Vader betrapte zoonlief toen hij een kind pestte. Zijn straf liegt er niet om

Geen categoriemrt 22 2015, 16:59
Zo doe je dat.
Pesten is één van de grootste kinderproblemen in Nederland - en nee, eigenlijk niet alleen in ons land, maar in het hele Westen, Frankrijk, Duitsland en Amerika incluis.
In dat laatste land zijn er steeds meer ouders die er actief iets aan willen doen. Let wel, het gaat dan niet alleen om ouders van kinderen die gepest worden, maar ook om ouders van pestkoppen zelf.
Timothy R Srobenhorst, a dad from Pulaski, Wisconsin, assuredly has his heart in the right place. After he caught his son bullying a kid, he came up with a unique punishment...
Waar de straf uit bestaat? 50 pushups op zijn vuisten, 10 zogenaamde incline pushups (wat dat ook mogen zijn), 1 mijl (oftewel 1,6 kilometer) hardlopen, de tuin onderhouden van zijn vader (bij beide huizen, palief heeft er maar liefst twee), en hij moet zijn excuses aanbieden aan zijn slachtoffer. En dan niet zomaar, ergens stilletjes waar niemand het kan horen, maar voor de hele klas.
Dat is natuurlijk vernederend genoeg voor zijn zoon, maar het wordt nog erger - of, als je mijn mening deelt, béter: zijn vader dwong hem ook om op de foto te gaan met een bord waarop zijn misdaad én zijn straf beschreven staat. Vervolgens gooide meneer Srobenhorst de foto op Facebook.
550c5caeb6040
Er zijn ongetwijfeld ouders die dit veel te ver vinden gaan, maar ik kan deze actie alleen maar toejuichen. Je moet pestkoppen keihard bestraffen als ze een onschuldige klasgenoot het leven onmogelijk maken. Doe je dat niet, dan is de kans niet alleen groot dat het pesten doorgaat, maar zelfs dat het erger wordt. Het resultaat is in veel gevallen zwaar getraumatiseerde kinderen die ook als volwassenen nog last hebben van hun herinneringen aan hun kindertijd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten