Illegale immigranten hebben vaker een baan in de VS dan gewone Amerikaanse mannen

Geen categoriemrt 29 2015, 18:00
En ook vaker dan legale immigranten.
Dit is natuurlijk de wereld op zijn kop: uit onderzoek van het Amerikaanse PEW Research blijkt dat buitenlandse mannen die illegaal in Amerika verblijven vaker een baan hebben dan gewone Amerikaanse mannen, en ook vaker dan legale immigranten.
In 2012, the most recent year for which data is available, an estimated 91 percent of illegal immigrant males were in the workforce. This compares to 84 percent of legal immigrant men and 79 percent of U.S.-born males, Pew Research Center demographer Jeffrey Passel in written testimony prepared for a March 26 hearing held by the Senate Homeland Security & Government Affairs Committee.
Dit verhaal is zo belangrijk omdat het een aantal dingen bewijst:
1. Links Amerika - lees: de Democraten - doen altijd net alsof illegale immigranten hartstikke zielig zijn omdat ze alleen maar de hele dag thuis kunnen zitten, maar dat is je reinste flauwekul. Ze hebben vrijwel allemaal een baan waardoor ze prima voor zichzelf en hun gezin kunnen zorgen.
2. Illegale immigranten pikken zonder twijfel banen in van mensen die legaal in Amerika wonen. Dat is dieptriest en ook nog eens gevaarlijk: er is geen betere manier om de onderlinge haat aan te wakkeren.
3. Het toont aan waarom Big Business - grote Amerikaanse bedrijven - aandringen op amnestie en over het algemeen tegen maatregelen zijn waardoor de grens met Mexico op slot kan. Illegale immigratie is gewoon ge-wel-dig voor ze. Ze betalen er geen belasting over, geen extra kosten; ze besparen zelfs bakken met geld als ze illegale werknemers net zoveel geven als normale werknemers netto krijgt. Niet zo gek dus dat een man als Jeb Bush - de Republikeinse presidentskandidaat die het establishment en Big Business vertegenwoordigt - voor amnestie is ... en alles behalve en 'border hawk' is.
Het trieste is natuurlijk dat Amerika hierdoor feitelijk een tweede economie aan het creëren is; gewone Amerikanen hebben het lastig, illegale immigranten verdienen heel aardig en zorgen ervoor dat het bedrijfsleven nog flink wat winst kan bijschrijven. Normaal gesproken zou dat uitstekend zijn, omdat een hogere winst betekent dat er meer mensen worden aangenomen, maar zoals we uit de cijfers kunnen concluderen zijn veel van de nieuwe werknemers vervolgens ook illegaal. Daar heeft dus bijna niemand iets aan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten