Jihadi Job: hoe oud-PvdA-leider Cohen ISIS bagatelliseert

Als het aan de voorganger van Diederik Samsom ligt, mag je prima ISIS ophemelen, een fervente antisemiet zijn én kan je nog steeds functies bekleden binnen de Rijksoverheid. Koe-koek.

Alhoewel Job Cohen gelukkig alweer drie jaar weg is van het Binnenhof, is de Nederlandse overheid in bredere zin helaas nog niet verlost van dit fantoom uit Amsterdam. Als voorzitter van de subsidiegraaiclub ‘Adviescommissie Grondrechten en Functie-uitoefening Ambtenaren’ bemoeit de oud-burgemeester zich nog altijd met politieke kwesties. Zoals het ontslag van Justitie-ambtenaar Yasmina Haifi, die meende op Twitter te moeten verkondigen dat ISIS geen kwaadaardige islamitische organisatie is.. maar eigenlijk een zionistisch complot:

Volgens Cohen vormt deze tweet niet genoeg reden voor strafontslag, en volstaat een schriftelijke berisping. Het ministerie probeert, tegen de gebruiken in, het advies geheim te houden, dat in het bezit is van NRC Handelsblad.

De tweet van Haifi, lid van de PvdA, veroorzaakte een politieke rel. Nadat De Telegraaf over de kwestie schreef, werden diverse Kamervragen gesteld. Minister Asscher sprak over een “afgrijselijke” tweet, die getuigde van een “bijna onmetelijke domheid” en een “klassieke vorm van antisemitisme”. Toenmalig minister Opstelten zei over de ambtenaar: “Zij komt niet meer terug in deze functie. Nooit.”

Volgens de commissie-Cohen hadden beide ministers zich niet zo in het openbaar mogen uitlaten over haar schorsing “nog voordat zij daarover persoonlijk was ingelicht”.

Job Cohen gaat inderdaad zo ver dat hij over z’n politieke graf heenregeert en het zelfs noodzakelijk vindt om ministers in het openbaar terug te fluiten. Waar de man de brutaliteit vandaan haalt, is me een raadsel.

Feit is echter wel dat Cohen ook na Charlie Hebdo, ook na Denemarken en ook na Sydney nog altijd niet in de gaten heeft wat voor een gigantisch gevaar er uitgaat van islamitisch terrorisme en hoeveel vrijheid en mensenlevens daarbij op het spel staan. Dat los je niet even op met een kopje thee, en een aai over de bol van een ambtenaar die ISIS goedpraat, wegdenkt of alle kwaadaardigheid gewoon doodleuk toeschrijft aan Joden. Natúúrlijk donder je zo iemand uit haar baan, Cohen! Waarom zouden we ISIS-infiltranten binnen de Nederlandse overheid blijven tolereren?

Hoe ernstig al dit wegwuiven van Cohen ook is; gelukkig zijn er twee factoren die nog enig soelaas bieden. We hebben de Kamerleden Bontes en Van Klaveren die deze kwestie al hebben aangemeld voor Kamervragen. En we hebben het feit dat Cohen slechts advies uitbrengt, en godzijdank niet het laatste woord heeft over de arbeidsbetrekking van Haifi.

Laten we dus hopen dat de opvolger van Opstelten zo verstandig is om de theedrinkende wegkijkadviezen van Jihadi Job te negeren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

17 reacties

 1. Primo

  Job Cohen is een notoire landverrader en bovendien in navolging van zijn illustere naamgenoot tijdens de Tweede Wereldoorlog nog een verrader van zijn eigen volk ook, Job Cohen is te vies om met een tang aan te pakken.

 2. arie_jansz

  Lasterlijk artikel.

  “Jihad Job” ga je schamen Tim, diep schamen.

 3. CJD

  Ach die seniele oude gek denkt dat hij nog iets belangrijks te melden heeft blijkbaar

 4. ludovic

  Dit gedrag heeft Cohen afgekeken van de opa van L. Asscher

 5. Moose

  Links blijkt keer op keer een ramp te zijn.

  @arie: als jij de waarheid laster vindt….

 6. brabantman

  Waardoor komt het toch dat er altijd joden zijn die hun eigen soort ‘vernaggelen’?

 7. tonzwart

  Het is me altijd al een raadsel geweest hoe iemand die nb zelf joods is, zo’n islamknuffelaar kan zijn. Ik zal het ook wel nooit begrijpen.

  1. Future

   De joden hebben in de geschiedenis zich meerder keren met de islamieten in gelaten. De joden waren niet ten tijde van de verovering van het midden oosten waren vaak de bondgenoten, tegen de Byzantijnen. Ook in moslims Spanje waren joden soms voor moslims, het heeft mogelijk bijgedragen aan hun uitzetting uit Spanje. En de joden waren ook belangrijke slavenhandelaren in het Ottomaanse rijk.

   Deze tekst is niet antisemitisch bedoeld, maar als feiten van de geschiedenis. Ik ben ook geen filosemiet.

   1. V.K.

    -@ Future,

    -Blijkbaar snap je niet dat er binnen een volk verschillende meningen kunnen zijn.

    1. Teun

     V.K.
     Wat een racistische opmerking maak jij over Future. Je zult wel vinden dat het juist een heel anti-racistische opmerking tegen de ‘racist’ V.K. is.
     Waarom moet er bij het weergeven van een stukje geschiedenis steeds maar weer door de boodschapper (in dit geval dus V.K.) geroepen worden dat de boodschapper zelf geen voorstander van slavenhandel is en dat de Turken, Hongaren en Slaven ook slavenhandelaren waren.
     Wees geen luie flikker en ga je zelf eens verdiepen in de slavenhandel.
     Ik gebruik met opzet het woordje flikker, om het nog eens duidelijk te kunnen maken.
     Ik zeg het er maar bij voor de slechte verstaander/politieke drammer, die uitsluitend slecht wil verstaan vanuit zijn politieke standpunt dat het gebruik van het woordje flikker niks met de islam en het werpen van bepaalde mensen vanaf hoogtes te maken heeft.

 8. Ni28

  Mensen als Cohen moeten doodgezwegen worden. Geen aandacht aan schenken. Deze artikel is helaas verspilling van woorden.

 9. Mahomed de Eerste

  Job Cohen, prominent lid van de criminele organisatie PvdA, zou in elk beschaafd land alleen al op basis van zijn verleden, als kettingganger in een kooi op een kar naar de onthoofdingslocatie geleid worden.

 10. Philippine

  Alleen anti-Zionistische joden “vernaggelen hun soort”.
  De zeer bedenkelijke uitdrukking tussen aanhalingstekens komt voor rekening van
  brabantman 16:34.
  Moslims die bang zijn voor ISIS en Jihad moeten dus niet op de PvdA stemmen.

  1. Teun

   Alleen anti-Zionistische joden “vernaggelen hun soort”.
   Waarom wil Philippine niet precies weten, wat Brabantman hier mee bedoelt? Ik begrijp Brabantman ook niet zo goed. Anti-zionistische joden. Wat heet. Het is maar hoe je het bekijkt.
   Het waren bijvoorbeeld machtige Joden, die met Hitler onderhandelden over een Joodse staat in Palestina. Men noemt deze Joden zionisten.
   Om de druk te vergroten kan het best zo geweest zijn dat zij hun eigen soort vernaggelden, zodat die in concentratiekampen terecht kwamen en de overlevenden maar al te graag naar Israel vertrokken. Doel bereikt door zionisisch manipulerende tijdelijk anti-joodse Joden. Ingewikkeld, hè.
   Het enige bedenkelijke dat ik in brabantmans opmerking kan zien is het woordgebruik eigen soort, maar op zich hoeft dat gebruik nog niet zo slecht te zijn, maar ja, we leven nu eenmaal in een tijd, waarin vooral mensen die zich nog niet bewust zijn van hun eigen sluimerende racisme uiterst gevoelig reageren op degenen die zich duidelijk uitspreken.

 11. hans-e-pans

  Als het aan de voorganger van Diederik Samsom ligt, mag je prima ISIS ophemelen, een fervente antisemiet zijn én kan je nog steeds functies bekleden binnen de Rijksoverheid. Koe-koek.

  Als het aan de voorganger van Diederik Samsom ligt, mag je prima ISIS ophemelen, een fervente antisemiet zijn én kan je nog steeds functies bekleden binnen de Roverheid. Koe-koek

  In het bovenste overgenomen artikeldeel staat een fout, zoek en vergelijk dit met er onderstaand overgenomen artikeldeel.

 12. W.H.J. Reiss

  Hij doet zijn naam weer EER aan ! Niemand is Achterlijker als onze Job Cohen ! De grootste NUL uit de geschiedenis van Amsterdam ! Hoogste tijd dat die baantjes machine van de AllochtonenClub wordt ingekort !!!

 13. Pimsch

  hij is wel consequent

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.