Huh?! Jodenhatende ambtenaar Yasmina Haifi wordt níet ontslagen

Antisemitisme is hartstikke prima binnen de Nederlandse overheid.

Allereerst wil ik graag even het geheugen opfrissen, want wie is die jodenhatende Yasmina Haifi ook alweer? Haifi werkte als ambtenaar bij het ministerie van Veiligheid en Justitie, meer specifiek bij de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). Haifi gooide er vorig jaar een tweet uit waarin ze beweerde dat ISIS een zionistisch complot was om de islam zwart te maken.

Daarna bleef ze het verdedigen in de media: “Ik heb het niet zelf verzonnen, ik heb er artikelen over gelezen. Er zijn genoeg bewijzen voor een link tussen ISIS en Israël.” Een sterk staaltje klassiek antisemitisch complotdenken die je wel vaker tegenkomt in islamitische kringen. Ze werd daarna geschorst door het ministerie, maar ze werd niet ontslagen.

Nu blijkt dat ze definitief níet (!) wordt ontslagen voor haar belachelijke antisemitische theorietjes, al krijgt ze van de nieuwe minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur wel een iets zwaardere straf dan de ISIS-bagatelliserende commissie-Cohen adviseerde.

https://twitter.com/Louis_Bontes/status/582921371736510464

Via De Telegraaf:

De Adviescommissie grondrechten en functie-uitoefening ambtenaren (AGFA) noemde de tweet ‘plichtsverzuim’ en adviseerde volgens de minister een schriftelijke berisping. Die vindt dat echter te mager. “Gelet op de ernst van het plichtsverzuim en de functie van de ambtenaar, ben ik van mening dat de straf van een schriftelijke berisping niet passend is. Ik heb besloten om de ambtenaar de disciplinaire straf van voorwaardelijk strafontslag op te leggen.”

Ze wordt niet ontslagen, maar overgeplaatst. Oftewel, nu kan ze haar antisemitische gedachtegoed elders binnen de Nederlandse overheid verspreiden. Natuurlijk zal ze dat niet meer via Twitter doen – want dan is ze haar baan kwijt – maar ze zal nog steeds de overtuiging hebben dat ISIS een zionistisch complot is. Waarom hebben wij dat soort figuren in hemelsnaam bij het ministerie van nota bene Veiligheid en Justitie werken? Ze moet gewoon ontslagen worden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

25 reacties

 1. van Urk

  Waarom ze niet ontslagen is? Omdat ze overtuigend links is! Een ambtenaar met rechtse ideeen hadden ze allang de laan uitgestuurd!

  1. arie_jansz

   Je ziet ze al net zo vliegen als die gekke mevrouw…

   Complotten….zucht

 2. carthago

  Ontslag kent men niet voor ambtenaren in nederigland, eenmaal aan de ruif, altijd aan de ruif. Cibersecurity is heimelijk dus antisemitisch en pro isis, zeer ernstig voor onze verborgen toekomst. Het feit nml dat een dikbetaalde en hooggeplaatste trol überhaupt iets publiekelijk mag uitkwatten over joden en isis zegt alles over het politieke caliber van deze criminele
  Cibercommunity.

  1. arie_jansz

   Wat een Wartaal sla je uit…maar jij en die gekke mevrouw vormen een perfect paar…
   Allebei een dikke duim om complotten uit te zuigen

 3. monach

  Ben ik tegen het semitische volk dan ben ik een antisemiet.
  Ben ik tegen het Marokkaanse volk dan ben ik een racist.

 4. Baksteen

  En de joden zijn al sinds de 30-er jaren het grote doelwit van de moslimbroederschap, wordt het een beetje duidelijk? antisemitische ambtenaren worden niet ontslagen en moslim-terreurorganisaties worden gesponsord.

 5. Nico

  Complotdenkers horen niet bij de overheid te werken, zeker niet als ze ook nog antisemiet of anderssoortig racist zijn.

 6. Mar

  Maar ze mogen wel volksvertegenwoordiger zijn en soms zelfs in de regering zitten.

  1. arie_jansz

   Genoeg complotdenkers in onze volksvertegenwoordiging.

   Net als de reaguurdertjes hier.

   Zo gek als een deur.

   1. nick

    De echte gek denkt altijd dat alle andere gek zijn en hij niet….

    1. arie_jansz

     inderdaad Nick, moedig dat je dat toegeeft!

   2. Jasterke

    gelukkig ie er ’n zekere Arie die het zooitje ’n beetje in ’t gareel houdt….

  2. Nico

   Dat is wat anders. Een volksvertegenwoordiger wordt gekozen en kan weggestemd worden.

  3. JanvanEechoud

   Voorbeelden… hó maar, hè, Mar…..
   Jij en Malle Arie vinden zulke uitingen stik normaal, blijkbaar…. en als er dan gezegd wordt dat zulke linksche ideeën blijkbaar niet te zwaar worden bevonden…. is het een complot!

   Je missing gen al terug gevonden?

   1. arie_jansz

    Wat je er allemaal bij zit te verzinnen ontgaat mij volledig. Waar keur ik zulk gedrag goed?

    Ik wordt alleen een beetje flauw om er steeds weer iets bij te halen wat er niets mee te maken heeft.

    Overigens, sinds wanneer is jodenhaat links? Die mafketels van Isis als voorbeeld zijn knetterconservatief en een walvis zie ik ze ook niet snel redden.
    Ooit iemand van ISIS gehoord over windmolens of het klimaatprobleem?

    1. van Urk

     Onthoofdingen,stenigingen,doden van kinderen of verkrachtingen van vrouwen daarmee de joden de schuld in hun schoenen te vegen kan alleen als je antisemiet bent en dat zijn als je de cijfers erbij neerlegt vooral moslims net zoals deze vrouw. Jodenhaat hoeft ook niks met links te maken nee, maar houden wel stelselmatig een bevolkingsgroep boven het hoofd die mede verantwoordelijk zijn van jodenhaat zonder daarbij ze stevig op hun vingers te gaan tikken, alsof het lijkt of linkse partijen het gewoon niet willen erkennen dat hun achterban hier schuldig aan maken. Een ambtenaar lijkt me de laatste persoon die zijn of haar subjectiviteit moet laten kennen, want anders kan die zijn of haar werk niet naar behoren doen. Als uw politieke , cultureel of religieus voorkeur laat kennen en u werkt bij de IND lijkt mij dat een terechte reden voor ontslag. In dat geval kunt u namelijk nooit objectief kijken naar een casus zonder dat uw politieke of andere voorkeur meespeelt!

    2. toetssteen

     @AJ
     Elke religie is collectivistisch. Collectivisme is een kenmerk van het marxisme.

     1. arie_jansz

      Je gaat me vertellen dat mieren en Bijen ook hartstikke links zijn?

 7. Bes Tolen

  Yasmina Haifi was daar niet op haar plaats maar als er een andere voor het Nederlands belang, want dat moet een ministerie uitsluitend zijn, binnen het ministerie voor haar beschikbaar is, hoeft ze van mij niet te worden ontslagen. Er is de samenleving voldoende duidelijk gemaakt waar de grenzen liggen. Overigens vind ik dat de islam duidelijk moet maken waar haar jodenhaat vandaan komt. Die is in elke geval van heel oude datum, denkelijk vanaf het begin van de islam. Historici en theologen zouden zich ook eens meer onbevooroordeeld op deze kwestie moeten werpen. Zonder de door de godsdiensten gepresenteerde geschiedenis als een vaststaand gegeven te nemen. Want daar past in dit geval alleen waarlijke objectieve en wetenschappelijke twijfel.

  1. van Urk

   Als 80 % van de ambtenaren, uit onderzochte cijfers, links zijn en daarbij collectief gedrag tonen door elkaar de hand boven het hoofd te houden, Is het vanzelfsprekend dat Yasmina er nog goed van af is gekomen als straf en daarbij sluit ik daarom aan op mijn eerste reactie , dat een ambtenaar die rechts als politieke voorkeur heeft en misschien een PVV stemmer is, Zijn functie als ambtenaar naast zich neer kan leggen.

  2. jackoss

   Die jodenhaat komt van mo Bes. Omdat de joden heel tevreden waren over het door henzelf verzonnen opperwezen en geen zin in mo zijn verzinsels hadden. Hebben ze hem toen ff verteld waar hij zijn god in kon steken. En daar mo niet zo goed tegen zijn verlies kon kreeg hij de pest aan joden. Toevallig dat allah het daarmee eens was. En zo hebben zijn vreedzame volgers nog steeds een hekel aan joden. Want jammer genoeg kunnen deze mensen zelf niets verzinnen. En een handleiding van 1400 jaar oud is engzins over datum. Maarja zoals ze bij ons in brabant zeggen ; proat er mar tege.

   1. van Urk

    Nee, de jodenhaat bij moslims stamt veel eerder! Wie het verhaal van Abraham en zijn vrouwen kent, snapt wel waarom. Abraham had twee zonen verwekt bij twee vrouwen; Ismael verwekt bij de slavin Hagar en Izaak bij zijn eigen vrouw Sarah. Hagar werd later verstoten door Sarah en vluchtte met haar zoontje naar Egypte! Volgens de moslims zijn zij de nazaten van Ismael en zijn de Joden de nazaten van Izaak. Nu is er een eeuwige strijd wat je kan noemen tussen twee halfbroeders om de erfenis van Abraham,s beloofde land die God aan Abraham geschonken heeft; Israel! Daarom zijn de Palestijnen ook zo gebrand om zeggenschap over Israel te krijgen.

   2. Bes Tolen

    Geachte Jackoss. De vraag is waar mohammed vandaan komt. Echt vandaan komt.

 8. Noordermiede

  Moslims (althans de barbaarse (IS) islam) zijn de builenpest van de 21e eeuw en Jodenhaat en racisme heeft niet alleen met kleur en origine te maken, maar ook met klasse en macht.

 9. Matthijs

  En wat nou als het waar is en we ontslaan haar? Staan wij weer in ons hemd.
  Je kan beter vragen het te staven, alleen mensen die niet kunnen debatteren roepen maar wat,.
  ONTSLAG!
  SCHANDE!
  Misschien moet je eens de dame opbellen en je journalistieke taak doen!

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.