Werkloosheid eurozone laagst sinds 2012!

Oh, geweldig!

Ik heb fantastisch nieuws voor u dames en heren! Jawel! Volgens Het Parool is de werkloosheid in de eurozone het laagst sinds 2012! Is dat niet e-pisch?

De werkloosheid kwam uit op 11,2 procent van de beroepsbevolking, tegen 11,3 procent in december en 11,8 procent in januari 2014. Economen hadden in doorsnee verwacht dat de werkloosheid 11,4 procent zou bedragen. Volgens Eurostat waren er in januari in het eurogebied 18 miljoen mensen werkloos. Dat zijn er 140.000 minder dan in december en bijna 900.000 minder dan in januari 2014.

En dat is niet alles. Nee, het gaat ook beter met de gehele Europese Unie. Kijk maar:

De werkloosheid in de gehele Europese Unie zakte in januari naar 9,8 procent, van 9,9 procent een maand eerder. In de gehele EU zitten 23,8 miljoen mensen zonder betaald werk.

Bijna 10 procent werkloosheid? Waar héb je het over? 23,8 miljoen mensen zonder baan? Ge-wel-dig. Ja, ja, echt een ongekend mooie prestatie van individuele Europese overheden en Brussel.

Echt, ik word helemaal warm van binnen als ik dit soort nieuws lees.

Wat zegt u daar? Is het gemakkelijk om dit soort statistieken te spinnen, bijvoorbeeld door mensen die hun zoektocht naar een baan hebben opgegeven gewoon te negeren? Ja, dat is wel zo, maar toch! De officiële werkloosheid dáált mensen! Als dat geen reden is voor een feestje weet ik het ook niet meer.

Oké, dat was dan even de pro-EU-propaganda, nu het eerlijke verhaal: bijna 24 miljoen werkloze mensen in de EU is dra-ma-tisch. We hebben het over een kwart van honderd miljoen. Dat zijn niet een paar arme drommels die toevallig thuis zitten, maar hele volksmassas die niet langer in hun eigen onderhoud kunnen voorzien.

De hoofdschuldigen van dit drama zijn, hoe kan het ook anders, individuele lidstaten en Brussel zelf. Zij hebben er de afgelopen jaren voor gezorgd dat De Staat groter werd in plaats van kleiner, dat belastingen verhoogd werden, en dat bedrijven daardoor minder producten konden verkopen dan voorheen. Als ze een klassiek-liberale oplossing hadden gevonden voor de economische crisis was de werkloosheid veel lager geweest.

Maar goed, dat mogen we natuurlijk niet zeggen; Vadertje Brussel houdt immers niet van feiten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

20 reacties

 1. Thoth

  Nou zeg! Sinds 2012.. Ik ga mij nu opmaken om te gaan werken.
  .

 2. Wachteres

  Geweldig! Dan moeten we ook niet meer zeuren over de instroom.

  Vorig jaar 180.000, alleen in Nederland. Op naar de 200.000 op zijn minst!

 3. Willie.F

  Van de week nog in Nederland dat in december 2014 er 2000 meer werklozen waren als in december 2013

 4. toetssteen

  Ah, nou weet ik waarom ik na een enorme lachbui BNR voor gehoord hield. Je moet het overige wegverkeer per slot niet in gevaar brengen.

 5. Sjonny

  Michal kan het niet velen dat dit kabinet er voor gezorgt heeft dat Nederland het beter doet dan andere landen. We moeten allemaal op de PVV stemmen en zeggen dat dit Kabinet er een zootje van maakt. Dat is een leugen en dat weet hij ook.

  Ik hoop dat die Wilders dik verliest bij de verkiezingen. Mevrou Faber zorgt daar wel voor.

  1. Adrianus 43

   @sjonny,

   Natuurlijk mag je hopen,maar waarom schrijf je niet dyslectiss meer? Dat gaf nog beter je beperkt denkvermogen aan.

 6. Limburgse Kuifje

  Ja ja de werkloosheid daalt. En wie gelooft nu deze propaganda? Het ene bedrijf na het andere sluit haar deuren en massa’s mensen worden maandelijks ontslagen. Maar volgens de EU gaat het nu allemaal al beter. Ja vorige week nog in de Telegraaf de kop: Banen voor het oprapen. Alleen waar die kunnen worden opgeraapt wordt er niet bij vermeld. In ieder geval echt niet in Nederland. En het is juist Michael dat mensen de moed hebben opgegeven bij het zoeken naar een baan. Weer anderen hebben hun maximale termijn van de ww genoten en vallen dan uit de werkloosheidstatistieken. Tja zo krijg je het getal wel omlaag.

  Michael schrijft dat er zo’n 23,8 miljoen werklozen zijn in Europa. Ik denk dat je het dubbele wel mag tellen. De mensen die ik hiervoor al noemde, de bijstandstrekkers en wat te denken van die miljoenen zzp’ers in Europa?

  Stel je het eens voor 23,8 miljoen. De Kuip kan 51.000 mensen ontvangen. We hebben het hier dus over 466 keer de Kuip. Kunt u het zich voorstellen hoeveel dit er wel niet zijn.

  En Brussel is er nog trots op ook!

 7. Limburgse Kuifje

  Sjonny behoort vast en zeker ook bij het leger van werklozen. En dan nog brullen dat dit kabinet het zo goed doet! Wacht maar Sjonny tot jouw uitkering komt te vervallen of dat die met sprongen naar beneden wordt bijgesteld, want het geld raakt op.. Dan piep je wel anders.

  1. Sjonny

   Ik werk hart voor mijn geld Kuifje. Jij ook?

   1. W.H.J. Reiss

    Goed bezig Sjonny als je met je ‘Hart’ werkt. Dat moesten er meer doen, dan waren de problemen in de zorg als sneeuw voor de zon ! De Zorg is een speerpunt van de PVV !

   2. Willie.F

    Het is hard Sjonny.

 8. Sjonny

  Als de economie beter word gaat de werkloosheit niet direkt omlaag. dat duurt een tijdje. Heb ik gelezen en weet ik ook van het verleden. Als nu de werkloosheid een beetje daalt gaat dat straks veel harder. Daarom wil het Kabinet nog even blijfen zitten. Kunnen ze straks mooie sijfers laten zien.

  Daarom heeft wilders geen kans bij de volgende verkiezingen. Wij zijn tog niet gek!!

  1. Adrianus 43

   @sjonny,

   Wat ben je toch een enorme troll,als je al werk hebt zijn dat zeker werkzaamheden die het daglicht niet kunnen verdragen.

  2. Baksteen

   Leer eerst eens lezen en schrijven, je vertelt onzin en schrijft het nog verkeerd op ook.

 9. W.H.J. Reiss

  In de USA is nu een werkeloosheid van 6%. De Beurs gaat al zo’n 76 maanden omhoog. We zitten dus al in ‘Overtime’ ! De recessie komt eraan binnen nu en 1 jaar. Dan gaan in de EU dus klappen vallen en ons Zorgstelsel zal nog verder worden uitgekleed.
  .
  Begin Uw aandeeltjes maar al vast te verkopen !

 10. Willie.F

  Ik ben blij dat Sjonny geen PVV’er is want dan zou ik me eigen schamen. Maar wat zou die dan wel zijn?

  1. Adrianus 43

   Een troll

 11. Seneca

  Goed zo Sjonny. Goed blijven lezen jongen en werk maar lekker veel voor je centjes. Als je geluk hebt, dan mag je van den Haag en Brussel wel een tientje in je zak houden om een ijsje te kopen. Een kinderhand is gauw gevuld, toch? Als je zoveel leest beste Sjonny, dan weet je toch dat die € 1000,00 die je bij de invoering van die vervloekte munt in je zak had, door alle ‘goede’ maatregelen van het tuig dat zich boven ons gesteld heeft, nu nog maar € 500,00 waard is. Ga eens echt begrijpend lezen man en lul niet zo uit je nek!

 12. Adriaan Jansens

  1. Men kan geen wetten maken om arme vluchtelingen in welvaart te laten leven.

  2. Wat de ene persoon ontvangt, zonder er voor te werken, moet een ander persoon er voor werken zonder het te krijgen.

  3. De overheid kan niet iets aan iemand geven zonder dat de overheid het niet eerst van iemand anders afgepakt heeft.

  4. Men kan rijkdom niet vermenigvuldigen door het te delen.

  5. Wanneer de helft van de mensen het idee krijgt dat ze niet hoeft te werken omdat de andere helft voor hen werkt; en bij de andere helft het idee ontstaat dat het geen toch geen zin heeft om te werken, om dat iemand anders het krijgt waar zij voor werken, dit is het begin van het eind van elke natie staat.

 13. W.H.J. Reiss

  Sjonny, ik lees jij begrijpt alles en jij wilt ook alles begrijpen.
  Zou het dan niet goed zijn, dat je partijleider wordt van de PvdA, want die heeft net aangegeven dat hij de weg kwijt is ! SamSom weet het niet meer. En omdat jij een taalprobleem hebt behoor je tot een minderheidsgroep. En minderheidsgroepen is het ‘kindje’ van de PvdA. Dan wordt jij de nieuwe ZwamSom !

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.