Inquisitie Democraten opent heksenjacht op klimaatsceptici

Intolerantie bedreigt academische vrijheid.

Raúl Grijalva (democraat), lid van de commissie voor milieu en natuurlijke hulpbronnen van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, heeft een brief gestuurd aan de rectoren van verschillende universiteiten om gegevens, inclusief persoonlijke correspondentie, op te vragen van een aantal klimaatsceptici. De betrokkenen zien dit als een doelbewuste poging om hen te intimideren en het werk onmogelijk te maken, alsmede een waarschuwing aan andere wetenschappers om zich te onthouden van kritiek op AGW (‘Anthropogenic Global Warming’).

In een ‘posting’ op zijn blog onder de titel, ‘I am Under “Investigation’, schreef een van hen, Roger Pielke Jr., daarover:

As some of you will already know, I am one of 7 US academics being investigated by US Representative Raúl Grijalva (D-AZ) who is the ranking member of the House of Representatives Committee on Environment and Natural Resources. Rep. Grijalva has sent a letter to the president of my university requesting a range of information, including my correspondence, the letter is here in PDF.

Before continuing, let me make one point abundantly clear: I have no funding, declared or undeclared, with any fossil fuel company or interest. I never have. Representative Grijalva knows this too, because when I have testified before the US Congress, I have disclosed my funding and possible conflicts of interest. So I know with complete certainty that this investigation is a politically–motivated “witch hunt” designed to intimidate me (and others) and to smear my name.

For instance, the Congressman and his staff, along with compliant journalists, are busy characterizing me in public as a “climate skeptic” opposed to action on climate change. This of course is a lie. I have written a book calling for a carbon tax, I have publicly supported President Obama’s proposed EPA carbon regulations, and I have just published another book strongly defending the scientific assessment of the IPCC with respect to disasters and climate change. All of this is public record, so the smears against me must be an intentional effort to delegitimize my academic research. ….

Lees verder hier.

Inmiddels heeft Pielke zich uit de klimaatdiscussie teruggetrokken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

4 reacties

 1. JanvanEechoud

  Hetzelfde heeft zich voorgedaan…. en speelt zich nóg steeds af over de ‘evolutie THEORIE!”

  Heeft zich ook voorgedaan …. en nóg… onder Medici!

  Arrogantie van de ‘elite”……

 2. Mahomed de Eerste

  De drie grootste leugens die ons welzijn en onze welvaart bedreigen:
  1. De energiewende is noodzakelijk omwille van antropogene klimaatverandering
  2. Multicultuur is positief en islam is vrede.
  3. Een politieke eenwording van Europa is onafwendbaar.

  Kost ons (noorderlingen in Europa) onze cultuur, onze welvaart en onze vrijheid.

  1. Pimsch

   Goed simplisme. Ideaal voor het moderne onderwijs.

 3. Natteaap

  Uhmmm, bij Climategate vond je het openbaar maken van persoonlijke email dan weer prima. Hypocriet much?

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.