[VIDEO] Voetbalclub in islamitisch Indonesië zet wasvoorschrift op shirts: vrouwen moeten de was doen

Waar blijven de feministen nu?

Feministen zeggen altijd voor de vrijheden en rechten van vrouwen op te komen. Maar ik heb nog geen enkele Nederlandse feminist gehoord over de laatste seksistische actie in het islamitische Indonesië. Een voetbalclub heeft een wasvoorschrift in de shirts laten zetten met de tekst: ‘Geef dit shirt aan je vrouw. Het is haar taak.’ Oftewel, mannen hoeven de was niet te doen. Dat is eigenlijk exclusief iets voor vrouwen.

Dat is natuurlijk de grootste onzin die er bestaat. Mannen kunnen net zo goed de was doen als vrouwen. Gelukkig is er in Indonesië zelf wel kritiek op het wasvoorschrift. Het bedrijf dat de shirts heeft gemaakt, heeft na alle ophef in het land excuses aangeboden en is van plan om vanaf 4 april een nieuwe lading t-shirts te leveren aan winkels.

Hartstikke mooi natuurlijk, maar ik mag hopen dat ‘onze’ feministen zich ook ferm uitspreken tegen het seksisme in het islamitische Indonesië. Of is het islamofoob om je uit te spreken tegen seksisme als het gaat om de islam?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

15 reacties

 1. Antidotum

  De man heeft zich altijd superieur gevoeld tegenover de vrouw, immers hij moest jagen voor het eten en zijn gezin beschermen tegen onverlaten.
  De vrouw kookte het eten en zorgde voor de kids.
  Althans dat was vroeger zo in de prehistorie.
  Tegenwoordig zijn er allerlei huishoudelijke hulpjes te koop, zoals de wasmachine, strijkijzer, wasdroger, stofzuiger, vaatwasser, koelkast, etc.
  Tijd voor de man om zijn eigen boontjes te doppen, zodat de vrouw meer tijd heeft om zichzelf te ontplooien.

  Helaas zijn er nog teveel mannen die in het verleden blijven hangen en denken dat de vrouw een minderwaardig extra gebruiksvoorwerp is om de huishouding te runnen, de apparaten te bedienen en kinderen te baren.
  Wijk je daarvan af dan ben je al snel de storende opponent van de man en dat willen die kerels niet.

  1. J. C. Th. Kohler

   In mijn optiek zijn vrouwen helemaal geen minderwaardig gebruiksvoorwerp. Integendeel: een aantrekkelijk en zeer nuttig en handig gebruiksvoorwerp. Toch?

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

 2. Ongemakkelijk

  Dit is een beetje kinderachtig, Frank. Een mens moet prioriteiten stellen, hier is het probleempje al opgelost. daaraan ga je geen energie meer besteden.
  Overigens wel geinig om te lezen dat die fabrikant dit wasvoorschrift drukte. Dus je had het beter als grap kunnen publiceren.

 3. Avander

  Het duurt niet zo lang meer of we worden hier ook met deze bagger opgescheept. Dan kan ik met mijn echtgenote een paar dagen per week gescheiden zwemmen, en mag zij in het vrouwenhok achter in de stadsbus staan, terwijl ik voorin moet zitten.

 4. JanvanEechoud

  Hmmmmm, ik begin de sharia met die mooie ideeën toch wel aantrekkelijk te vinden…..

  1. Mar

   Je hoeft niet aan de sharia, JanvanEechoud.

   Emigreer naar een plaats in Amerika waar oerconservatieve Republikeinen de dienst uitmaken en je wordt op je wenken bediend. Die hebben ook ideeën waar een paard de hik van krijgt.

 5. Mar

  Ik zie de humor er wel in. Vooral na de uitleg van de fabrikant:
  “Het bedrijf is zich van geen kwaad bewust en in een mededeling heet het: “in plaats van het te wassen op de verkeerde manier, is het beter dat je het shirt aan een vrouw geeft, want die kunnen dat veel beter”.

  Feministen of feminazi’s, wat is het nu eigenlijk?
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2015/03/video-feministische-heks-gaat-los-op-arme-man/

  1. JanvanEechoud

   Mar…. jij begint wat ongerust te worden?
   Troost je… , we zullen je aanrecht, keukenrecht en wasrecht tot het bittere eind verdedigen. ….! 🙂

 6. sastro

  Zijn heel wat mensen die dit soort teksten verzamelen onder de noemer ”Engrish”. In landen als Indonesie, Maleisië, China en Japan kun je je hart ophalen.

 7. Mike V.

  Ik heb dit grapje, want dat is het, tien jaar geleden ook al eens gezien.

 8. Mar

  Geloof dat je gelijk hebt, Mike V.

  3 jaar terug in Engeland was er ook al ophef over een dergelijk label in een mannenbroek en Google afbeeldingen laat diverse variaties zien.

  1. J. C. Th. Kohler

   Toch is het geen slecht idee om wat er in een mannenbroek zit aan een vrouw te geven. Of heb ik het nu wéér niet begrepen?

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   1. Mart

    zo lang het maar HALAL is…ja tochnietan ?

   2. JanvanEechoud

    Ben je nou helemaal belazerd, JC? Mijn portemonnee? Nooit! Ik vecht me dood. .. al moet ik er voor naar Syrië. ….

 9. Daniel

  Met een mooie feministe is niets mis. Liever een mooie feministe naast me dan een gewone degelijke saaie Libelle muts. Hoef ik ook niet mee naar de huishoudbeurs, kan ik gewoon naar de kroeg. Want feministes kunnen wel zuipen en een man verwennen. kunnen de meesten ook wel.
  En wat lazert mij eigenlijk dat gedoe met die waslabels.
  Een mooi mokkel blijft een mooi mokkel, al is ze een feministe, als ze maar een vleugje weerloosheid hebben.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.