Twee paniekerige zwemmers raken in de problemen: een ongetrainde asielhond komt in actie

Geen categoriemrt 24 2015, 12:00
"Hij deed het helemaal uit zichzelf."
Honden worden terecht de beste vriend van de mens genoemd. Zoals het Amerikaanse IJ Review terecht zegt wacht je hond vol ongeduld op je tot je eindelijk thuiskomt van je werk, geeft 'ie je een warme (maar vieze!) lik over je gezicht als je verdrietig bent, en doet hij er voor de rest alles aan om je blij te maken. Geweldig natuurlijk - en het verklaart waarom Nederlanders zo dol op honden zijn.
Fantastisch natuurlijk, maar er zijn honden die net een stapje verder gaan. Zie Nico, een hond uit Californië. Hoewel deze hond uit een asiel komt houdt hij bijzonder veel van mensen. Hij bewees dat onlangs door een stel zwemmers, die razendsnel de oceaan in werden getrokken door de stroming, te redden.
Toen Nico begreep dat de twee zwemmers zwaar in de problemen zaten rende hij het water in en zwom hij naar ze toe. Vervolgens liet hij zich omarmen door de vrouw (het ging om een man en een vrouw), waarna hij ze allebei mee terug naar de kant nam.
Screen Shot 2015-03-24 at 12.24.15
Het mooiste van dit alles? Nico is een asielhond. Hij heeft dus in een asiel moeten wachten tot iemand hem kwam ophalen en bedankte zijn nieuwe eigenaar vervolgens door twee arme mensen te helpen die bijna verdronken.
Mooi hoor. Misschien dat ik binnenkort ook maar een hond uit het asiel - of van de straat - moet halen.
Kijk de video over Nico's heroïsche actie hier.
Leest u De Dagelijkse Standaard graag? Help ons dan groeien. Doneer nu. Alleen met uw hulp kunnen we onze supersnelle groei bekostigen (we zijn razendsnel gegroeid, wat helaas extra kosten met zich meebrengt) én investeren in de toekomst, waardoor u nog meer te lezen en te zien krijgt op DDS, en we het niveau kunnen verhogen. Alle giften zijn dus buitengewoon welkom: of het nou om 100 euro, 50 euro, 50 euro of 5 euro gaat. Wilt u 250 euro of meer geven? Doe dat en word een officiële Vriend van DDS, waardoor u uitgenodigd wordt om met de redactie te dineren en gratis toegang krijgt tot onze (te organiseren) evenementen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten