Kindgenie bekeert zich tot islam, wordt terrorist

Geen categoriemrt 09 2015, 13:12
Maar het heeft allemaal niets te maken met de vorm van islam die wordt gepredikt in moskeeën.
Als u dit verhaal leest denkt u ongetwijfeld bij uzelf: het kan niet anders of dit heeft iets te maken met de manier waarop de 'de islam' gepredikt wordt in moskeeën en, natuurlijk, online. Nou, dat is niet zo. Echt niet. Waarom niet? Omdat links het zegt. Denk maar aan president Obama die te pas en te onpas beweert dat ISIS en co echt niet uit naam van 'de islam' handelen. Welnee! Het zijn gewoon werkloze, verveelde jongens die niet weten hoe ze hun tijd beter kunnen spenderen!
Two brothers are stopped at Sydney Airport after customs officials suspected the pair had been attempting to travel to conflict zones in the Middle East.
De tweelingbroers werden aangehouden op Sydney Airport. De reden? Ze waren van plan om naar 'het kalifaat' af te reizen.
Hoe dan ook, Jake, de jongen waar het in dit artikel echt om gaat, is blijkbaar een Australische jongen die het geweldig deed op school, maar opeens zijn handdoek in de ring gooide, zijn boel bij elkaar pakte en, natuurlijk, op het vliegtuig naar Istanbul stapte waar vandaan hij naar Syrië reisde.
The Islamic State recruit the UK media decried as “Britain’s White Jihadi” in December, proclaiming he was a “major coup for the terrorist group”, is actually a skinny, baby-faced boy from Craigieburn in Melbourne’s northern suburbs, and his non-Muslim family is worried sick about him.
Fairfax Media can reveal that the young westerner pictured last December sitting between bearded men and holding an assault rifle in front of a black flag is actually an 18-year-old Australian called Jake. We will not reveal his full name at the request of a family member.
Het merkwaardige van dit verhaal is dat Jake het prima voor elkaar had. Hij stond zelfs bekend als een wiskunde-genie. Iedereen dacht dat hij een fantastisch mooie toekomst voor zich had, tot hij zich opeens tot de islam bekeerde. En dan bedoel ik niet een mooie soefistische variant, maar het islamonazisme ook wel bekendstaande als het salafisme, zoals gepredikt door ISIS en andere extremistische organisaties.
Nou is het aparte dat lokale moskeeën zeggen dat ze Jake weliswaar kenden, maar dat hij altijd "erg op zichzelf was" en "extreem verlegen." Met andere woorden, niemand weet waarom hij zich opeens aansloot bij ISIS en zich te midden van ISIS-haatbaarden liet fotograferen (zie de foto bovenaan dit artikel).
Nou ja, niemand behalve een vriend van Jake die zijn bekering tot de islam steunde.
"He was not NOT pushed into IS [Islamic State] and was not pushed into Islam. People can make their own decisions and this was one of his ...he felt that it was right for him ... He had done sufficient research to believe it was the right step in life," the friend said.
"He was obviously a believer in Islam and wanted to fulfil what he believed was his duties to the religion."
Ik hoop maar dat Obama en Europese wegkijkers die laatste zin niet lezen. Anders zou je namelijk nog gaan denken dat Jakes handelingen wel degelijk het één en ander te maken hebben met de manier waarop veel moslims - Jake incluis - hun geloof beleven. En dat moeten we natuurlijk niet willen - stel je voor dat we het probleem zowaar benoemen zodat we een oplossing kunnen vinden. Brr, de rillingen lopen me nu al over het lijf.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten