Video: Europese rabbijnen krijgen zelfverdedigingsles na antisemitische terreuraanvallen

Maar liefst 100 rabbijnen zijn naar Praag geweest om te leren hoe ze zichzelf kunnen verdedigen.

De aanslagen in Parijs en Kopenhagen, waarbij ook Joden het doelwit waren van moslimterroristen, zijn het bewijs dat de zelfverdedingslessen die 100 rabbijnen hebben gekregen in Praag broodnodig zijn. De training van een paar dagen geleden was een initiatief van de Rabbinical Centre of Europe and the European Jewish Association. Via de New York Post:

In a stunning beginning of a training session, knives were distributed to dozens of rabbis, young and old, before they received instructions and practiced what to do to survive stabbing and how to treat injuries.

Some occasionally burst out with a laugh, but overall the rabbis took it seriously, as it was prompted by fears after the deadly terror attack against a kosher grocery in Paris in January and the murder of a Jewish security guard outside a synagogue in Copenhagen earlier this month.

Het oprukkende antisemitisme in Europa zorgt ervoor dat steeds meer Joden willen vertrekken naar Israël. Ik begrijp goed waarom ze dat overwegen, en als ik Joods zou zijn, zou ik misschien ook wel emigreren. Maar het moet in Nederland en de rest van Europa net zo veilig voor Joden zijn als in Israël. Dat is nu niet zo, en dat is beschamend.

Het is buitengewoon verstandig voor rabbijnen om lessen te krijgen in zelfverdediging, want de politie is nooit op tijd. De eerste minuten moeten we (en met we bedoel ik iedereen die ooit het slachtoffer wordt van een inbraak, overval of een aanslag) het zelf zien te redden. Daarna kan de politie, of het leger, het afhandelen.

Eigenlijk zou iedereen moeten gaan nadenken over het volgen van een paar lessen in zelfverdediging. Het kan geen kwaad om in ieder geval de basis te beheersen. Wie weet wat je er later nog aan hebt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
   

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

2 reacties

 1. Teun

  Dat in het artikel is zelfverdediging met messen.
  Als je hier op straat aangehouden wordt met een zwitsers zakmesje, word je reeds als terrorist behandeld.
  Ik heb iets anders op zak. Je kunt tegenwoordig ledlantaarns met een lichtopbrengst van 200 tot 960 lumen en stroboscoop instelling kopen.
  Als je daarmee in iemands ogen schijnt, is hij de eerste seconden volkomen gedesoriënteerd is, reden waarom de politie er ook mee is uitgerust. Na die eerste seconden moet je hard weglopen, richting politie. Als die zien wat er aan de hand is, lopen ze hard met je mee; of eigenlijk nog harder. Zoiets als Willem Alexander op 4 mei toen met die boe-roeper op de Dam.
  Stroboscoop lamp zal in dit kut land wel weer niet mogen. Je zou de ogen van een potentiële moordenaar er eens mee kunnen beschadigen.

 2. Swieber

  Triest dat het zover heeft kunnen komen in Europa.

  Helaas is met de massale immigratie van moslims naar Europa ook a.a de Jodenhaat mee geïmmigreerd.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.