Lachwekkend: bezetters Maagdenhuis willen studiepunten voor acties

Screen Shot 2015-03-27 at 17.41.25
Foto:

Gekker dan dit wordt het niet.

Het ergste aan dit verhaal? Ik acht de kans vrij groot dat de universiteit uiteindelijk nog akkoord gaat ook. Nederlandse universiteiten worden namelijk gerund door radicaal-linkse activisten die helemaal los geslagen zijn van de werkelijkheid.

‘Hardwerkende’ studenten dreigen studiepunten mis te lopen en daarmee studievertraging te krijgen door de bezetting van het Maagdenhuis. Het gebouw van de Universiteit van Amsterdam (UvA) is al sinds eind februari in handen van de studenten die meer democratisering eisen.

‘Wat te doen met de studievertraging die de hardwerkende studenten oplopen. Is er mogelijk sprake van compensatie in ECTS?’ schreven de studenten in een open brief naar het College van Bestuur (CvB) van de UvA.

Even denken hoor. Jullie zorgen voor enorme problemen, kosten de universiteit vrijwel zeker bakken met geld, zorgen ervoor dat de reputatie van de UvA door het slijk wordt gehaald, gaan niet naar college omdat jullie te druk zijn met het veroorzaken van chaos en wanorde… en eisen vervolgens dat jullie studiepunten kado krijgen?

Umh. Laat me hier even over nadenken. Oké, klaar met denken. Zoals Dr. Evil eens zei:

Nee, gewoon nee, en dan nog eens nee.

Nee, jullie moeten hier geen studiepunten voor krijgen. Als er al iets moet gebeuren, dan is het dat de universiteit flink wat studiepunten moet afpakken. Ga maar in een fabriek werken en ‘s avonds demonstreren als je niet in de collegebanken wilt zitten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!