[VIDEO] Geert Wilders wordt opvallend zwaar beveiligd tijdens bezoek aan Oostenrijk

Geen categoriemrt 28 2015, 8:00
De motorcade van Wilders is bijna Amerikaans.
Het is zo ontzettend sneu om te moeten zien waar Geert Wilders dagelijks mee moet leven. Hij heeft bijna geen privéleven, omdat vier tot zes spierbundels hem 24 uur per dag, 7 dagen per week - en dat al meer dan tien jaar lang - beschermen tegen terroristen die hem een kopje kleiner willen maken. Hij kan nergens naartoe zonder zijn agenda te overleggen en zonder op z'n minst geschaduwd te worden door zijn beveiligers. Het is onvoorstelbaar, en ik weet zeker dat ík het niet zou aankunnen.
http://twitter.com/geertwilderspvv/status/581542766456512512/
Wilders bracht gisteren een bezoek aan Oostenrijk om de banden aan te halen met de Oostenrijkse partij FPÖ. Hij gaf ook een speech voor ongeveer duizend geïnteresseerden. Die speech is hier (in het Duits) terug te lezen. Het opvallende is dat Wilders normaal gesproken al zo enorm wordt beveiligd, maar tijdens het bezoek in Oostenrijk werd de beveiliging voor de zekerheid nog maar wat verder opgeschroefd.
In de video kun je zien hoe talloze politie-agenten het gebied beveiligen zodra Wilders naar buiten komt. Wilders wordt omringd door beveiligers, en stapt in één van de acht auto's die samen een speciale motorcade vormen. Het is bijna Amerikaans. Amerikaanse presidenten rijden ook rond met talloze auto's vol bewapende beveiligers. Op zulke momenten hoop ik altijd dat het op één dag niet meer nodig zal zijn, dat Wilders gewoon in alle vrijheid kan gaan en staan waar hij wil. Het zou wat zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten