Ted Cruz voor president!

Screen Shot 2015-03-22 at 18.45.54
Foto:

Het is zo ver: conservatief Amerika heeft eindelijk een echte conservatieve kandidaat om te steunen.

Geweldig nieuws uit Amerika: Senator Ted Cruz, uit Texas, zal morgen officieel bekendmaken dat hij zich kandidaat stelt voor het presidentschap. Hoewel kandidaten normaal gesproken eerst aangeven dat ze een ‘commissie’ oprichten die gaat kijken of ‘een kandidatuur haalbaar is’, doet Cruz het anders. Hij gaat er meteen volle bak in.

De Texaanse senator Ted Cruz kondigt maandag zijn kandidatuur aan voor het presidentschap van de Verenigde Staten. Volgens de Houston Chronicle formeert de senator niet eerst een onderzoekscommissie, zoals gebruikelijk is om steun en fondsen te verwerven voor de kandidatuur. Cruz wordt daarmee de eerste presidentskandidaat voor de Republikeinen.

Zoals ik vorige week al voor PJ Media schreef (één van mijn Amerikaanse werkgevers) is Ted Cruz een échte vrijheidslievende, pro-kapitalisme, pro-Israël conservatieve kandidaat. Daar komt bij dat hij, anders dan vrijwel elke Republikein die lid is van het establishment voor de duvel niet bang is, dus nee, ook niet voor President Obama en zijn mede-Democraten.

Er zijn Republikeinen die de handdoek steeds weer in de ring gooien als Obama iets van druk op ze zet, maar Cruz is daar niet één van. Hij is wat ze in Amerika een happy warrior noemen: een man die het gevecht nooit uit de weg gaat, maar zichzelf en zijn denkbeelden op een positieve manier presenteert. Zijn motto is dan ook heel toepasselijk: Reigniting the Miracle of America.

Cruz gelooft in een kleine federale overheid die zich niet met al te veel zaken bemoeit. Zo is hij persoonlijk tegen het legaliseren van wiet, maar vindt hij het een states’ rights issue. Dit betekent dat individuele staten hier zelf mee mogen experimenteren, wat hem betreft. Als één staat het legaliseert en een andere het illegaal verklaart is dat prima; laat maar zien welke aanpak de beste resultaten oplevert.

Tegelijkertijd is hij voor een streng, havikachtig buitenlands beleid. We hebben gedurende de Obama-jaren gezien wat er gebeurt als Amerika zich terugtrekt uit de wereld: chaos. Dat kan en mag niet doorgaan. Cruz is zich daarvan bewust en zal zich, als hij president wordt, hard maken voor een dominant buitenlands beleid waarbij Amerika weer een grote rol wil spelen op het wereldtoneel.

Kortom, geweldig om te horen dat hij (vanaf morgen!) echt meedoet. Hopelijk kan de Tea Party-achterban zijn campagne echt lanceren; hij zal alle hulp nodig hebben om dé kandidaat van het establishment, de verschrikkelijke Jeb Bush, te verslaan.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!