudi Arabia. Where women are physically punished if not wearing compulsory clothing. Not Sudan. Where domestic violence is not prohibited. There is no minimum age for “consensual” sex. Not Iran. Where every woman who registered as a presidential candidate in the last election was disqualified.

Nee, niet die landen, maar Israël moeten het ontgelden.

Dieptriest. De VN is tegenwoordig weinig meer dan de belangrijkste antisemitische organisatie ter wereld. Adolf Hitler en Heinrich Himmler zouden trots zijn op zoveel jodenhaat.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

19 reacties

 1. JanvanEechoud

  Ben trots op je Michael.
  Volgens mij ben je in je ziel al een PVVer!
  Je houdt van mensen; alle mensen, maar je gebruikt je gezonde verstand!
  Broeva! Haro!
  En je bent duidelijk minder de pvv/Wilders minder aan het bashen…..
  Maar het feit dat Geert geen woeste uitspraken meer heeft gedaan, zal wel de reden zijn. 😉
  Mvg

 2. Gerben

  Als PVV aanhanger moet ik er nog even op wijzen dat de critiek met name gericht is op de situatie op de west-bank waar palestijnse vrouwen achtergesteld worden. De kritiek is gericht tegen de Israelische regering, maar de verantwoordelijken – de palestijnse autoriteit – worden niet genoemd.

 3. pm10326340

  Het is onmogelijk om te blijven geloven in de goede wil van mensen als je naar het wangedrocht genaamd de V.N. kijkt. Het zegt veel over de tijd waarin we leven waardoor deze leugenbeerput zo vrijelijk z’n stank kan verspreiden. Vraag me regelmatig af waar al die zogenaamde voorvechters van vrouwenrechten zijn. Eerlijk gezegd geloof ik niet dat ze bestaan en al zeker niet bij de V.N. te vinden zijn.

 4. Swieber

  De VN begint haar bestaansrecht te verliezen met deze gekte.

  De VN is een politiek wapen geworden om Israël schade te berokkenen en waarin (islamitische) dictaturen veel macht hebben gekregen.

  Het is misschien net zoiets als veel media die ook hun macht en invloed gebruikt om Israël zwart te maken en de publieke opinie probeert op te hitsten tegen Israël via onjuiste en gekleurde informatie.

  1. nick

   De VN heeft haar bestaans recht allang verloren maar met deze karnkzinnige zet zou het voor een iedere geheel duidelijk moeten zijn!
   Dit is zo ongelovelijk en totaal idioot!

   1. Mart

    Ik lees en geef commentaar hier , omdat ik dat leuk vind, maar heb er verder niets mee te maken.Ik heb in 1972 de netherlands verlaten en woon tussen een cristelijke beschaving, zonder enige problemen met mijn afro brasiliaanse ega..Dit loopt de spuigaten uit daar aan jullie kant. Jammer.

 5. carthago

  De Verenigde nazi’s.

 6. Ruud562

  Die VN liet vorig jaar een van haar ‘getalenteerde’ medewerkster geschifte uitspraken doen over onze totaal onschuldige Zwarte Piet. Weet u nog? Toen werd voor mij helemaal duidelijk dat die VN een verzamelplaats is voor idioten en achterbakse hypocrieten.

 7. gerf

  Zelfs al was er geen Iran, Syrie of Saudi Arabie, dan nog: hoe komen ze op Israel???

 8. Wachteres

  De moslims zijn lief? Mis!

  De fundamentalistische moslims zijn lief.

  Let maar eens op. Onze regeringen en de EU komen op voor de fundamentalistische islam.

  Daar zit namelijk het geld en de olie.

 9. Beukman

  “The Israeli occupation remains the major obstacle for Palestinian women with regard to their advancement, self-reliance and integration in the development of their society.” It also said that “Palestinian women and girls still face significant obstacles in accessing basic services, health care, psychosocial support, water and sanitation, justice institutions and economic opportunities”, aldus de resolutie, die nadrukkelijk de situatie van Palestijnse vrouwen als onderwerp heeft. Maar het zal wel weer antisemitisch zijn om resoluties aan te nemen die het binnenlandbeleid van Israel bekritiseren.

  Overigens werden er tegelijk diverse andere resoluties (zonder stemming) aangenomen, die gingen over de onderdrukking van vrouwen elders. Maar dat zal verder iedereen een biet zijn.

  1. Theo345

   Als je probeert uit te zoeken wat de VN op dit gebied allemaal te melden heeft dan ben je wel een flinke tijd bezig. Lijvige rapporten, een paar honderd praatclubs die vast allemaal goed werk bieden aan de deelnemers.
   Maar het valt wel op dat de Palestijnse situatie als enige komt bovendrijven. Met een opsomming van de vernielingen die de laatste schermutselingen door Israël hebben aangericht. Geen woord over raketaanvallen op Israël.

   Een dergelijke beschrijving van ellende aangericht door Syrië of Saudi-Arabië ontbreekt geheel.

   De VN probeert niet eens de schijn van objectieve informatie op te houden.

  2. Hans_VS

   Meer dan 90% van alle zogenaamde “Palestijnen” zitten onder het direct bestuur van de PA (in Judea & Samaria – de zogenaamde “West Bank”) of Hamas (in Gaza)!…

   Het is niet Israel die het roken van waterpijpen in de publieke ruimte van Gaza verbied!…

   Het is niet Israel die het moorden van vrouwen (zogenaamde eer-moorden) van de hand doet met geen of heel lage straf!…

 10. Thoth

  Yep. En de gasten die dat beoordeeld hebben kwamen uit, jawel, de islamitische landen. Tot de volgende keer maar weer.
  .

 11. Wachteres

  Het wordt tijd dat de Palestijse vrouwen naar een ander islamitisch land gaan. Saoedi-Arabië bijvoorbeeld

  Daar worden ongetwijfeld alle obstakels die hen door Israël worden opgelegd, uit de weg genomen.

  De VN wordt pervers en het wordt tijd dat die pro-islaimitische instantie wordt opgedoekt.

 12. Pimsch

  Ach, dat stomme Amerika. Met hun sluwe banken, hun oliehebzucht en hun oliedollars. Waarom zouden we hun werkelijke motieven respecteren? Heeft dat land nou nooit genoeg? Het hoeft de wereld niet af te persen en met schijnveroordelingen te komen. Met een beetje minder onmatigheid heeft dat grote land niemand nodig. De vrijheid van hebzucht zal ik nooit respecteren. Nooit. Hoe hebben de elites het steeds voor elkaar gekregen om miljoenen soldaten te ronselen? Wat werd die jongens ingefluisterd om Europa te bevrijden: propagandafilms van Frank Capra: http://nl.wikipedia.org/wiki/Why_We_Fight
  1) Freedom: haat en afschuw van dwingelanden. 2) het kwaad van werelddominantie. 3) Sentimenten voor Rusland en China. 4) Pro-Engeland.
  Over het lot der Joden? Niets.

 13. Nicky

  Ach ja, de VN, WHO, Unesco, Europa, Wereldbank, Pharmacie, Verzekeringen, Wapenindustrie, Bilderberg, Vrijmetselarij, Bill Gates, enz. … de geïnfiltreerde elitemafia is aardig bezig. Niets verwondert me meer.

  Zoals Bill Gates er nu openlijk(!) voor uitkomt dat de wereldpopulatie moet worden teruggebrach naar 500 miljoen, te beginnen bij de oudjes en verstandelijk gehandicapten – dmv eventueel injecties en/of medicijnen, meer aborties, e.d.

  Ach toch. De VN.

 14. Nicky

  Heb een een jaar in Israel gewoond. De zogenaamde(!) ‘Palestijnen’ (woord uitgevonden – oeps foutje- door keizer Adrianus, ik geloof 153 na Chr), zijn voor t grootste deel, veel en veel positiever – betr. werk, vrijheid, (toegang tot) hospitaals, enz. – dan de Muslim arabieren die in omliggende ondemocratische landen wonen. Ze hebben zelfs een anti Zionistische; dus anti Israel, communistische, Muslim burgemeester in Nablus (het ‘homo’ centrum van Israel).

 15. pejoar

  Als je dan ook nog ziet dat de vs en enkele europese landen 90 % van het budget van de UN financieren en de moslimlanden helemaal niks.
  Het is bizar dat die club nog bestaansrecht heeft.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.