Gaan we weer: PvdA wil hogere ozb

Want we betalen nog lang niet genoeg belasting.

Ah, de PvdA heeft een nieuwe manier bedacht om haar achterban kadotjes te geven ten koste van de hardwerkende Nederlander: een verhoging van de ozb. 

In het kader van een nieuw belastingstelsel is het voor de PvdA ‘een optie’ om de onroerendezaakbelasting (ozb) te verhogen. De VVD is mordicus tegen het verhogen van de lasten voor uitsluitend de huizenbezitter. Dat schrijft De Telegraaf. Volgens PvdA-Kamerlid Groot behoort het verhogen van de ozb tot de mogelijkheden. ‘Maar je kunt aan van alles denken. Een deel btw, een ingezetenheffing. We zijn er nog niet uit.’

Ah, we kunnen dus aan alle mogelijke belastingverhogingen denken? Wat een feest! Ge-wel-dig! Jawel, de socialisten geleid door Diederik Samsom zijn weer eens van plan om ons geld uit de zak te kloppen, terwijl coalitiepartner VVD ons tijdens de campagne voor de Provinciale Staten nog beloofde dat er belastingverlagingen aan zouden komen.

Ik twijfel er geen moment aan dat de liberalen uiteindelijk gewoon akkoord gaan met dit soort plannen. Rutte maakt zich immers maar om één ding druk: zijn eigen macht en positie. Als hij de traditionele achterban van zijn partij daarvoor met een mes in de rug moet steken doet hij dat met alle plezier.

Het ergste is natuurlijk dat de Nederlandse kiezer hem daartoe in staat blijft stellen. De PvdA is terecht hard afgestraft bij de verkiezingen – waar de sociaaldemocraten overigens niets van hebben geleerd – maar de VVD is, zo niet beloond, dan in ieder geval in staat om vast te houden aan haar macht en positie. Dit ondanks het nachtmerriebeleid van dit nachtmerriekabinet en de vele verhalen over corruptie bij die partij.

Leest u De Dagelijkse Standaard graag? Help ons dan groeien. Doneer nu via iDeal of Paypal. Alleen met uw hulp kunnen we onze supersnelle groei bekostigen (we zijn razendsnel gegroeid, wat helaas extra kosten met zich meebrengt) én investeren in de toekomst, waardoor u nog meer te lezen en te zien krijgt op DDS, en we het niveau kunnen verhogen. Alle giften zijn dus buitengewoon welkom: of het nou om 100 euro, 50 euro, 50 euro of 5 euro gaat. Wilt u 250 euro of meer geven? Doe dat en word een officiële Vriend van DDS, waardoor u uitgenodigd wordt om met de redactie te dineren en gratis toegang krijgt tot onze (te organiseren) evenementen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

28 reacties

 1. lanex

  Dit volk is of murw geslagen of heeft geen enkele interesse in wat ze zelf aangaan.
  Die Rutte is een charlatan van het zuiverste water, eerst het visje immigratie opgooien om vervolgens direct te verklaren, er is geen meerderheid in de kamer. Slinks gedaan door die machtswellusteling.
  Er zou van hem een “niet bespreekbaar” moeten komen voor de OZB, maar zijn eigen Merchant of Venice gaat uitvoeren wat die socialisten willen!

 2. toetssteen

  D’r kan nog meer bij, d’r kan nog meer bij enzovoort….. denkt de PvdA. Stimuleert ook het uitgave patroon van de consument zo prima, gaan ze subiet meer van uitgeven.
  Socialisten iemand?

  http://www.goodreads.com/quotes/138248-the-problem-with-socialism-is-that-you-eventually-run-out

 3. chris2

  Ik hou m’n hart vast met die belastingherziening. Die herziening zou werken aantrekkelijker moeten maken voor alle partijen door de belasting op arbeid te verminderen. Dat moet dan weer gunstig uitpakken voor de werkgelegenheid en dus voor de burger, de bestedingen en de economie.
  Maar wat horen we alom: ‘De belasting die de overheid misloopt door minder op arbeid te heffen, moet wel ergens anders vandaan komen’.
  Twee kapitale missers:
  a) Men wil dus fundamenteel niet bezuinigen door genoegen te nemen met minder inkomsten.
  b) Nog erger, men gelooft zelf niet in die maatregel, want anders zou men het effect van zo’n maatregel incalculeren en uitgaan van – door meer bedrijvigheid en bestedingen – hogere (of dezelfde) belastingopbrengsten ondanks de verlaging van de belasting op arbeid.

  1. hans-e-pans

   De belastingherziening zal alleen worden doopgevoerd als de roverheid er beter van zal worden. De langzaam oplopende belastingdruk is te vergelijken met oplopende koorts als je er last van krijgt is het meestal te laat om zonder riegoreuze maatregel er het hoofd aan te kunnen bieden

 4. W.H.J. Reiss

  Voorheen werkte deze ‘nullekop’ de Groot voor het FD. Ook daar was Achterlijkheid niet vreemd voor deze man. Ik heb deze niksnut zo vaak in het FD bij commentaar op zijn nummer gezet, dat het FD heeft besloten, dat niemand meer mocht reageren op geschreven artikels. Een ‘ban’ aan mij geven kon men bij het FD niet daar ik gewoon gelijk had ! Dus afschaffen van commentaar was hun laatste redmiddel voor gezichtsbehoud !
  Verhoging OZB kan alleen door een ‘mongool’ bedacht worden ! Hetzelfde geldt voor verhoging BTW ! Het probleem in Nederland is dat men steeds en steeds maar weer door dit soort belastingverhogingen de KOOPKRACHT aan het uithollen is ! Dat vangt men normaliter weer op door de Toeslagen te verhogen (de 1/2 van NL heeft er 1 of meer). En dat noemt men rondpompen ! De AllochtonenClub is hier Heer en Meester in !
  Nu wil men de loonkosten verlagen. U kunt van mij aannemen, dat het grootste gedeelte hiervan gaat naar loonkostensubsidies. Een werknemer heeft er niks aan en de werkgever vervangt de ene flex medewerker voor de andere flex medewerker waar hij wel de subsidies op kan vangen ! Subsidies leveren geen banen op het is gewoon nutteloze werkverschaffing en substitutie van mensen.
  Het levert wel werk op voor ambtenaren, loonadministratiekantoren, belastingdienst, regelgeving ambtenaren/advocaten/gerecht enz.
  .
  Deze de Groot is het typische voorbeeld van de totale Achterlijkheid waar wij in Nederland zo mee gezegend zijn !!!

  1. toetssteen

   @Reiss
   Applaus! 10+

  2. arie_jansz

   Dan doe ik er weer 10 punten vanaf

 5. Waltz

  Zo lang de helft van de burgers meer dan 80% van de belastinginkomsten opbrengen, zal de roep om meer herverdeling via hogere belastingen niet verstommen.

 6. 4Duwertje3

  De nieuwe belastinghervormingen zijn bij voorbaat al een ramp. De manier hoe er nu weer wordt gemarchandeerd laat duidelijk zien, dat de broodnodige belastingverlaging nu al uitgekleed wordt. Onder het mom van bel……………
  wordt het een schuifpartij van regering naar gemeenten en de burgers krijgen dan allerlei verhogingen via gemeentelijke belastingen(verhoging OZB bel., ingezetenenbel., BTW verhoging en wat nog meer) op hun bordje, want daar draait het op uit. De consument zal nog minder geld in zijn of haar portemonnee hebben en dus minder kunnen uitgeven. We gaan weer lekker. De VVD heeft wederom veel beloofd voor de verkiezingen en het domme stemvee is er ook dit keer weer ingetrapt, doorzien is blijkbaar te moeilijk.

 7. Ni28

  Als Rutte zijn verloren gezicht ooit terug wilt vinden moet hij onmiddellijk stoppen met deze regering en doen waarvoor ie staat. Maar waar staat hij eigenlijk voor? Ondanks de niet zo verschrikkelijk slechte verkiezingsresultaten, hij verdiende anders, verliest hij met elke dag meer en meer de geloof in zijn partij. Hij zou vandaag moed moeten tonen en niet morgen maar dat durft hij niet. Politieke liefde gaat over de portemonnee, dat zou hij moeten weten.

 8. arie_jansz

  Vooropgesteld dat ik in dit plan weinig zie, is het natuurlijk wel de vraag of we een overheid willen in dienst van de burgers of een overheid die louter dienst doet als loket voor het bedrijfsleven.

  Persoonlijk, over de hoogte valt te praten, betaal ik graag belastingen, voor mezelf als een soort verzekering en voor anderen die hier al lang zijn afgeschreven omdat ze niet op eigen kracht mee kunnen komen in de samenleving.

  Het neo-liberale beleid is helaas nog lang niet gestopt en het is de PvdA te verwijten dat ze zich voor het karretje van Rutte en D66 laat spannen.

  In dat licht is dit een absurd plan, wat willen ze nou?Laat de PvdA aub dit rot-kabinet vallen.

  1. toetssteen

   @AJ
   Neoliberal is een Amerikaanse term en daar werd en wordt naar de maatstaven van daar uiterst links mee bedoeld!

   Hoge belastingen heeft nog helemaal nooit en nergens ook maar iets opgeleverd. Sterker, al deze kolder kost meer dan het opbrengt, idem loonbelasting (immers daar moet het vreselijk ingewikkelde belastingstelsel, lees ambtenaren van worden betaald).
   Wat levert netto op? De BTW.
   Conclusie, maak als de bliksem dat de belastingdienst zichzelf voor 90% opheft. Houden mensen veel meer geld over, HRA afschaffen kan in een moeite door als de belastingen terug worden gedrongen van minima niks, daarboven 8%, 12% tot max 20.
   Ja inderdaad, dan hebben de rijkaards een aftrekpost minder, maar houden meer over, dus zal het hen worst zijn.

   1. arie_jansz

    Om het nog scherper voor u te duiden, klassiek liberaal.

    Dat belastingen niets opleveren waag ik sterk te betwijfelen, wellicht zijn de USA en uw tweede thuishaven enkele succesverhalen, je kunt je afvragen wat een lage belastingdruk de gewone man heeft gebracht in Afrika of Azië

    Overigens is dat is natuurlijk net zo gemakkelijk te bewijzen als dat het rijnlandse model staat voor een succesvolle samenleving.

    Belangrijk punt van orde in een belastingarme vrijhaven zijn de rechten van de arbeider.
    De grens tussen loonslaaf en werknemer zijn flinterdun.

    1. toetssteen

     Bij zoveel domheid AJ begin ik sterk te denken aan kwaadaardigheid.

     1. arie_jansz

      geef maar aan wat er dom is.

     2. toetssteen

      Nou kijk Arie: er was eens een bakker hè die verkocht per dag aan de dorpelingen 200 broden. Hij kocht meel voor 20.000 broden, want dat is goedkoper.
      Komt de belastingdienst die de bakker de helt van het inkomen afroomt om het te geven aan mensen die geen belasting betalen. Dat alles onder het mom van, dan verkoop je geen 200 broden, maar 400. Een verdubbeling!

      Ehhh, nou de bakker moet wel harder werken en meer inkopen tegen nog scherper prijzen, maar zelfs de meest domme leek zal snappen dat de bakker zijn eigen omzet aan het betalen is en erger.

  2. nogmaals

   Die arie (13:57uur). Hij betaalt graag belastingen, omdat hij denkt dat het eigenlijk om verzekeringspremie gaat.
   Hoe dom kun je zijn !

 9. nakkie123

  je kunt je wel druk maken om dit soort “oplossingen” van het beste kabinet ooit,
  maar al deze maatregelen zijn te herleiden naar 1 probleem…..import van de kanslozen en tevens dus stemvee voor de socialist.
  .
  .
  zolang de import blijft voort etteren, zullen deze maatregelen alleen maar extremer worden.

 10. Joseph L

  Jaloezie tax.

 11. Hans_VS

  Blijkbaar denkt iemand als volgt:

  Je hebt ontroerend goed dus je bent rijk dus we hebben je nog niet genoeg belast…

  1. toetssteen

   @Hans VS

   Na alles dat gestript en geript kan worden blijft het zielige Marxistische systeem dat alleen werkt op papier. En na een nieuwe oorlog gaat men met ververste moed verder aan dat wat onhaalbaar is, want dat klinkt zo mooi en vooral zo verheven.

 12. W.H.J. Reiss

  @Arie
  Uit je nonsens commentaar zie ik dat je nog nooit in delen van Azië geweest bent. De vooruitgang aldaar. Ik kom er zelf niet bij hoe snel dat gaat !
  Voorbeeld: Thailand, BTW =6%. Inkomsten voor een gewone arbeider (ook bedrijfje) zijn onbelast. Bedrijven betalen 25% winstbelasting met een eenvoudig systeem.
  Buitenlanders kunnen er werken. Geen probleem. Maar wel belasting betalen. Een gigantisch wegennet, een gigantische economische bedrijvigheid, een giga groei, een giga rijkdom ! Ik heb in 25 jaar een verandering gezien die gigantisch is. Mensen aldaar betalen GEEN OZB, rioolheff., afvalstoff., rein.recht, waterschap enz. Het Rijk betaald alles !
  En in dat land gaat alles de andere kant op ! De reden: belasting op alles !!!

 13. arie_jansz

  Tjonge, u bent in Thailand geweest…

  Ach nee, het is te makkelijk om daar een grap over te maken…

  1. toetssteen

   @AJ
   Lazer toch op man! U bent werkelijk te dom om een gesprek mee aan te gaan.
   Malloot die u er bent! Waarom nu proberen om Reiss in het pedofielen vakje te stoppen, want dat is wat u deed? Waarom. Woorden ontbreken, dus dan trekt u maar een fictief eigen gesponnen niet ter sprake zijnd argument uit de kast?

   1. arie_jansz

    Dat u vandaag al een beetje op ramkoers lag, had ik wel door, maar om over de rug van Reiss ineens deze toon aan te slaan had ik niet verwacht.

 14. Bes Tolen

  De meeste Tweede Kamerleden zijn windvanen, die op basis van hun dwaze veelal wereldvreemde ideeën daar zitten. Die Tweede Kamerleden zijn in de eerste plaats goed voor zichzelf en goed voor het domste deel van de bevolking. Die wereldvreemde ideeën zijn momenteel nogal overheersend in de westerse wereld. Ze vormen dus ook onderdeel van de cultuur. Ze dienen in de eerste plaats groepen, die schatrijk en machtig zijn. Onder welke benaming ook. Groepen, die zich het liefst aan de waarneming van mensen onttrekken maar wel het vermogen en de medestanders hebben om mensen zoveel mogelijk op verkeerde foute sporen te zetten. Ook om taboes in stand te houden. Het zijn valsheden vastgelegd in politieke ideologie. Het maakt de grote problemen voor de doorsnee bevolking onoplosbaar. Zoals deze week nog het door de VVD aangesneden asielzoekersprobleem. Het huidige regeren is de weg naar en tot in de afgrond. Het verziekt meer dan alleen de sfeer. Het verziekt de bevolking. Het decimeert de bevolking, vooral het beste deel ervan, zelfs.

  1. arie_jansz

   U
   Nou nou. Zo erg is het met de PVV toch ook weer niet,

 15. Moose

  Simpel: Links en zijn graaiersbendes moeten opgeheven worden!

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.