PvdA’er wil beveiliging Wilders intrekken

Foto:

Jan Rahder, bestuursvoorzitter van de PvdA in Losser, vindt dat de beveiliging van Geert Wilders moet worden ingetrokken.

Geert Wilders wordt 24 uur per dag beveiligd. En dat al tien jaar lang. Zijn beveiliging is belangrijker dan ooit, vanwege de terugkerende jihad-strijders uit Syrië. Volgens Wilders zouden verschillende Syrië-gangers plannen hebben gehad voor een aanslag op hem. Twee van hen zouden vastzitten. Wie de democratie en vrijheid van meningsuiting serieus neemt, neemt de dreiging jegens Wilders ook serieus. Wie dat niet doet, is geen knip voor de neus waard.

Het enge is dat er politici zijn die menen dat de beveiliging van Wilders moet worden ingetrokken en dat de PVV-leider beter aan zijn lot kan worden overgelaten. PvdA’er Jan Rahder bijvoorbeeld, die bestuursvoorzitter is van de PvdA in Losser, een kleine gemeente in het oosten van Twente. De bestuursvoorzitter en tevens docent op een ROC twitterde op Eerste Pinksterdag de volgende twee belachelijke teksten in reactie op een tweet van iemand anders. De eerste tweet:

Zijn tweede tweet:

Veel gestoorder worden de opmerkingen niet, geloof ik. Wilders naar Indonesië sturen zónder beveiliging? Dan wil je gewoon dat Wilders wordt vermoord. Pas anderhalve dag later zette de PvdA’er weer een tweet online, dit keer met de boodschap dat hij niks te vrezen heeft binnen zijn partij, omdat de opmerking “op persoonlijke titel is geplaatst“. “Buiten PvdA om”. Geen excuses of ook maar iets wat daarop lijkt.

Weet je, ik vind het eng dat er PvdA’ers zijn die dit soort berichten twitteren. Het is namelijk heel triest dat een van onze Kamerleden moet worden beveiligd omdat hij een eigen mening heeft over de islam. Zelfs al ben je zijn grootste tegenstander, dan nog moet je hem zijn vrijheid van meningsuiting gunnen. Dan ga je toch niet zeggen dat zijn beveiliging moet worden ingetrokken en dat hij vervolgens moet worden teruggestuurd naar een islamitisch land als Indonesië?

Brr. Wat als dit idee breder leeft binnen de PvdA? Ik moet er niet aan denken, want raad eens wie er in feite verantwoordelijk is voor de beveiliging van Wilders? Inderdaad, een PvdA’er. Ronald Plasterk is de politieke baas van de AIVD, de dienst die dreigementen aan het adres van Wilders onderzoekt en analyseert. Als er nog verstandige mensen bij de PvdA zitten wordt Rahder vandaag nog op het matje geroepen en vervolgens zonder pardon geroyeerd als partijlid.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!