Kindgenie en radicale moslim pleegt zelfmoordaanslag, laat manifest met zijn verhaal achter

De 18-jarige Jake Bilardi, een wiskundig genie die zich bekeerde tot de radicale islam, heeft zichzelf opgeblazen.

Het verhaal van de Australische jongen Jake Bilardi is ronduit triest. Hij was een veelbelovende scholier bent met een talent voor wiskunde. Maar toen hij 13 was bekeerde hij zich tot de islam. Toen ging het mis. Hij kreeg steeds meer sympathie voor de radicale islam en reisde via Turkije af naar het islamitisch kalifaat van ISIS. Nu heeft hij zichzelf opgeblazen bij een zelfmoordaanslag in Irak:

On Wednesday it was reported that Bilardi, who used the nom-de-guerre bu Abdullah Al Australia, had died in a suicide attack, driving a white van packed with explosives into a target in Ramadi, in Anbar province.

Zoals Michael van der Galien schreef over het verhaal van Jake:

Het merkwaardige van dit verhaal is dat Jake het prima voor elkaar had. Hij stond zelfs bekend als een wiskunde-genie. Iedereen dacht dat hij een fantastisch mooie toekomst voor zich had, tot hij zich opeens tot de islam bekeerde. En dan bedoel ik niet een mooie soefistische variant, maar het islamonazisme ook wel bekendstaande als het salafisme, zoals gepredikt door ISIS en andere extremistische organisaties.

De online afscheidsbrief, dat eigenlijk meer leest als een mini-manifest, legt Bilardi uit waarom hij naar het kalifaat is afgereisd om een aanslag te plegen. Eerst wilde hij een terreuraanslag plegen in Australië, maar hij was bang dat de geheime diensten hem dan op de huid zouden zitten:

Fearing possible attempts by the increasingly-intrusive authorities in Australia to prevent my departure [to the Middle East] I began drawing up a Plan B.

This plan involved launching a string of bombings across Melbourne, targeting foreign consulates and political/military targets as well as grenade and knife attacks on shopping centres and cafes and culminating with myself detonating a belt of explosives amongst the kuffar (non-believer). As I began collecting materials for the explosives and prepared to start making the devices I realised that the authorities were oblivious to my plans but if anything was to attract their attention it would be my purchasing of chemicals and other bomb-making materials and so I ceased the planning of Plan B and sat waiting until everything was prepared and I could exit the country undetected.

Eenmaal aangekomen in Irak ‘solliciteerde’ hij naar een martelaarsoperatie:

After a difficult and long journey in Jarablus, I put my trust in Allah and signed myself up for a martyrdom operation and was promptly sent to Baiji in Salaheddine province, Iraq. I sat for one month in Baiji before my failed operation arrived. After I witnessed the mistakes made, I turned to fighting in the city before once again registering for a martyrdom operation, a decision that would bring me to the large yet modest city of Ramadi, the capital of Anbar province. And that is where I sit today, waiting for my turn to stand before Allah (azza wa’jal) and dreaming of sitting amongst the best of His creation in His Jannah, the width of which is greater than the width of the heavens and the Earth.

I guess I was always destined to stand here as a soldier in the army of Shaykh Abu Musab al-Zarqawi (May Allah have mercy upon him) considering the great respect I had for him even before I entered Islam. May Allah accept him among the best of shuhadah and allow me to sit with him in the highest ranks of Jannah.

Een radicale moslim die zich laat inspireren door… jawel, de islam. En dan zijn er nog steeds mensen die volhouden dat moslimterroristen niks met de islam te maken hebben. Zullen we daar een keer mee ophouden? De wereld heeft een groot probleem met de radicale islam. Als deze jonge jongen geen moslim was geworden en niet in aanraking was gekomen met de radicale islam, dan was hij misschien wel de volgende Einstein geworden. Nu is hij dood. Omdat hij zich wilde opofferen voor ISIS. Afschuwelijk.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

22 reacties

 1. Matthijs

  Waarom bekeerde hij zich tot de islam?
  Dat is pas interessant.

 2. Jantje

  De depressiviteit straalt van de foto af. Mensen gaan dan rare dingen doen, dat blijkt wel weer.

  1. Matthijs

   Dat is het antwoord wat ik altijd al hoor; ‘ze’ zijn gek.
   Uiteraard.
   Maar daarvoor waren ze het niet.
   Wat beweegt hun nou om dit geloof vast te grijpen en er in naam van deze criminele daden te plegen?
   Wat houden ze zichzelf voor?
   Het lijkt me sterk dat het het geloof is, aangezien ze net bekeerd zijn, dus zoveel verstand hebben ze er niet van.
   Hoe kan het dat iemand van de één op de andere dag zo omslaat?

   1. tony

    Net bekeerd?
    5 jaar is lang genoeg om je er in te verdiepen.

   2. Pimsch

    Alleen radicale sekten kunnen zoekende mensen compleet doen omslaan. De ouders hadden moeten ingrijpen. Bij elke sekte trouwens. Sekten, met name het salafisme, hebben een simpele en stellige uitleg van de hele wereld en het leven en de dood. Simpel en stellig, met de nodige dreigementen. Van de ziel blijft dan niet meer over dan een geraamte van zonden en plichten. Dit neurologische geraamte strekt zich uit van hoofd via hart tot onderbuik en definieert compleet wie je bent. De rest van je persoonlijkheid doet er niet toe. Tot zover mijn afkeer van het begrip ziel.
    Links en rechts zien we schepselen van Allah (die de mens NIET heeft geschapen naar zijn beeld en gelijkenis). Je zou haast een racist worden om hun lelijkheid.

    1. Future

     Religie zul je bedoelen, want die zijn allemaal ooit begonnen als sekte, alsook ideologieën

 3. LantR.fant

  Ruimt mooi op.

 4. CJD

  Dit heeft ook niks met de islam te maken maar met het radicale variant dat ‘salafisme’ wordt genoemd maar afijn, laten we iig blij zijn dat deze terrorist geen slachtoffers meer zal maken

 5. ktm690smcr

  Misschien kon hij niet aan een vrouw komen.
  Even opblazen en de maagden staan klaar.
  (wat een mooi geloof toch)

  eeuhh…

  1. Pimsch

   heet zoiets niet een kutgeloof ?

 6. Trudy

  En zijn ouders, wat waren dat voor opvoeders?

  1. Pimsch

   falende ouders. en hun schuld is groot.

   1. Trudy

    Dan is het de schuld van de ouders met hun belabberde opvoeding…….Ze mogen God op hun blote knieën danken dat zij van hun probleemzoon af zijn…

 7. arie_jansz

  Echt geniaal was dat kind dus niet.

  Daarnaast genialiteit en waanzin, twee handen op een buik

  1. toetssteen

   @Arie Jansz
   Sorry, maar uw domheid grenst aan het ongelooflijke. Vermoedelijk hebt u nog nooit een teen gezet in de wereld van de Einsteins. Misschien maar beter ook, u zou ze niet begrijpen en zij u niet, spilt milk.

 8. toetssteen

  Wiskundige ehhh bevorrechten, moet je vooral met rust laten. Veelal zijn ze hoogintelligent, bezorgen alle docenten grijs haar(op zijn minst) en zijn thuis een drama tenzij de ouders het weten te leiden naar iets dat een uitdaging is. Ik vermoed dat analfabete ouders daar niet toe in staat zijn. (zelf met ouders die bovengemiddeld scoren is het al een opgave).
  Religie, ik geloof eigenlijk niet dat het bij deze Einsteins een dominante rol speelt. Het stelt hen in staat tot, that’s it.

 9. toetssteen

  moet bevoorrechten zijn.

  1. arie_jansz

   We snapten het wel hoor genie Toetssteen.

   Einstein was ook niet zo sterk in taal.

 10. Antivenin

  De wereld heeft een groot probleem met de radicale islam.

  Er is maar één islam. Hoe nauwgezetter islamieten de sharia volgen en proberen in de voetstappen van hun profeet, de massamoordenaar Mohammed, te treden, hoe radicaler en moordzuchtiger ze noodgedwongen wel moeten worden.

  De wereld heeft een groot probleem met de islam.

 11. nick

  Een depressieve puber die zoekende is, zich wil afzetten en in de klauwen van de Islam is gevallen. Diep triest en ook hierbij aantoonbaar een levensgevaarlijke ideologie. Het hersenspoelt en zet aan tot kwaadaardigheid en moodzucht.

 12. Future

  Mischien zijn veel van de blanken die moslims worden in de veronderstelling dat moslims hun willen hebben (vanuit gelijkheid beginsel van links gedachten goed), maar haten moslims blanken.

 13. Future

  Het is niet raar dat die jongen isis kiest. Zijn ouders komen uit de hippie tijd en vinden vast zijn keuze er Sufi. En de jeugd van tegenwoordig hebben meer te zeggen en denken het beter te vinden, zijn authentieker etc. dan ouderen.

  Het geeft ook weer aan dat in het midden oosten de intelligentie zichzelf vernietigd.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.