Ted Cruz voor president!

Het is zo ver: conservatief Amerika heeft eindelijk een echte conservatieve kandidaat om te steunen.

Geweldig nieuws uit Amerika: Senator Ted Cruz, uit Texas, zal morgen officieel bekendmaken dat hij zich kandidaat stelt voor het presidentschap. Hoewel kandidaten normaal gesproken eerst aangeven dat ze een ‘commissie’ oprichten die gaat kijken of ‘een kandidatuur haalbaar is’, doet Cruz het anders. Hij gaat er meteen volle bak in.

De Texaanse senator Ted Cruz kondigt maandag zijn kandidatuur aan voor het presidentschap van de Verenigde Staten. Volgens de Houston Chronicle formeert de senator niet eerst een onderzoekscommissie, zoals gebruikelijk is om steun en fondsen te verwerven voor de kandidatuur. Cruz wordt daarmee de eerste presidentskandidaat voor de Republikeinen.

Zoals ik vorige week al voor PJ Media schreef (één van mijn Amerikaanse werkgevers) is Ted Cruz een échte vrijheidslievende, pro-kapitalisme, pro-Israël conservatieve kandidaat. Daar komt bij dat hij, anders dan vrijwel elke Republikein die lid is van het establishment voor de duvel niet bang is, dus nee, ook niet voor President Obama en zijn mede-Democraten.

Er zijn Republikeinen die de handdoek steeds weer in de ring gooien als Obama iets van druk op ze zet, maar Cruz is daar niet één van. Hij is wat ze in Amerika een happy warrior noemen: een man die het gevecht nooit uit de weg gaat, maar zichzelf en zijn denkbeelden op een positieve manier presenteert. Zijn motto is dan ook heel toepasselijk: Reigniting the Miracle of America.

Cruz gelooft in een kleine federale overheid die zich niet met al te veel zaken bemoeit. Zo is hij persoonlijk tegen het legaliseren van wiet, maar vindt hij het een states’ rights issue. Dit betekent dat individuele staten hier zelf mee mogen experimenteren, wat hem betreft. Als één staat het legaliseert en een andere het illegaal verklaart is dat prima; laat maar zien welke aanpak de beste resultaten oplevert.

Tegelijkertijd is hij voor een streng, havikachtig buitenlands beleid. We hebben gedurende de Obama-jaren gezien wat er gebeurt als Amerika zich terugtrekt uit de wereld: chaos. Dat kan en mag niet doorgaan. Cruz is zich daarvan bewust en zal zich, als hij president wordt, hard maken voor een dominant buitenlands beleid waarbij Amerika weer een grote rol wil spelen op het wereldtoneel.

Kortom, geweldig om te horen dat hij (vanaf morgen!) echt meedoet. Hopelijk kan de Tea Party-achterban zijn campagne echt lanceren; hij zal alle hulp nodig hebben om dé kandidaat van het establishment, de verschrikkelijke Jeb Bush, te verslaan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

10 reacties

 1. arie_jansz

  Kansloos en betaald door de broertjes Koch…

  1. M. Brandenburg

   Zeg dan niets, het is namelijk zo nietszeggend.

 2. Staphylocoque

  Leuk dat je hier zo blij van wordt, maar hij is kansloos tegenover een kandidaat van de Democraten. Hij spreekt de rechterflank van de Republikeinen misschien aan, maar in de swing states zal hij niet winnen.

 3. Obomov

  Twee quotes:
  1. “Cruz gelooft in een kleine federale overheid die zich niet met al te veel zaken bemoeit.”

  2. “Cruz (…) zal zich, als hij president wordt, hard maken voor een dominant buitenlands beleid waarbij Amerika weer een grote rol wil spelen op het wereldtoneel.”

  Kijk, dat gaat dus niet samen. Het Amerikaanse leger is zo groot, is in zoveel landen aanwezig en voert zoveel peperdure oorlogen tegelijkertijd, dat een kleine overheid met minimale belastingen vanaf acquit een onmogelijkheid wordt. Bovendien, volgens mij staat er niet in de Amerikaanse grondwet geschreven dat de regering politieagent van de wereld moet spelen op kosten van de Amerikaanse belastingbetaler.

  Daarmee breekt Ted Cruz al zijn eerste verkiezingsbelofte nog voordat de verkiezingen begonnen zijn, namelijk: my touchstome for every question is the constitution. Het feit dat meneer Cruz en zijn team de bovenstaande contradictie niet hebben opgemerkt, of er niets om geven, toont aan dat meneer Cruz het volgende mooipratende leeghoofd is, die waarschijnlijk zijn oren zal laten hangen naar de voorkeuren van zijn sponsoren.

 4. Thatcherite

  Mooizo. Ik ben helemaal voor conservatisme: kleine overheid, lage belastingen, eigen keuze/verantwoordelijkheid. Prima. Maar dan graag niet op de religieuze koers. Niet dat ik niks met het Christendom heb, integendeel… maar geloof wel in scheiding van kerk en staat. Ik vond, achteraf gezien, dat de GOP daar een beetje in doorsloeg.

  Prima dat je daar Amerika’s ‘Heartland’ mee aanspreekt, maar zoals Staphylocoque zei: breder publiek aanspreken.
  Overigens vind ik dat elk zelfrespecterende natie een sociaal ‘vangnet’ moet hebben voor hen die het écht niet redden. Iets om ze van de grond te tillen ‘get them back on their feet’.

  Ik zelf zie meer in Rand Paul… volgens mij staat hij het dichtst bij Amerika’s gronwet.
  Maar ik moet me er verder in verdiepen. Vroeger was ik VS-fanaat… en de verkiezingen zijn altijd leuk en spannend.

  Maar nu eerst 7 mei. Verkiezingen in ‘the old country’: Gr.-Brittannië.

 5. Wachteres

  En moge UKIP daar veel macht en invloed krijgen.

  1. Staphylocoque

   De UK Independence Party moet invloed krijgen in de USA??

   1. Thatcherite

    Dat zou wat zijn. Zoals vanouds…

    Ik denk dat Wachteres reageerde op mijn reactie. En ik ben het overigens helemaal met Wachteres eens. Een onafhankelijk Brittannië. Zoals UKIP’s slogan al zegt: Believe in Britain.

 6. Reaganite

  Het zat er al een tijdje aan te komen, afgelopen week liet hij bij Glenn Beck al doorschemeren dat de aankondiging snel zou komen.

  Ik ben groot fan van Ted Cruz. Ik geloof niet in een kandidaat van ‘het midden’. Dat was Romney en McCain, been there, done that. Wat de VS nodig hebben is een stevig conservatief geluid, een echt alternatief voor de huidige politiek. Dat kan Cruz zijn, of Walker. Dat is mijn top 2, op ruime achterstand gevolgd door Rubio en Paul.

  Dat zulke kandidaten in swingstates niet kunnen winnen is een veelgehoorde stelling, maar weinig onderbouwd. Walker won meerdere keren het gouverneurschap in Wisconsin, en dat is toch echt een swingstate. En afgelopen november wonnen diverse conservatieven in swingstates, zoals Ernst in Iowa, Gardner in Colorado en Cotton in Arkansas. De stelling is onhoudbaar als je kijkt naar de feiten. Het is een democratisch en GOP-establishment talking-point dat eindeloos herhaald wordt, zodat de Republikeinse achterban het zelfs gaat geloven.

 7. Nog1

  Dat is goed nieuws voor de Democraten. Nu kan Cruz Jeb Bush slopen, en hoeven ze dat zelf niet meer te doen.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.