Illegale immigranten hebben vaker een baan in de VS dan gewone Amerikaanse mannen

En ook vaker dan legale immigranten.

Dit is natuurlijk de wereld op zijn kop: uit onderzoek van het Amerikaanse PEW Research blijkt dat buitenlandse mannen die illegaal in Amerika verblijven vaker een baan hebben dan gewone Amerikaanse mannen, en ook vaker dan legale immigranten.

In 2012, the most recent year for which data is available, an estimated 91 percent of illegal immigrant males were in the workforce. This compares to 84 percent of legal immigrant men and 79 percent of U.S.-born males, Pew Research Center demographer Jeffrey Passel in written testimony prepared for a March 26 hearing held by the Senate Homeland Security & Government Affairs Committee.

Dit verhaal is zo belangrijk omdat het een aantal dingen bewijst:

1. Links Amerika – lees: de Democraten – doen altijd net alsof illegale immigranten hartstikke zielig zijn omdat ze alleen maar de hele dag thuis kunnen zitten, maar dat is je reinste flauwekul. Ze hebben vrijwel allemaal een baan waardoor ze prima voor zichzelf en hun gezin kunnen zorgen.

2. Illegale immigranten pikken zonder twijfel banen in van mensen die legaal in Amerika wonen. Dat is dieptriest en ook nog eens gevaarlijk: er is geen betere manier om de onderlinge haat aan te wakkeren.

3. Het toont aan waarom Big Business – grote Amerikaanse bedrijven – aandringen op amnestie en over het algemeen tegen maatregelen zijn waardoor de grens met Mexico op slot kan. Illegale immigratie is gewoon ge-wel-dig voor ze. Ze betalen er geen belasting over, geen extra kosten; ze besparen zelfs bakken met geld als ze illegale werknemers net zoveel geven als normale  werknemers netto krijgt. Niet zo gek dus dat een man als Jeb Bush – de Republikeinse presidentskandidaat die het establishment en Big Business vertegenwoordigt – voor amnestie is … en alles behalve en ‘border hawk’ is.

Het trieste is natuurlijk dat Amerika hierdoor feitelijk een tweede economie aan het creëren is; gewone Amerikanen hebben het lastig, illegale immigranten verdienen heel aardig en zorgen ervoor dat het bedrijfsleven nog flink wat winst kan bijschrijven. Normaal gesproken zou dat uitstekend zijn, omdat een hogere winst betekent dat er meer mensen worden aangenomen, maar zoals we uit de cijfers kunnen concluderen zijn veel van de nieuwe werknemers vervolgens ook illegaal. Daar heeft dus bijna niemand iets aan.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

4 reacties

 1. JanvanEechoud

  Dan moet dáár wat aan gedaan worden…..

 2. Swieber

  Zoals het artikel beschrijft is het helaas niet alleen links Amerika die voor legalisatie van illegalen is.

  Ook in de GOP zijn er voorstanders om miljoenen illegalen te legaliseren ten koste van Amerikaanse werkers.

  Zoals o.a flip floppers Rubio die al verschillende malen gedraaid is op dit punt en Jeb Bush zoals in het artikel staat.

  Het GOP establishment is voor legalisatie van miljoenen illegalen en die kandidaten zullen worden gesteund worden door het “grote geld.”

  Obama heeft tegen de wil van de Amerikaanse bevolking en om het Congres heen 5 miljoen illegalen gelegaliseerd. (en er zullen meer volgen)

  Ook weigert Obama de grens goed af te sluiten om de stroom illegalen te stoppen en geeft hij signalen dat hij niet tot uitzetting zal overgaan wat potentiële illegalen stimuleert om (illegaal) naar de VS te gaan.

  Omdat de meeste Latino’s (de meeste illegalen zijn Latino’s) Democraat stemmen en de Latino gemeenschap de snelst groeiende groep zal dat veel stemvee opleveren voor de Democratische partij.

  Het probleem wat Amerika heeft met de illegale immigratie van voornamelijk latino’s is hetzelfde als wat wij hebben in Europa met de immigratie.

  Het enige verschil is dat in Europa de meeste immigranten moslims zijn wat extra problemen geeft.

  “A Quinnipiac survey found that 55% of Americans oppose Obama’s executive action to give more illegal immigrants temporary amnesty and work permits. Just 38% of Americans approved of Obama’s handling of immigration while 56% disapproved.”
  http://www.breitbart.com/big-government/2015/03/05/another-poll-finds-majority-opposed-to-obama-exec-amnesty/

  Verreweg de meeste Amerikanen zijn niet tegen immigratie maar wel tegen illegale (!)immigratie.

 3. Nico

  Als libertariër zou je er voor moeten zijn dat iedereen die zijn eigen broek kan ophouden welkom is. Een baan is geen recht dat iemand kan claimen. Een baan is gewoon een afspraak om werkzaamheden te verrichten tegen een bepaalde prijs. Als “illegalen” de voorkeur genieten boven “autochtonen” betekent het gewoon dat die laatsten te duur zijn. Mocht je dat onrechtvaardig vinden moet je wat aan die duurte doen door te snijden in sociale voorzieningen en belastingen.

 4. Hans_VS

  Een probleempje met het bovenstaand berichtje… “Big Business” huurt vrijwel helemaal geen illegale werkers… Als die al in dienst zijn bij “Big Business” is dat op grond van vervalste papieren…

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.