Halsstarrig ABN AMRO houdt vol: salarisverhoging top komt er gewoon

Want ach, ja, waarom zou je ook wat water bij de wijn doen?

Ze komen er immers ongetwijfeld mee weg:

ABN AMRO houdt vast aan de loonsverhoging voor de top van het bedrijf. Dat blijkt uit een interne brief die vandaag is verstuurd door de raad van commissarissen van de bank en werd ondertekend door president-commissaris Rik van Slingelandt. ABN AMRO heeft veel kritiek gekregen op het besluit om het bestuur in 2014 een loonsverhoging van 100.000 euro te geven. Ook intern werd kritiek geuit op de verhoging.

De commissarissen vinden het allemaal dus prima. Heel verrassend is dat niet aangezien de top van een bedrijf en diens commissarissen graag goede vrienden van elkaar zijn, of op zijn minst kennissen. In zo’n ons-kent-ons wereld steunt men elkaar doorgaans systematisch.

Deze mensen kennen werkelijk geen enkele vorm van schaamte. Zij denken dat ze kunnen doen en laten wat ze willen – ze hebben lak aan wat wij daarvan vinden. En eigenlijk hebben ze nog een punt ook. We nagelen ze misschien even tijdelijk aan de schandpaal, maar daarna vergeten we alles alweer snel en kunnen zij genieten van hun luxeleventje – op kosten van de klant én de belastingbetaier.

In de toekomst moet hier natuurlijk niets aan worden gedaan. Wat, hoor ik u vragen? Regels om de lonen van bankiers te beperken? Dat kan, maar alleen als de staat ze financieel blijft ondersteunen. Mijn favoriete oplossing is een andere: gewoon ophouden met banken de hand boven het hoofd te houden. Laat ze maar instorten.

Oh, en dan nog iets: als topfiguren er een puinhoop van maken moeten zij vervolgens vervolgd worden. Maak ze maar duidelijk dat ze vast worden gezet als ze zich op een onverantwoorde manier verrijken.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

6 reacties

 1. NvanderReuk

  Gewoon je bankrekening bij de ABN opzeggen, hoe moeilijk kan dat zijn met een overstapservice van je nieuwe bank. Of neem zelf rustig 2 maanden de tijd het is echt niet moeilijk zeker niet met online bankieren. Ik zeg doen! Zo pak je die vuile achterbakse graaiers van de ABN het meest: https://www.abnamro.nl/nl/prive/betalen/beheer-betaalrekening/voorwaarden-online-opheffen-betaalrekening.html

 2. NvanderReuk

  Oh ja de ING is ook zo’n vuile graaiersbank: https://www.ing.nl/particulier/betalen/betaalrekening-opzeggen/index.html

 3. Dennis_WSPK

  Allereerst moet de enorme macht van de banken over ons geld verdwijnen. Het hele monetaire systeem, een publieke zaak bij uitstek, is in handen van particuliere bedrijven met enorme zakelijke en persoonlijke belangen.
  Het is mede daarom dat banken steeds met miljarden gesteund moeten worden, omdat omvallen tot grote ellende leidt.

  Willen we daarvan af, dan moet de controle over het geldsysteem weer bij de overheid gelegd worden. Banken mogen hooguit doorgeefluiken zijn of een systeem van betaalrekeningen overeind houden.
  Geldschepping, rente etc hoort maar op één plaats thuis : bij de overheid ofwel bij de burgers.

  Het is onverdraaglijk dat particuliere banken, waarvan de top doorgaans vies is van overheidssteun, wel meteen de hand komt ophouden als de bank door onverantwoord gedrag in de problemen raakt.
  Dit liberaal-kapitalistische wereldje bij uitstek is de grootste steuntrekker ooit.

  Wat ABN betreft : de hele top moet er uit en vervangen worden door mensen die wél hun werk willen doen
  voor bijvoorbeeld 3 of 4 ton per jaar. Het is een nog altijd werkende chantage-smoes dat “goede mensen” vertrekken als ze “te weinig” verdienen. Dat is nog nooit gebleken.
  Bovendien : als je salarissen in de bankwereld ziet, zouden er wel heel veel “goede mensen” moeten zitten aan de top. Aan de malaise en crisis van de afgelopen jaren te zien is daarvan echter géén sprake. Alle reden tot bescheidenheid dus !

  1. nogmaals

   Alweer een prima reactie van Dennis, waar ik het volkomen mee eens ben !

 4. Ni28

  Misschien moeten wij onze geld bij de banken weghalen. Het brengt toch niets op maar belandt in zakken van de bankiers. Wijn weghalen en hun met water laten zitten.

  1. Pieter V

   Zolang hun vriendjes van de ECB ze nog gratis geld geven die ze ook nog een smoes aanreikt om op uw spaargeld geen rente meer te hoeven betalen gaat dat natuurlijk niet gebeuren.
   Gratis GELD! en maar janken dat de betaalrekeningen “verlies” opleveren. Vuile leugenaars!
   Diezelfde banken die in de 60-er jaren er voor gezorgd hebben dat lonen niet meer contant uitbetaald konden worden.
   Het enige wat helpt tegen dit soort ratten is als het volk zelf weer eens voor gerechtigheid gaat zorgen.
   De overheid is hun belangrijkste handlanger bij het leegzuigen van de bevolking, dus daar hoef je niet op te rekenen.
   Bankiers zijn nog erger dan die Lubitz. Ze maken niet 149 slachtoffers maar wel miljoenen mensen kapot.
   Mensen die hun spaarcentjes voor hun oude dag snel zien verdampen.
   Lubitz legde zelf het loodje maar de bankiers stelen miljarden van hun klanten en leven als god in Frankrijk. Het zijn niks meer en niks minder dan gore criminelen zonder ook maar een greintje sociaal gevoel.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.