Guus ga naar huus! (deel II)

Geen categoriemrt 29 2015, 21:00
Kan Hiddink eindelijk met pensioen worden gestuurd? Dit is belachelijk.
1-1 tegen Turkije. En dat ook nog eens alleen maar door een lucky goal in de blessuretijd. Veel triester dan dat wordt het niet. Nou ja, je kunt ook gelijkspelen tegen Luxemburg, dat zou nog net een tikje erger zijn.
Het ergste is misschien nog wel dat het resultaat niet alleen belabberd was, maar ook dat Nederland gisteren gewoon bijzonder slecht speelde. De achterhoede maakt er een enorme puinhoop van (wanneer leer je het nou, Guus, je moet gewoon met vijf verdedigers beginnen!), het middenveld was niet in staat om openingen te creëren, en de spitsen werden niet in stelling gebracht. Het speelbeeld veranderde pas een beetje toen Bas Dost erin kwam...
En dan bedoel in niet ten goede. Ja, Oranje zette de aanval op dat moment vol in, maar de manier waarop was helaas alles behalve indrukwekkend. Ze speelden alleen maar, continu, de lange bal. Er waren geen mooie acties, bij geen indrukwekkende versnellingen aan de zijlijn waarna één van de spits vrij kwam te staan en de bal kalmpjes in de hoek kon schieten.
Nee, het was paniekvoetbal- de strategie van een team dat totaal geen zelfvertrouwen heeft omdat het weet dat het kwalitatief nou eenmaal ernstig tekortschiet.
Tijdens het WK werd dat niveauprobleem verholpen door een uitmuntend strategisch plan van Louis van Gaal. Helaas dacht Hiddink dat hij het op zijn eigen manier kon doen, waarbij hij totaal geen rekening wilde houden met de spelers waarmee hij moet werken. Het gevolg is één grote ramp: 5 nederlagen in 8 wedstrijden en een gelijkspel tegen Turkije.
Het is me onderhand duidelijk dat Hiddink de eer nooit aan zichzelf zal houden. Daarom is het aan de KNVB om in te grijpen. De bondscoach maakt er een puinhoop van dient per direct te worden ontslagen. Geef hem, indien nodig, maar een paar ton mee zodat hij heerlijk kan rentenieren, maar schop hem eruit. Het maakt niet uit hoeveel het kost; als deze man zo doorgaat plaatsen we ons namelijk niet eens voor het EK, wat betekent dat de KNVB God weet hoeveel miljoenen euro's misloopt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten