Opportunistische ChristenUnie wil leenstelsel met een jaar uitstellen

Arie Slob probeert de rebellerende bezetters van de UvA te paaien.

De ChristenUnie wordt met de dag opportunistischer en populistischer. Nu wil de partij ineens de invoering van het leenstelsel voor studenten met een heel jaar uitstellen. De reden volgens partijleider Slob: de protesten van de studenten die eerder het Bungehuis en nu het Maagdenhuis hebben bezet. De échte reden: hij wil zieltjes winnen voor de verkiezingen van 18 maart. Citaat via NU.nl:

Slob, die tegenstander is van een leenstelsel, wijst er op dat ook in het onlangs aangenomen leenstelsel het rendementsdenken verpakt zit. Aankomend studiejaar verdwijnt de basisbeurs.

“Ik hoop dat er wordt geluisterd naar de kritiek van de studenten die nu terecht actievoeren tegen het rendementsdenken in het onderwijs”, aldus Slob.

“Als men nu het debat wil voeren over het rendementsdenken moet daarin ook het leenstelsel worden meegenomen. Als je echt wilt, kun je nog zeggen: het is eigenlijk niet zo’n goed idee.”

Hij zegt: “Neem in ieder geval nog een jaar om er nog even over na te denken, vanwege die discussie over het rendementsdenken die de studenten op scherp hebben gezet.” Als Slob serieus wil dat het leenstelsel wordt uitgesteld, dan moet hij misschien niet het kabinet blijven gedogen als een van de drie loyale gedoogpartners in het parlement.

Maar iedereen kan zien dat het hem niet echt om de inhoud te doen is. Hij wil alleen even een puntje scoren en zich afzetten tegen de coalitie om aantrekkelijk te worden voor de jonge kiezers die nog twijfelen op welke partij ze moeten stemmen. Dat mag natuurlijk, maar het is pure verkiezingsretoriek. Studenten die tegen het leenstelsel zijn hoeven dus niet bij de ChristenUnie aan te kloppen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

3 reacties

 1. rinus

  Allemaal verkiezingsretoriek. Liegen! De CU schijnt ook ineens tégen de Goudse megamoskee te gaan stemmen. Dat hadden ze nooit gedaan als er geen verkiezingen zouden komen. Ik kan het vooral van deze partij zo moeilijk hebben! Hetzelfde verhaal geldt voor intrekken steun inzake gaswinning. Tja, en nu dit weer.

  Bij vorige verkiezingen waren het CU-dreigementen vanwege het strafbaar stellen illegaliteit. Dat ging net door. De PvdA heeft dat punt binnengehaald. De VVD kreeg verhoging van arbeidskorting in de inkomstenbelasting ervoor terug. Uiteraard voor mensen die minimaal rond een halve ton per jaar verdienen.

  Aan al die “5” partijen hebben we niks!!

  Persoonlijk zou ik echt niet weten wat ik anders zou moeten stemmen dan PVV. Ik kan nergens anders met mijn dure stem naartoe.

 2. NvanderReuk

  Wat een ‘aanmodderfucker’ die Slob.

 3. CJD

  de CU is niet mijn partij maar uw stelling dat ze opportunistisch zouden zijn ivm het leenstelsel klopt niet. De CU zijn altijd tegenstanders geweest van het afschaffen van de basisbeurs

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.