Guus ga naar huus! (deel II)

Kan Hiddink eindelijk met pensioen worden gestuurd? Dit is belachelijk.

1-1 tegen Turkije. En dat ook nog eens alleen maar door een lucky goal in de blessuretijd. Veel triester dan dat wordt het niet. Nou ja, je kunt ook gelijkspelen tegen Luxemburg, dat zou nog net een tikje erger zijn.

Het ergste is misschien nog wel dat het resultaat niet alleen belabberd was, maar ook dat Nederland gisteren gewoon bijzonder slecht speelde. De achterhoede maakt er een enorme puinhoop van (wanneer leer je het nou, Guus, je moet gewoon met vijf verdedigers beginnen!), het middenveld was niet in staat om openingen te creëren, en de spitsen werden niet in stelling gebracht. Het speelbeeld veranderde pas een beetje toen Bas Dost erin kwam…

En dan bedoel in niet ten goede. Ja, Oranje zette de aanval op dat moment vol in, maar de manier waarop was helaas alles behalve indrukwekkend. Ze speelden alleen maar, continu, de lange bal. Er waren geen mooie acties, bij geen indrukwekkende versnellingen aan de zijlijn waarna één van de spits vrij kwam te staan en de bal kalmpjes in de hoek kon schieten.

Nee, het was paniekvoetbal- de strategie van een team dat totaal geen zelfvertrouwen heeft omdat het weet dat het kwalitatief nou eenmaal ernstig tekortschiet.

Tijdens het WK werd dat niveauprobleem verholpen door een uitmuntend strategisch plan van Louis van Gaal. Helaas dacht Hiddink dat hij het op zijn eigen manier kon doen, waarbij hij totaal geen rekening wilde houden met de spelers waarmee hij moet werken. Het gevolg is één grote ramp: 5 nederlagen in 8 wedstrijden en een gelijkspel tegen Turkije.

Het is me onderhand duidelijk dat Hiddink de eer nooit aan zichzelf zal houden. Daarom is het aan de KNVB om in te grijpen. De bondscoach maakt er een puinhoop van dient per direct te worden ontslagen. Geef hem, indien nodig, maar een paar ton mee zodat hij heerlijk kan rentenieren, maar schop hem eruit. Het maakt niet uit hoeveel het kost; als deze man zo doorgaat plaatsen we ons namelijk niet eens voor het EK, wat betekent dat de KNVB God weet hoeveel miljoenen euro’s misloopt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

7 reacties

 1. Lieftinck

  Voor de later veertigers, uit de jaren 70

  Guus kom naar huus, want er beuren rare dingen.

  https://www.youtube.com/watch?v=lu5bL9JTXGY

 2. W.H.J. Reiss

  Het ligt niet aan Guus ! Het zijn gewoon middelmatige overbetaalde voetballers. En die van Gaal vas ook bepaald geen ziener ! Die heeft gewoon geluk gehad, dat hij bij het WK de beste speler van het toernooi had, Robben !
  Tikkie naar Links tikkie naar rechts, tikkie naar achter. Als dat je avondvulling is, nou proficiat !

  1. Limburgse Kuifje

   Die beste speler van het toernooi heeft Guus ook gehad, alleen deze laatste wedstrijd dus niet. Dat is dus niet het verschil of probleem. Louis was en is strategisch een meester en daar kunnen de anderen heel veel nog van leren. Ook Hiddink. Want kijk eens wat Hiddink nu eigenlijk zo allemaal heeft gepresteerd. Weet u het nog? Ja een europacup, maar niet echt. Want tegen dat Benfica was het gewoon 1-1 en dus niet echt een overwinning, maar met strafschoppen een lucky. Met het nederlands elftal in 1996 toen bij het EK. Er ontstond een clash tussen donkere en blanke spelers en dus een uitschakeling! Een goede coach laat zo iets niet gebeuren. Guus was een tijdje coach van Real Madrid dat de champions league had gewonnen. Helaas onder Guus was het succes niet terug te zien. Enzovoort. Gewoon Guus is een goede voetballer geweest maar absoluut geen goede coach. Teveel missers zitten er namelijk tussen.

   1. W.H.J. Reiss

    Zuid-Korea. Australië. Daar had hij wel succes.
    Van Gaal is een overgewaardeerde nul. Robben is na het WK gewoon iets minder en dat breekt nu op. Nederland heeft het gewoon niet. Is dat zo moeilijk te begrijpen !

 3. Nicky

  Angst (‘op safe spelen’) is ook een slechte raadgever. Zie je zo vaak bij die verwende miljonairs.

  Een toegevoegde Duitse oorlogs mentaliteit zal m.i. helpen: ook al speel je niet mooi, het werkt wel.
  Voetbal is oorlog en willen winnen.

 4. Pieter G

  De vorige wedstrijd tegen Letland wonnen we met 6-0.
  Met goed voetbal.
  Met Robben.
  En dat scheelt 3 spelers extra.
  Nu stelde Hiddink de verkeerde spelers op.
  Er zat geen creativiteit in.
  Hiddink heeft het niet meer.
  Dit Nederlands elftal krijgt hij nooit aan het voetballen.
  De directie heeft geblunderd door Ronald Koeman niet te nemen, maar Hiddink. En de opvolger Danny Blind heeft nog nooit iets gepresteerd als trainer.
  Dit kan toch niet.
  Van mij mag de directie en Hiddink opstappen want ze bakken er niets van.

 5. Ni28

  Er klikt iets niet tussen Hidding en de spelers al blijken zij telkens overdreven loyaal tegenover hem. Waarschijnlijk deugen zij allemaal niet en het geld grotere rol speelt dan het voetballen zelf. Ik zie bij andere wedstrijden ook maar matige spel met weinig doelpunten. Het lijkt of de lange aanloop tot de kwalificatie niemand serieus neemt.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.