[VIDEO] Kijk hoe joden zich verdedigen als een antisemitische bende hun synagoge aanvalt

Geen categoriemrt 22 2015, 19:00
Geweld tegen joden is tegenwoordig heel normaal in Europa.
Het is ongelooflijk, maar Europa wordt steeds antisemitischer. We weten al enige tijd joden niet meer normaal over straat kunnen - in ieder geval niet als ze een keppeltje dragen - maar tegenwoordig zijn zelfs niet veilig in hun synagoges.
At least six have been arrested after a group of some 20 men tried to storm a London synagogue late Saturday night. The Jerusalem Post quoted a member of the synagogue who said he heard the men shouting “we will kill you” as they assaulted worshipers and ripped prayer books.
Zo triest is het tegenwoordig gesteld in Europa, in dit specifieke geval in Engeland. Joden worden gewoon aangevallen als ze God op hun manier willen aanbidden. Het doet allemaal bijzonder sterk denken aan de Kristallnacht, toen boze nazi's alle winkels van joden en hun synagoges kapotmaakten.
Toch is er een klein verschil: Britse joden zijn niet van plan om dit soort wangedrag te accepteren. In plaats van weg te rennen gebruikten deze dappere helden - want dat zijn het - houten stokken, stoelen en zelfs dweilen om de meute jodenhaters de synagoge uit te slaan.
Het resultaat? De synagoge staat er nog steeds en zes van de hooligans zijn opgepakt.
Fantastisch, natuurlijk. Laat ze maar zien dat geweld tegen joden niet wordt getolereerd. Sla maar terug. Sterker nog, als iemand iets probeert mag hij wat mij betreft het ziekenhuis in worden geslagen.
Wel een aandachtspunt: deze aanval bewijst eens te meer dat joden er verstandig aan doen om zich te bewapenen. Het is te triest voor woorden, maar zo staat het er tegenwoordig voor in Europa: als joden zichzelf niet verdedigen hebben ze een groot probleem, want de autoriteiten hebben het lef over het algemeen niet om in te grijpen.
Hier videobeelden van het gevecht:
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten