PvdA’er wil beveiliging Wilders intrekken

Jan Rahder, bestuursvoorzitter van de PvdA in Losser, vindt dat de beveiliging van Geert Wilders moet worden ingetrokken.

Geert Wilders wordt 24 uur per dag beveiligd. En dat al tien jaar lang. Zijn beveiliging is belangrijker dan ooit, vanwege de terugkerende jihad-strijders uit Syrië. Volgens Wilders zouden verschillende Syrië-gangers plannen hebben gehad voor een aanslag op hem. Twee van hen zouden vastzitten. Wie de democratie en vrijheid van meningsuiting serieus neemt, neemt de dreiging jegens Wilders ook serieus. Wie dat niet doet, is geen knip voor de neus waard.

Het enge is dat er politici zijn die menen dat de beveiliging van Wilders moet worden ingetrokken en dat de PVV-leider beter aan zijn lot kan worden overgelaten. PvdA’er Jan Rahder bijvoorbeeld, die bestuursvoorzitter is van de PvdA in Losser, een kleine gemeente in het oosten van Twente. De bestuursvoorzitter en tevens docent op een ROC twitterde op Eerste Pinksterdag de volgende twee belachelijke teksten in reactie op een tweet van iemand anders. De eerste tweet:

Zijn tweede tweet:

Veel gestoorder worden de opmerkingen niet, geloof ik. Wilders naar Indonesië sturen zónder beveiliging? Dan wil je gewoon dat Wilders wordt vermoord. Pas anderhalve dag later zette de PvdA’er weer een tweet online, dit keer met de boodschap dat hij niks te vrezen heeft binnen zijn partij, omdat de opmerking “op persoonlijke titel is geplaatst“. “Buiten PvdA om”. Geen excuses of ook maar iets wat daarop lijkt.

Weet je, ik vind het eng dat er PvdA’ers zijn die dit soort berichten twitteren. Het is namelijk heel triest dat een van onze Kamerleden moet worden beveiligd omdat hij een eigen mening heeft over de islam. Zelfs al ben je zijn grootste tegenstander, dan nog moet je hem zijn vrijheid van meningsuiting gunnen. Dan ga je toch niet zeggen dat zijn beveiliging moet worden ingetrokken en dat hij vervolgens moet worden teruggestuurd naar een islamitisch land als Indonesië?

Brr. Wat als dit idee breder leeft binnen de PvdA? Ik moet er niet aan denken, want raad eens wie er in feite verantwoordelijk is voor de beveiliging van Wilders? Inderdaad, een PvdA’er. Ronald Plasterk is de politieke baas van de AIVD, de dienst die dreigementen aan het adres van Wilders onderzoekt en analyseert. Als er nog verstandige mensen bij de PvdA zitten wordt Rahder vandaag nog op het matje geroepen en vervolgens zonder pardon geroyeerd als partijlid.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

66 reacties

 1. Antivenin

  Ik denk dat de hele gevestigde orde stiekem blij zou zijn als Wilders uit de weg wordt geruimd. Waarom laten ze anders al die achterlijke jihadstrijders het land weer in?  Kunnen ze hun handen weer in onschuld wassen…

 2. Johanna

  Die grote  verdraaiïer Sywert van Lienden moet niet zo veel liegen en bedriegen. 

 3. louis-portugal

  Een tijdje geleden wilde oud politiecommisaris van politie van Amsterdam ook al Wilders mollen en de 540.000 Wilders-stemmers deporteren.

  Het geeft duidelijk aan wat  veel pvda-ers denken over vrijheid van meningsuiting.

 4. Johanna

  Die Jan Rahder moet de antisemieten in zijn eigen partij eens aanpakken.

  De PvdA is de hoofdoorzaker van de jaarlijkse levenslange  10 tot 15 miljard euro immigratiekosten.

  De PvdA  is de hoofdoorzaker  om de 240 miljard gasinkomsten  te  verspillen.

  De PvdA  deporteert  onze  alleroudsten uit hun vertrouwde verzorgingshuis.

  Is dat niet de partij vn Jan Rahder uit Losser?

 5. Mar

  @cmsuijkerbuijk

   

  Weet u zeker dat u met woordn**ken wil beginnen?

   

  Als ‘ik vind’ een voorwaarde is voor het in aanmerking komen voor vrijheid van meningsuiting, dan wordt het helemaal spannend voor die en gene.

 6. Johanna

  Jan Rahder  weet natuurlijk niet dat politici de plicht hebben om bevolking te waarschuwen voor ernstige gevaren. Het grootste gevaar is de islam.Moslims bedreigen  politici met de dood  omdat  er politici  zijn die  in het Parlement aan de orde brengen dat de slam een groot gevaar is en vooral voor de democratie en de rechtsstaat.

  De partij van Van Lienden (PvdA)   snoert  de bevolking de mond omdat ze als de dood zijn voor hun eigen kiezers.

 7. Haarscherp

  De tijd van het demoniseren en het bedreigen van Wilders heeft geen enkel effect op de koers en de kiezers van de PVV laat staan de op de vruchtbare samenwerking  van de PVV met het FN van Marine Le Pen. Vandaar Plan B bij de Wilders haters en PVV bashers om te te pleiten voor het opheffen van zijn beveiliging  dat is simpelweg het uitlokken van een politieke moord. Er lopen voldoende geflipte mafkezen rond in die wereld vol haat en geweld om Geert Wilders een kopje kleiner te maken zoals bij Pim Fortuyn of bij Theo van Gogh.  

 8. Johanna

  Kijk  dit schrijft   een  PvdA bestuursvoorzitter. Een PvdA’er.

 9. Klukkluk

  En dit heertje is ook nog eens docent?  Hij roept gewoon op tot moord. Op naar de 0 zetels voor de PvdA. Dan kan hij daar de kinderen over vertellen, tijdens het vak Geschiedenis.

 10. Jessica

  verwacht ik niet anders maar Sywert is een jong elitair meelopertje die met alle winden meewaait en een grote politieke carriere voor zich ziet en daarmee een goede toekomst en zekerheid. Ik zou niet graag naast Jan Rahder willen zitten en ook niet naast Sywert.

 11. Yato

  De PVDA wordt altijd woest als hun achterban wordt “bedreigd” (lees: er uitspraken worden gedaan die moeten leiden tot een minder grote omvang van de groep in kwestie). Degene die de uitspraken doen wordt vervolgens verweten dat ze racistisch en intolerant zijn en tevens discrimineren. Het grappige is echter dat de PVDA er geen enkele moeite mee zou hebben als PVV’ers zelf gediscrimineerd worden (zoals bij sollicitaties e.d.) of als ze allemaal zouden doodvallen. Het motto van de PVDA is dan ook als volgt, waarbij ze het tweede deel er nooit bij vertellen: Iedereen telt mee, tenzij je het niet met ons eens bent.

 12. Jansma

  – ”  zou aansprakelijk gesteld moeten worden voor alle schade die hij de NL economie berokkent. “

   

  Een uitstekend idee van Rahder! Hoofdelijke aansprakelijkheid voor politici. Hulde! Waarschijnlijk niet helemaal wat deze man in gedachten heeft (dat zal meer in de traditionele linkse lijn liggen van “ik wil dat hij wordt opgesloten en onteigend omdat hij het niet met mij eens is), want het zou nogal wat deuren openen om PVDA’ers te vervolgen. 

  Inderdaad. Als er bij de PVDA nog verstandige leden zitten dan wordt deze man vandaag nog geroyeerd. 


 13. zomaar iemand

  niks van in het nieuws vernomen , hoe anders was het toen wilders aan zijn achterban (in beslotenkring) vroeg , meer of minder marokkanen binnen onzes samenleving .

   

  tot op heden , is dit schijnbaar nog nieuws volgens ons links oproepbestel en pers.

   

  met regelmaat (eens tot twee keer per week) , halen zij dit weer boventafel , hoe anders is het als een linkse ruiter (snuiter), oproep tot het vermoorden van anders denkende !!.

   

  het lijken wel moslims (of de geest van M.O hemzelf heeft bezit genomen van deze linkse Internationale Sociale ruiters ), en staan wij aan de vooravond van de volgende genocide , maar nu die op anders gelovigen , en op hen die tegenspraak geven !!.

   

  aan deze Internationae Socialisten . hoe zat het ook weer toen internationaal nog nationaal was , toch beide als bijvoeging sociaal droegen .

 14. Two Ravens Black Kettle

  De zittende politicus

   

  • Hij heeft nog nooit gedanst. Hij kent zijn doel.
  • Nog nooit is op zijn vale klerkensmoel
  • Zomaar een lach verschenen, maar die nacht,
  • Nadat de gek de nar had omgebracht,
  • Kroop hij zijn bed uit, glimmend van de pret,
  • En maakte hij onbespied een pirouette.
  • Dank, dank, riep hij, het monster is geveld.
  • Hij oefende het woord ‘geschokt’ voor morgen
  • En sliep als twintig ossen kunnen slapen.
  • Straks is hij, voor de camera, vol zorgen.
  • Natuurlijk is hij zwaar tegen geweld.
  • Daar klinkt verdomd weer zijn belegen lied.
  • Hij loopt op straat, ondragelijk rechtschapen,
  • En ziet nog steeds het echte monster niet.

   

  -Gerrit Komrij-

 15. Johanna

  De Deense cartoonist Kurt Westergaard. ” Ik stop ermee”.

   “Er zijn teveel mensen die door mijn cartoon  in een isolement moeten leven”.

  Al deze mensen worden ernstig bedreigd door moslims  om het vrije woord.

  De PvdA wil alle mensen het verworven vrije woord ontnemen.

   

  Deze ernstige  doodsbedreigingen kunnen  de democratie en rechtsstaat ondermijnen.

 16. jansje2

  Zei men hier in deze buurt altijd als je niet spoorde: Jij komt zeker uit Losser!!

  Kennelijk geldt dat nog steeds.

 17. L. van der Schoot

  Jan Rahder doet net zulke walgelijke uitspraken als Jean Marie Le Pen.

  Verder heeft de PVDA onze economie over de jaren honderden miljarden aan schade toegebracht.

  Laten we die partij daar maar eens over aanklagen. Alles gaat verkeerd onder leiding van deze dwaze sukkels.

 18. Beukman

   

  Mwah. Wilders “terug”-sturen naar Indonesie is uiteraard geen optie, dat weet deze PvdAap ook wel. Je kan er daarom zeker van zijn dat beide tweets niet serieus bedoeld waren, maar veeleer een gevoel uitdrukken.

 19. Mar

  Mafkees.Maar ja, vrijheid van meningsuiting hè. Dan mag je alles zeggen en schrijven wat er voor de bek komt.

   

  En Frank Verhoef gaat zelf ook weer de mist in door eerst te beginnen over vrijheid van meningsuiting gunnen en dan pleiten voor het royeren van die mafkees door de PvdA, die ondoordacht omspringt met vrijheid van meningsuiting.

   

  Maar ja, Frank mag in het kader van vrijheid van meningsuiting ook laten weten wat hij ervan vindt.

   

  ‘Je mag alles denken wat je wilt, maar je hoeft het niet hardop te zeggen’ kreeg je vroeger met de paplepel ingegoten. Jammer dat die tijd voorbij is en het sport is geworden om zoveel mogelijk elkaar te overtroeven in shockerende uitspraken.

   

   

   

   

 20. Ian

  Naast NSB Hauptman Rahder aus Losser bakt Sywert-inquart ze ook wel weer bruin. Nooit te beroerd om extra olie op het vuur te gooien, onze mini-me Pechtold.

 21. josef1952

  Je kind zou zo’n docent hebben!!

 22. philippine

  Zijn de druiven zo zuur dan voor de PvdA in Losser?

   

  https://www.losser.nl/Actueel/Nieuwsberichten/Uitslag_Europese_verkiezingen

 23. oudgediende

  Cynisch gezegd een prima manier om een vervaarlijke concurrent uit de weg te krijgen. Alllen een toegezegde beloning mankeert nog.

  Ook leuk dat hij het niet als PvdAer wil zeggen maar a titre personnel. Huichelarij ten top.

 24. Adriaan

  Na enige decennia internationaal zakendoen, kan ik iedereen meedelen dat het Nederlandse drugs- en prostitutiebeleid Nederland schade berokkent. Ik stel de PvdA maar eens aansprakelijk voor inkomstenderving.

 25. V.K.

  -Eng mannetje die Rahder, de stelling alleen al dat Wilders het over zichzelf afroept.

   

  Van Gogh en Fortuijn hebben het immers ook over zichzelf afgeroepen?

   

   

   

  -Typisch PvdA, niet te beroerd om het altijd maar weer voor de achterban op te nemen, ook als het gaat om de vrijheid van meningsuiting kapot te maken van andersdenkenden.

 26. cmsuijkerbuijk

  Een mening begint met: “Ik vind”. Dat schrijft deze PvdA-idioot niet, dus is het geen mening, maar voor hem een feit! Dat heeft dus helemaal niets met “Vrijheid van meningsuiting” te maken! Frank Verhoef heeft dus helemaal gelijk!

 27. V.K.

  -Ook al heeft hij deze tweet op persoonlijke titel geplaatst, buiten dat hij PvdA bestuurder is, geeft hij ook nog eens les op het ROC.

 28. Johanna

  Het feit dat veel mensen  in het Westen om het vrije woord  waaronder de heer Wilders zwaar moeten worden beveiligd omdat moslims ze met de dood bedreigen en uitvoeren. Dat  is een zeer ernstige zaak omdat deze bedreigingen de democratie en de rechtsstaat kunnen ondermijnen.

   

  Daar hebben ze bij de PvdAllochtonen nog nooit van gehoord. De socialisten zijn hun  socialistische vriendje  Hollande in Frankrijk aan het helpen. Die zijn namelijk bezig om  de partij van Marine Le Pen kapot te krijgen met  leugens, bedrog en veel verdraaiïngen. Tegelijkertijd zijn deze asocialen  met veel antisemieten in hun partij druk doende om de  Wilders /PVV neer te sabelen. Lekker volk binnen de PvdA.

 29. bramm

  Vooral als je de laatste gemeenteraadverkiezing van Losser bekijkt.

  De PvdA 395 tegen de PVV 863 stemmen.

  Verder mag van Lienden wel bedenken dat er in het EU-“parlement” vele “soiaal-democraten” zitten die het heimelijk met de oude Le Pen eens zijn. Schulz heeft zijn beste vrienden onder de de jodenhaters.

 30. A Dutch Patriot

  Er staat ‘PvdA Losser’ in zijn twitter profiel, maar moet dat niet ‘PvdA Loser’ zijn?

 31. obligan

  Het komt juist door het gedrag en de lafheid van de pvda dat  Wilders beveiligd moet worden.

  Zij zijn het die hem demoniseren. 

  Wilders zegt alleen maar die dingen die waar zijn . Maar de pvda kan die waarheid niet verdragen omdat ze nog te laf zijn dat ze uit hun ogen kijken.Buigen…buigen…en nog eens buigen voor die laffe marokkanen en moslims die ons land verzieken. Ik zeg er voor de zekerheid voor de pvda maar bij dat ik niet alle marokkanen en moslims bedoel.

   

 32. Marokkaans spelletje: stop Wilders’ hoofd in de prullenbak – De Dagelijkse Standaard

  […] aan het adres van PVV-leider Geert Wilders, die zo’n beetje zijn hele politieke leven wordt beveiligd. En anders moet Google het maar zien als ongelofelijk slecht jatwerk van het populaire spelletje […]

 33. wim de goede

  Van een lid van de Partij van de Allah-volgelingen kan je natuurlijk iets dergelijks verwachten

 34. CDlogo

  Kijk zo kennen we de PvdA weer, de PvdA hoofdverantwoordelijke voor moord op Fortuyn en dat een NL een politicus beveiliging nodig heeft vanwege zijn mening, die hen natuurlijk helemaal niet aanstaat, willen zijn beveiliging stoppen manmanman wat een ongelofelijk stelletje droeftoeters.

  Ter herinnering voor deze droeftoeters

  http://www.youtube.com/watch?v=vbcuyUVb-nY

   

 35. rinus

  ”Wilders zou aansprakelijk gesteld moeten worden voor alle schade die hij de Nederlandse economie berokkent”.

   

  De PvdA (inclusief deze griezel) zou aansprakelijk gesteld moeten worden voor alle schade (en discriminatie) die ze vele autochtone Nederlanders hebben aangedaan en berokkent de afgelopen 40 jaar”.

   

  En daarbij laat ik het maar, want het salvo aan ”woorden” wat ik verder nog aan dit PvdA-vullis zou willen wijden, zou niet getolereerd worden op de site.

   

   

 36. TL Graaf

  @Two Ravens Black Kettle op 10 juni, 2014 – 12:29

   

                          Lees verder     http://bit.ly/1u2f38p

   

 37. François

  De beste vertaling die ik heb gelezen is deze: “We zullen hem een koekje geven van eigen deeg” (D. G. Neree wees eerder op een uitstekend artikel met deze juiste vertaling). Maar die Sywert van L. vertaalt het als: “verbrandingsovens voor Joden bouwen“.

  Die versie van Sywert van L. heeft zelfs in de verste verte nog niets van doen met de in het Frans gedane uitspraak, en zegt misschien meer over de gedachtenspinsels van die Sywert zelf, die immers als progressieve polder-neocon via de EU met antisemitische Nazis heult.

  Overigens lijkt het dat die “multi-culti middle class left wing prick” (dixit Condell) van de PvdA zijn onsmakelijke reactie van twitter heeft gehaald. Lafaard.

 38. François

  PS: Het artikel met die uitstekende vertaling, “Jean Marie Le Pen slachtoffer van de politiek correcte lastermachine,” is hier te lezen.

 39. Knarsman

  De moord op Wilders zal lelijk uitpakken voor de PvdA en alle moslims in Nederland. Zeker is het treurig dat Wilders beveiligd moet worden, maar dat hij bedreigd wordt is vele malen treuriger. Moslims worden voor minder door moslims vermoord in Islamistan!

 40. dirkl

  Widers is een proxie: De ideale onschadelijke bliksemafleider voor alle volkse ongenoegens, mooi ander de 15% blijvend, de natte droom van het establishment.

  Je hoeft je niet bang te maken over een mogelijke liquidatie: hij is zo waardevol voor het establishment dat ze hem coute-que-coute willen behouden als maskotte.

 41. dirkl

  Widers is een proxie: De ideale onschadelijke bliksemafleider voor alle volkse ongenoegens, mooi ander de 15% blijvend, de natte droom van het establishment.

  Je hoeft je niet bang te maken over een mogelijke liquidatie: hij is zo waardevol voor het establishment dat ze hem coute-que-coute willen behouden als maskotte.

 42. keesuitdenhaag

  Waarom moet Wilders terug gestuurd worden naar Indonesie?

 43. loritta

  Deze man is hartstikke gek en moet meteen NL worden uitgezet naar welk islamitisch land danb ook.!!

 44. V.K.

  -@ Loritta,

  -Indonesie?

 45. dirkl

  De eerste die nu omgelegd zal worden (na Fortuijn en Haider) ts Marine le Pen.
  Het zal me benieuwen of het franse estabkishment er de ballen voor heeft.

 46. Iemand

  Hoezo zou Wilders teruggestuurd moeten worden naar Indonesië?  Omdat toevallig een oma of een overgrootmoeder een Indo was of zou zijn? Overigens was deze met een Nederlandse man getruwd (meijer.) Zoveel men weet heeft Wilders door geboorte gewoon de Nederlandse Nationaliteit.

  Zijn moeder Mw. Meijer is in Ned. Indië geboren en zijn vader in Maasbree , Limburg. Zelf is hi geboren in Venlo.

   

  Dus wat nou terugsturen naar Indonesië. Er is niks terug te sturen. Hoewel mijn man een gewoon Nederlandse afstamming heeft is hij ook in Ned. Indië geboren. Heeft net als zijn ouders de Nederlandse nationaliteit. Kan dus evenmin gewoon maar terug gestuurd worden omdat hij de PVV kiest en het roerend met Wilders eens is.

   

  Die Rahder is dus niet alleen een ophitser tot moord maar ook nog eens te dom voor woorden. Echte Nederlanders kun je nu eenmaal nergens heen uitzetten. En zoiets is onderwijzwer op ROC? Geen wonder dat ze daar niks fatsoenlijks leren.

 47. nog_1

  Het zinnetje ‘ik vind’ is juridisch niet van belang bij belediging. 

   

  Niet dat er duidelijke regels zijn voor belediging; er is iemand veroordeeld voor een T-shirt met het nummer 1312 erop, er is iemand vrijgesproken die ‘mierenneuker’ tegen een agent zei.

   

  Volgens de wet is er overigens geen verschil tussen belediging van een burger of een ambtenaar in functie, alleen de strafmaat is anders;

   

  Artikel 266

   

  1.Elke opzettelijke belediging die niet het karakter van smaad of smaadschrift draagt, hetzij in het openbaar mondeling of bij geschrift of afbeelding, hetzij iemand, in zijn tegenwoordigheid mondeling of door feitelijkheden, hetzij door een toegezonden of aangeboden geschrift of afbeelding, aangedaan, wordt, als eenvoudige belediging, gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste drie maanden of geldboete van de tweede categorie.

  2.Niet als eenvoudige belediging strafbaar zijn gedragingen die ertoe strekken een oordeel te geven over de behartiging van openbare belangen, en die er niet op zijn gericht ook in ander opzicht of zwaarder te grieven dan uit die strekking voortvloeit.

   

  Artikel 267

   

  De in de voorgaande artikelen van deze titel bepaalde gevangenisstraffen kunnen met een derde worden verhoogd, indien de belediging wordt aangedaan aan:

  1°. het openbaar gezag, een openbaar lichaam of een openbare instelling;

  2°. een ambtenaar gedurende of ter zake van de rechtmatige uitoefening van zijn bediening;

  3°. het hoofd of een lid van de regering van een bevriende staat.

   

  Tot zover de wet, in de praktijk vervolgt het OM nooit als het om een burger gaat, en zeer regelmatig als het om het openbaar gezag gaat. Daarbij wordt  meestal een dubbele strafeis gedaan ipv de 1/3 die in de wet staat.

   

  De jurispudentie betreffende belediging is overigens één van de leukere onderwerpen in het recht. Nederlanders zijn zeer creatief als het gaat om beledigen, advocaten niet minder in hun verdediging van beledigingen, en rechters hebben zo allemaal hun eigen soms verrassende mening.

   

  Het uitlachen kan bv strafbaar zijn, net als je broek laten zakken of je tong uitsteken. Ook de opmerking ‘Ik kan niets, ik wil niets, geef me een uniform!’ bleek strafbaar.

   

  Maar de opmerking ‘Jullie hebben toch niks te zeggen. Rechters zijn de baas.  Alle rechters en officier zijn pedofielen’  leverde weer vrijspraak op. Deze opmerking ging gepaard met de belediging ‘varken’ die wel weer bestraft werd, met een boete van 1 euro. Normaal gesproken moet je rekenen op 650 euro, maar door een computerfout was het bedrag een stuk lager geworden.

   

  Het maakt nogal wat uit welke rechtbank je beledigt want de opmerking ‘ AJAB, All judges are bastards, schorem dat macht boven recht stelt, vulgus togatulorum, in de lorum, togageil, plebs rabularum’ werd wel weer vervolgd. 

   

  De onderstande tekst, gestuurd naar de gemeente Utrecht, leverde een eis van 7 maanden cel op, en een veroordeling tot 2 weken cel. De verdachte was een 77 jarige verhuurder;

   

  ‘de dienst afpersing die nazwethouder, die nazi-hufters van uw gemeente’ ‘Omdat u uit het buitenland afkomstig bent en omdat u belang heeft bij dat afpersen, weet ik niet of ik u op uw woorden kan vertrouwen. Niettemin eis ik van u dat u onmiddellijk de nazi-hufters die het betreft en die ik inmiddels allemaal met hun namen en hun achtergrond ken, straft voor hun misdaden tegen mij en tegen mijn familie. Hun misdadig gedrag verschilt in niets van het opereren van de maffia criminelen uit Napels.’

 48. Eminem2

  Dat is wat die Rahder (zelfs als hij er ‘ik vind’) voor gezet zou hebben in feite verkondigd. Het gaat hem er overduidelijk om dat hij deze handeling (stopzetten beveiliging) echt wil laten gebeuren.Net zoals iemand die de mening verkondigt dat de beademing van alle comapatiënten moet worden stopgezet overduidelijk niet zomaar wat aan het theoretiseren is. Vergeleken daarmee is “ik vind jou een klootzak” vrij onschuldig, aangezien je daarmee tot geen enkele concrete handeling oproept. 

   

  (En voor iedereen die op wil merken dat Wilders met zijn uitgelokte ‘Minder! Minder!’ oproep duidelijk een concrete handeling in gedachten had: so what? Waarom zou je niet mogen willen dat er van een bepaalde bevolkingsgroep eens wat minder zouden zijn, zo lang je maar niet oproeopt tot moord?)

 49. Mar

  @cmsuijkerbuijk

   

  Ik zie 4 verschillende betekenissen staan voor ‘mening’

   

  Waarom zou alleen de eerste van toepassing zijn bij vrijheid van meningsuiting?

   

  Trouwens, Frank omschrijft de uitspraak van de man als volgt:

   

  Jan Rahder, bestuursvoorzitter van de PvdA in Losser, vindt dat de beveiliging van Geert Wilders moet worden ingetrokken.”

   

  Die Rahder schrijft niet dat hij vindt dat en toch ervaart Frank de uitspraak als zodanig.

   

  Ik zit me trouwens af te vragen waar de strafbaarheid precies zou zitten in die uitspraken.

   

  En nogmaals, als de man strafbaar is omdat hij verzuimt ‘ik vind’ erbij te zetten/te zeggen, dat wordt het druk bij het OM.

 50. nog_1

  Ze benoemt feiten, geen mening. En ze heeft gelijk.

   

  @ Rob Spier

   

  En?

 51. GerritR

  Ik vind dat ik wel een biertje wil…

 52. cmsuijkerbuijk

  “Ik begreep al dat u die kant op wilde.”

  Je kunt ook alleen maar die kant op. Een mening is nou eenmaal geen noodzakelijk vaststaand feit!

  Mening (zn)
  Van Dale:
  wat men van iem. of iets vindt, hoe men oordeelt => gedacht,
  gedachte, geluid, gevoelen, inzicht, oordeel, opinie, opvatting,
  standpunt, stellingname

  Commentaar: Het woord ‘mening’ kan in verschillende betekenissen worden gebruikt:
  1) als feitelijkheid, waarbij de gebruiker die feitelijkheid niet uitdrukt, dan wel subjectiveert althans niet erkent,
  2) als gevoelen, met of zonder onderbouwing
  3) als inzicht: als conclusie van een gedachte, die ongeacht de vooronderstellingen op logisch juiste wijze onderbouwd is
  4) als vooroordeel: een ongegronde mening. Vooroordelen dienen meestal
  ter rechtvaardiging van een opportunistisch standpunt of handelwijze.

  Een hemelsbreed verschil dus, tussen “Vrijheid van Meningsuiting” en “Hard feit”.

  Daarom mag je dan ook tegen bijvoorbeeld een agent wel “Ik vind jou een varken” zeggen, maar niet: “Jij bént een varken”. Voor dat laatste kan en mag hij een bekeuring geven, voor het eerste niet!

 53. Rob Spier

  “Mar heeft gelijk”

   

  Een kapotte klok staat ook twee keer per dag goed.

 54. Els

   Jan Rahder  (PvdA) “Beveiliging van Wilders opheffen en vervolgens terugsturen naar Indonesië”

  JezusChristus, dit is niet te geloven, wat een ongelofelijke fascist!

  Wel eens nagedacht over het waarom? Af en toe doet Wilders foute uitspraken, maar wordt hij bedreigd door blanken? Nee het zijn altijd bruinen (ook wel lichtgetint genoemd, is politiek correct) en zwarten die een bedreiging vormen.

  Jan Rahder schijnt het niet erg te vinden dat na Theo van Gogh en Pim Fortuin er nog een derde politieke moord  wordt gepleegd. Hoe zit dat meneer Rahder? Opgeruimd staat netjes?

  De PvdA heeft in de peilingen nu nog 13 zetels over. Met dit staaltje “wijsheid” van Jan Rahder worden dat er volgende week nog 10 zetels. Ga zo door PvdA met het worden van een nitwitpartijtje! Hosanna!

   

 55. peterdeRuyter

  @ Nog 1

   

  ‘ik vind, dat Mar geljk heeft…’  Leer eens een keer manieren, u heeft hier niets te decreteren.

 56. nog_1

  Mar heeft gelijk

 57. Mar

  @cmsuijkerbuijk

   

  Ik begreep al dat u die kant op wilde.

   

  Aangezien Wilders zelf ook niet altijd de woorden ‘ik vind’ gebruikt bij zijn uitspraken en bij vragen aan een menigte mensen ‘vinden jullie dat er’ niet gebruikt, is het vrij simpel om de conclusie te trekken dat Wilders strafbaar is.

   

  ‘Willen jullie’ in plaats van ‘vinden jullie dat’  krijgt met uw definitie dus een andere lading, ook omdat Wilders verzuimde de vrijpleitende toevoegingen te benoemen. 

   

  Wat die man schrijft is dom. Wat Frank voorstelt is dom. In het licht van vrijheid van meningsuiting mogen zij, zoals ik het zie, allebei die mening ventileren en mag ik het op mijn beurt mijn gedachten over die twee uitspreken.

 58. janzwitser

  Misschien kunnen wij ervoor zorgen, dat deze meneer beveiliging aanvraagt.

 59. Rob Spier

  Ik vind het eerlijk gezegd wel prettig dat we het er over eens zijn dat je gewoon mag zeggen dat mensen teruggestuurd zouden moeten worden . Ik weet niet of de moderator het goed vind dat ik effe twee miljoen posts plaats met ingewikkelde namen waar ik eigenlijk van vind dat ze best terug mogen?

 60. Henry Joseph

  Hij komt uit Losser…

 61. De man uut Limburg

  Deze 63 jarige mislukte babyboomer roept eigenlijk op om Wilders te vermoorden. Puur alleen maar omdat Wilders een andere mening heeft dan hijzelf.

  En op zijn twitteraccount schrijft hij dat die tweet op persoonlijke titel is geschreven. Hij weet dus heel goed dat hij hartstikke fout zit. Als partijbestuur van de Pvda zou ik hem sowieso uit de partij zetten. En verder geen aandacht aan hem besteden. Misschien is het ook nog een optie om hem het leven eens zuur te maken, door hem met de nek aan te kijken en hem als pvda bestuurder te royeren in Losser als het niet zou lukken om hem helemaal uit die partij te flikkeren.

 62. cmsuijkerbuijk

  Er is nou eenmaal verschil tussen een “mening” en een “feit”. Als ik tegen iemand zeg: “Ik vind jou een geweldige lul”, dan is dat een mening en valt onder de vrijheid van meningsuiting. Zeg ik daarentegen: “Jij bént een geweldige lul”, dan is dat een feit en géén mening en is een belediging, dus strafbaar!

 63. Ludovic

  Wellicht drukte Le Pen, en Wilders eerder, ook hun gevoel uit Beukman; dus niet meer mauwen mensen.

 64. Henk

  Deze man geeft gewoon de mening van de gemiddelde PvdA-er weer. Het is goed dat wij weten hoe er binnen de PvdA over Wilders wordt gedacht.

 65. P.S.

  Misschien moeten we de PvdA ook maar eens aansprakelijk stellen voor wat zij de economie hebben berokkend.

 66. baksteen

  Hij zal ook wel op tafel hebben staan dansen toen Fortuyn werd vermoord.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.