Halsstarrig ABN AMRO houdt vol: salarisverhoging top komt er gewoon

Halsstarrig ABN AMRO houdt vol: salarisverhoging top komt er gewoon

Want ach, ja, waarom zou je ook wat water bij de wijn doen?

Ze komen er immers ongetwijfeld mee weg:

ABN AMRO houdt vast aan de loonsverhoging voor de top van het bedrijf. Dat blijkt uit een interne brief die vandaag is verstuurd door de raad van commissarissen van de bank en werd ondertekend door president-commissaris Rik van Slingelandt. ABN AMRO heeft veel kritiek gekregen op het besluit om het bestuur in 2014 een loonsverhoging van 100.000 euro te geven. Ook intern werd kritiek geuit op de verhoging.

De commissarissen vinden het allemaal dus prima. Heel verrassend is dat niet aangezien de top van een bedrijf en diens commissarissen graag goede vrienden van elkaar zijn, of op zijn minst kennissen. In zo'n ons-kent-ons wereld steunt men elkaar doorgaans systematisch.

Deze mensen kennen werkelijk geen enkele vorm van schaamte. Zij denken dat ze kunnen doen en laten wat ze willen - ze hebben lak aan wat wij daarvan vinden. En eigenlijk hebben ze nog een punt ook. We nagelen ze misschien even tijdelijk aan de schandpaal, maar daarna vergeten we alles alweer snel en kunnen zij genieten van hun luxeleventje - op kosten van de klant én de belastingbetaier.

In de toekomst moet hier natuurlijk niets aan worden gedaan. Wat, hoor ik u vragen? Regels om de lonen van bankiers te beperken? Dat kan, maar alleen als de staat ze financieel blijft ondersteunen. Mijn favoriete oplossing is een andere: gewoon ophouden met banken de hand boven het hoofd te houden. Laat ze maar instorten.

Oh, en dan nog iets: als topfiguren er een puinhoop van maken moeten zij vervolgens vervolgd worden. Maak ze maar duidelijk dat ze vast worden gezet als ze zich op een onverantwoorde manier verrijken.

Lees meer over:
ABN Amro Graaiers bankiers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties