[VIDEO] Voetbalclub in islamitisch Indonesië zet wasvoorschrift op shirts: vrouwen moeten de was doen

npospirit
Foto: Screenshot NPO Spirit

Waar blijven de feministen nu?

Feministen zeggen altijd voor de vrijheden en rechten van vrouwen op te komen. Maar ik heb nog geen enkele Nederlandse feminist gehoord over de laatste seksistische actie in het islamitische Indonesië. Een voetbalclub heeft een wasvoorschrift in de shirts laten zetten met de tekst: ‘Geef dit shirt aan je vrouw. Het is haar taak.’ Oftewel, mannen hoeven de was niet te doen. Dat is eigenlijk exclusief iets voor vrouwen.

Dat is natuurlijk de grootste onzin die er bestaat. Mannen kunnen net zo goed de was doen als vrouwen. Gelukkig is er in Indonesië zelf wel kritiek op het wasvoorschrift. Het bedrijf dat de shirts heeft gemaakt, heeft na alle ophef in het land excuses aangeboden en is van plan om vanaf 4 april een nieuwe lading t-shirts te leveren aan winkels.

Hartstikke mooi natuurlijk, maar ik mag hopen dat ‘onze’ feministen zich ook ferm uitspreken tegen het seksisme in het islamitische Indonesië. Of is het islamofoob om je uit te spreken tegen seksisme als het gaat om de islam?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!