Vader betrapte zoonlief toen hij een kind pestte. Zijn straf liegt er niet om

Zo doe je dat.

Pesten is één van de grootste kinderproblemen in Nederland – en nee, eigenlijk niet alleen in ons land, maar in het hele Westen, Frankrijk, Duitsland en Amerika incluis.

In dat laatste land zijn er steeds meer ouders die er actief iets aan willen doen. Let wel, het gaat dan niet alleen om ouders van kinderen die gepest worden, maar ook om ouders van pestkoppen zelf.

Case in point:

Timothy R Srobenhorst, a dad from Pulaski, Wisconsin, assuredly has his heart in the right place. After he caught his son bullying a kid, he came up with a unique punishment...

Waar de straf uit bestaat? 50 pushups op zijn vuisten, 10 zogenaamde incline pushups (wat dat ook mogen zijn), 1 mijl (oftewel 1,6 kilometer) hardlopen, de tuin onderhouden van zijn vader (bij beide huizen, palief heeft er maar liefst twee), en hij moet zijn excuses aanbieden aan zijn slachtoffer. En dan niet zomaar, ergens stilletjes waar niemand het kan horen, maar voor de hele klas.

Dat is natuurlijk vernederend genoeg voor zijn zoon, maar het wordt nog erger – of, als je mijn mening deelt, béter: zijn vader dwong hem ook om op de foto te gaan met een bord waarop zijn misdaad én zijn straf beschreven staat. Vervolgens gooide meneer Srobenhorst de foto op Facebook.

550c5caeb6040

 

Er zijn ongetwijfeld ouders die dit veel te ver vinden gaan, maar ik kan deze actie alleen maar toejuichen. Je moet pestkoppen keihard bestraffen als ze een onschuldige klasgenoot het leven onmogelijk maken. Doe je dat niet, dan is de kans niet alleen groot dat het pesten doorgaat, maar zelfs dat het erger wordt. Het resultaat is in veel gevallen zwaar getraumatiseerde kinderen die ook als volwassenen nog last hebben van hun herinneringen aan hun kindertijd.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

17 reacties

 1. Nicky

  Prachtig. Er moeten meer heropvoedingskampen in NL komen. Voor de jeugd in het algemeen (een week per jaar verplicht kamperen, en drillen in de natuur, koken leren, enz.), voor jonge Marokkanen een speciaal kamp, voor alle kopschoppers in NL een speciaal concentratiekamp, voor en waar maar nodig.

  En na de studie verplicht een jaar sociale arbeid of in het leger, net als in Israel. OOK de dames!

 2. Teun

  Dat met Facebook vind ik alleen niet goed.
  Straks zegt de overheid: “Ha fijn, ouders vinden dit goed” en dan komt iedereen verplicht met de gekste straffen op Facebook.
  Bijvoorbeeld als je eens het lef hebt gehad de deur beleefd open te houden voor een feministische tang.

  1. Staphylocoque

   Daar ben ik het mee eens. Op internet blijft alles tot in lengte van dagen circuleren. Dit ventje hoeft niet zijn hele leven hierdoor achtervolgd te worden.

   1. Jool

    Serieus? Dat ventje hoeft hier zijn hele leven hierdoor niet achtervolgt to worden? Want denk je dat “dat ventje” bij dat jochie deed dan.. juist ja, pesten. En weet je wat pesten doet met iemand? Het achtervolgt het slachtoffer zijn leven lang en kan er als volwassene nog traumas aan overhouden. En dat ventje mag dat wel weten en voe,en. Dus die vader pakt het goed aan vind ik. Als hij zijn zoontje alleen zijn excuses aan zou laten bieden en een taakstrafje zou geven, dat zal hem er echt niet van weerhouden om weer opnieuw te gaan pesten.

    1. Staphylocoque

     Ja, serieus. Dat ventje hoeft niet zijn hele leven hierdoor achtervolgd te worden. Ja, ik weet wat pesten met iemand doet. Zelf ben ik ook gepest, maar ik ben niet wraaklustig. U blijkbaar wel.

     Dat ‘taakstrafje’ is een behoorlijke straf. Zeker in vergelijking met wat de gemiddelde ouder oplegt: bijna niks.
     60 keer opdrukken, 1 mijl rennen om half 5 ’s ochtends en twee tuinen onderhouden is absoluut niet niks. Voor de klas excuses aanbieden is ook een zeldzaamheid.
     Nogmaals, deze straf is prima, maar had niet op facebook gezet hoeven worden.

 3. gerf

  nee, zo doe je dat NIET.
  Straffen, yes! Er lering uit laten trekken, YES! Excuses aan laten bieden? Prima!
  Maar zo publiekelijk ter schande zetten en zelfs op het internet zetten? Nee, dat doe je een kind niet aan.

 4. CJD

  Gatverdamme!!! Zo ga je echt niet om met kinderen. Ik sluit me verder volledig aan aan mijn boven buurman

 5. Anna

  Het is niet alleen een kinderprobleem.Die vader pest zijn zoon. Niet alleen kinderen pesten kinderen. Ook leraren pesten hun leerlingen.

  1. M. Brandenburg

   De vader pest zijn zoon, ik denk dat we klaar zijn, sommige mensen zijn hopeloos verloren.

   Kinderen zijn hard en dan voornamelijk naar anderen. Je doet een ander niet aan, wat je zelf niet wilt overkomen, is een begrip dat voor veel kinderen niet bestaand is. Wanneer er keiharde consequenties hangen aan je eigen daad, dan ga je in het vervolg twee keer nadenken. En dat op Facebook zetten… Je moet eens kijken wat die kinderen zelf op facebook zetten zonder enige wroeging. Nee ik heb hier geen problemen mee, ik heb namelijk het idee dat zoonlief zich wel drie keer bedenkt voordat hij over de scheef gaat.

   Ik heb een ding van mijn moeder geleerd en ik zie om mij heen dat het werkt, en ik zie wat er gebeurd wanneer het ontbreekt. Acties hebben consequenties, en hoe erger de daad hoe zwaarder de consequenties, het leert je van te voren af te wegen of je een daad wilt doen of niet. En daarbij hoort ook publiekelijk voor lul zetten zodat je exact datgene voelt wat je anderen aandoet, een betere leerschool is er niet.

 6. JanvanEechoud

  Mensen van mijn generatie zullen beslist grote vraagtekens hierbij plaatsen omdat wij de stellige indruk hebben dat de moderne jeugd geen enkele weerbaarheid meer heeft.
  En elk geval zal weer uniek zijn maar iemand ‘schele’ / brillejood noemen is van alle tijden maar wij waren wat weerbaarder.

 7. bevanel

  Laat me niet lachen zeg ‘de vader pest zijn zoon’ …. ‘leraren pesten leerlingen’
  Deze jongen wordt publiekelijk gestraft, simpel.
  Wat hij gedaan heeft doet ie nooit meer.
  Er staat ook niet voor niets op het papier : “we stand up for ourselved and believes”. Dat mag en moet ook.
  Maar nooit ten koste van anderen

 8. Chef-70

  Pa snapt de kracht van Internet niet. Het gaat de hele wereld over. Hij zal er nog spijt van hebben als hij zijn zoon bungelend aan een touw vindt.

  1. Mart

   Dan was het inderdaad een slap manneke.

 9. Jantje

  Als vader van een gepeste zoon, vind ik dit te ver gaan.
  (Het pesten ging wel iets verder dan brillenjood, want met goedkeuring van de onderwijzer én directeur van de lagere school, de hufters.)
  Dit moet je intern houden.
  Door het op het internet te plaatsen weet de hele wereld het en gaat het nooit meer weg.

 10. Staphylocoque

  Inmiddels blijkt dat de vader ook geen smetteloos blazoen heeft. Op facebook heeft hij foto’s staan van zichzelf in een nazi-shirt. Daarmee moet je niets te maken willen hebben.
  http://www.independent.co.uk/news/world/americas/timothy-robenhorst-dad-who-forces-son-to-make-humbling-apology-after-discovering-he-is–a-bully-says-swastika-is-symbol-of-his-beliefs-10126354.html

 11. Maaike

  Logisch dat de zoon andere kinderen pest,hij weet niet beter dan dat normale omgangsnormen zijn.

 12. Tjalling

  Persoonlijk denk ik dat evidence based antipestprogramma’s een beter idee zijn dan dit.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.