Maleisische onthoofder ISIS nog altijd welkom op Facebook

Screen Shot 2015-03-06 at 15.17.03
Foto:

Waar zijn de ‘regels’ van Facebook als je ze nodig hebt.

Muhamad Wanndy Muhamad Jedi, 25, verscheen onlangs in een onthoofdingsvideo van ISIS, de radicaal-islamitische organisatie die het hele Midden-Oosten op stelten zet en te pas en te onpas andersdenkenden en -gelovigen vermoordt. Zoals u onderhand weet gebeurt dat soms door de slachtoffers te onthoofden, maar ook andere, nog ergere methodes worden gehanteerd, waaronder het levend verbranden van tegenstanders.

Facebook is behoorlijk oplettend. Je hoeft maar iets negatiefs te schrijven over de manier waarop veel moslims hun geloof beleven, en voor je het weet heb je een tijdelijke blokkade aan je broek. Daarom is het een beetje merkwaardig dat Jedi’s account nog altijd actief is en zelfs gebruikt wordt door hem om in contact te blijven met familie, vrienden en gelijk denkende islamitische psychopaten:

In one post, he relates his somewhat sad teenage years in which he says, “Ten years ago, I was the blacklisted kid in my kampung. Parents would not allow their children to be friends with me,” said Muhamad Wanndy. “Yes, I was naughty, bad…but with jihad, Allah has blessed me with many friends and has understood my flaws,” he said. He attributed his journey to jihad and the role of one “servant of Allah” who had first talked to him on Facebook, saying that Facebook was where he came to learn all these things.

Beste Mark Zuckerberg, denk je niet dat het verstandig is om hier iets aan te doen? Hoe kunnen dit soort terroristen in vredesnaam actief zijn op jouw sociale netwerk? Waarom worden ze niet gepermaband? Accepteer je dit soort vuilnis écht? Een paar weken geleden kreeg ik een tijdelijke block omdat ik iets had gezegd waar een Turkse nationalist boos van werd. Niets racistisch aan, maar gewoon tegen zijn zere been. Het gevolg: ik moest 24 uur wachten voor ik mijn status kon updaten.

Je zou toch denken dat het dan een kleine moeite is om Jedi aan te pakken en zijn account te verwijderen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!