Je raadt nooit hoeveel deze VVD-wethouder aan taxiritjes declareerde

Corruptie, uw naam is VVD.

Dit is werkelijk ongelooflijk: een VVD-wethouder uit Venlo heeft voor maar liefst 7.000 tot 10.000 euro aan taxiritjes gedeclareerd:

VVD-wethouder Stephan Satijn van Venlo gebruikt maar al te graag de taxi, weet de Limburgse omroep L1. Op kosten van de gemeente maakte de wethouder het afgelopen jaar voor vele duizenden euro’s ritjes door zijn eigen stad. Het is de zoveelste VVD-bestuurder die in opspraak raakt.

Satijn gebruikte de taxi om naar zijn werk te gaan en allerlei andersoortige afspraken. Steeds weer diende hij bonnetjes in voor de gemaakte kosten bij de gemeente. In totaal ging het de afgelopen jaren om 137 taxiritten, voor een totaalbedrag van ergens tussen de 7.000 en 10.000 euro.

Ka-ching! Steek dat maar in je zak, domme belastingbetaler!

Het ergste van dit verhaal? De gemeente probeert dit wangedrag met de mantel der liefde te bedekken. Ziet u: Satijn is niet alleen wethouder, hij doet er nog allemaal extra werk bij!

In een schriftelijke reactie laat de gemeente Venlo aan L1 weten dat de wethouder de taxi zo vaak gebruikt, omdat hij een dubbele functie heeft. Naast wethouder is Satijn ook locoburgemeester.  

De regel is heel simpel: een wethouder hoort geen vergoeding te krijgen voor vervoer binnen de gemeente. Punt. Satijn had zich daar – net als ieder ander – aan moeten houden, of hij nou locoburgemeester is of niet.

Het meest opvallende aan dit verhaal is dat het wéér om een VVD’er gaat. En dan ook nog eens een VVD’er uit Limburg. Wat moet het daar een ontzettende corrupte bende zijn zeg. The Godfather kan hier nog een puntje aan zuigen. En dan komen er de komende weken en maanden ongetwijfeld nóg meer verhalen naar buiten over frauderende of zelfs keihard criminele VVD’ers.

Nog even en we naderen het punt waarop we de VVD moeten gaan beschouwen als een criminele organisatie.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

5 reacties

 1. V.K.

  -Da’s zo’n €73,- per rit, en dat binnen de stad.

  1. Jan

   De kosten zijn over meerdere jaren. Het aantal ritten was wel per jaar.

   Het gaat wel om zakelijke ritjes. Als een wethouder in die tijd kan werken ipv zelf rijden is et niet zoveel mis mee lijkt me.

 2. Jasterke

  Maar goed, welke Partij zullen we nú eens op de korrel nemen….we hebben nog ’n goeie maand…dat CDA maar eens voor de verandering ?

 3. Willie.F

  DEN HAAG – Kiezers laten zich niet afschrikken door kwesties in de VVD, beweert premier Mark Rutte. “Op straat merk ik dat mensen bezig zijn met economie, banen, veiligheid.”

 4. hendrikush

  Er wordt hier foutief gebruik van verkleinwoorden gemaakt.
  “hoeveel deze VVD-wethouder aan taxiritjes declareerde” moet worden
  “hoeveel deze VVD-wethoudertjes aan taxiritten declareerden”.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.