Megamoskee Gouda van de baan: ChristenUnie keert zich tegen plan

Geen categoriemrt 07 2015, 21:00
Heel goed. Er mogen geen door fundamentalisten gesteunde moskeeën gebouwd worden in ons land.
Zeker niet als het ten koste gaat van grond en/of gebouwen die voor een veel te laag prijsje verkocht worden door de gemeente... en die ook nog eens allerlei tunnelstelsels onder zich hebben liggen. Zoals, zeg, een atoomkazerne. Om maar iets te noemen.
Prima dus dat de ChristenUnie heeft laten weten dat men niet voor het onzalige plan zal stemmen. Fractievoorzitter Krins legt uit:
"Wij zijn niet tegen de komst van een moskee an sich", beklemtoont Krins. "Maar we hebben als raad in oktober heel constructief aan het college aangegeven wat onze bezwaren waren. En sindsdien is er geen centimeter meer bewogen. De stellingen lijken te zijn ingenomen. In dat geval moeten wij ook een keuze maken en zijn er meer minnen dan plussen voor het plan."
Zo heeft de CU er onder andere een probleem mee dat bewoners niet betrokken zijn bij het project, en maakt de partij zich ernstig zorgen over de verkeersproblemen die vrijwel zeker zullen ontstaan op het moment dat de moskee in gebruik wordt genomen (als die eenmaal af is).
Onze zustersite Jalta heeft behoorlijk wat aandacht besteed aan deze zaak. Zo berichtte Annabel Nanninga eerder dat buurtbewoners een kleine slag hadden gewonnen doordat het besluit over de moskee werd uitgesteld. Geen kleine zaak aangezien ze daardoor de kans kregen om partijen op het matje te roepen en dus te beïnvloeden. Korte tijd geleden kwam daar dit verhaal bij, alweer van Nanninga, waarin ze uitlegde dat het lot van de moskee opeens afhing van één kleine partij, de ChristenUnie.
Natuurlijk geloof ik heilig in de vrijheid van religie, maar dit heeft daar niets mee te maken. Iedere moslim in Nederland kan en mag naar een moskee gaan; niemand die hen ook maar één obstakel in de weg legt. Maar dat betekent niet dat de maatschappij het dús maar moet accepteren dat er een enorme moskee wordt gebouwd, in een kazerne, met allerlei ondergrondse tunnels, en betaald door mensen die er toch enigszins intolerante religieuze denkbeelden op nahouden.
Petje af dus voor de ChristenUnie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten