65-jarige vrouw zwanger van vierling: een prachtig verhaal of puur egoïsme?

Wat vind jij?

Een 65-jarige Duitse is 21 weken zwanger van een vierling. Ze heeft al dertien kinderen – in leeftijd variërend van 9 tot 44 jaar – maar ze wilde haar gezin graag nóg verder uitbreiden. Omdat het lastig zwanger worden is op haar leeftijd is ze naar het buitenland gegaan waar ze haar op kunstmatige wijze bezwangerd hebben.

Nu.nl legt uit:

Dat vertelt de vrouw zondag in een interview met de Duitse krant Bild. Als de bevalling, die binnen enkele weken wordt verwacht, goed verloopt wordt de vrouw de oudste moeder van een vierling ter wereld. Volgens het artikel verloopt de zwangerschap tot nu toe voorspoedig en voelt het ”medische wonder” Annegret zich goed.

Aan de ene kant ben ik geneigd om dit bijzonder mooi te vinden – “vrouw krijgt op latere leeftijd kinderen!” – maar aan de andere kant kun je er ook zeker vraagtekens bij zetten. Is dit wel verstandig? Mevrouw heeft niet alleen al dertien kinderen, maar ze gaat dit jaar ook nog eens met pensioen. Heeft ze de energie nog wel om voor jonge kinderen te zorgen? En dan niet voor één baby, maar voor vier?

Deze Twitteraar is er in ieder geval niet over te spreken:

Wat vind jij? Is dit geweldig mooi nieuws, of ben je het eens met Kay en vind je het eigenlijk maar verschrikkelijk egoïstisch van de zwangere dame?

Wat mij betreft is het een buitengewoon mooi verhaal. Deze dame heeft het recht om kinderen te hebben – hoe oud ze ook is. Daar komt bij dat ik zelf ook een groot gezin wil; er is weinig dat mooier is dan dat. Kijk deze video maar:

En wat haar leeftijd betreft. Ach, we worden steeds ouder. We leven gezonder en houden het daardoor langer vol. Als deze vrouw nog dertig jaar mee kan, wat alles behalve onmogelijk is, hebben haar jongste kinderen niets om over te klagen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

9 reacties

 1. latraviata

  Tja, de natuur heeft ervoor gezorgd, dat wij na een bepaalde leeftijd niet meer kunnen baren. Dat is niet voor niets. Wat, als deze vrouw gaat dementeren?
  Ik heb niet zozeer een oordeel, maar ik heb wel een mening. Ik vind dit ronduit absurd!

 2. Maaike

  Als je moeilijk kinderen kunt krijgen op de normale vruchtbare leeftijd vind ik dat je daar best hulp bij mag krijgen, maar dit is onnodige, dure behandeling die nergens voor nodig was. De vrouw had immers op haar leeftijd normaal geen kinderen meer kunnen krijgen, en dat is inderdaad niet voor niets. En dat geld dat het de gemeenschap heeft gekost kan beter naar bijvoorbeeld kankerbehandeling gaan.

 3. Antidotum

  Achterlijk wijf.

  Oma brengt de kids naar school, blijkt het hun mama te zijn. Goed voor pestgedrag van kinderen met wel een moeder die aan de normale leeftijd voldoet.

  Zou ze deze kinderen nog kunnen begeleiden als ze de puberteit bereiken?

  Je moet de natuur niet manipuleren, daar komen brokken van.

  wacht liever totdat je oma wordt, dat is de normale gang van zaken.
  Sick!

 4. NvanderReuk

  Grootste probleem aan dit soort ‘oude’ zwangerschappen zijn de ernstige medische complicaties die kunnen optreden. Dat die ernstig kunnen zijn weet ik uit eerste hand want mijn zus werkt op een Academisch Ziekenhuis in Zuid-Holland waar de gynaecologen iedere keer weer woest zijn als een oude zwangere vrouw met complicaties zich meldt. Zelfs vrouwen met een psychische stoornis worden gewoon geholpen op de IVF-klinieken in de Oekraïne, Spanje en Turkije etc. Wie betaalt die bepaalt! Dat ik geen onzin praat mag blijken uit het volgende waargebeurde verhaal. Er meldde zich op de vrouwenkliniek waar mijn zus werkt een zwangere vrouw van 53 jaar oud. Nog voor de bevalling zagen de artsen en verpleegkundigen tot hun verbijstering dat de onderarmen en de handen van deze vrouw knalrood waren. Het was net alsof de huid eraf geschrobd was. Dat klopte ook wel want de vrouw leed aan smetvrees. Ze waren doodsbang dat de vrouw haar pasgeboren baby ook om de haverklap schoon zou staan te schrobben dus uiteraard is deze vrouw asap uit de ouderlijke macht gezet. Wij maakten al grapjes onderling in de familie dat die vrouw haar baby met een staalborsteltje schoon zou gaan schrobben. Tja de wererld anno 2015 is volledig gestoord.

 5. jansje2

  Ik kan me niet voorstellen, dat deze mevrouw goed beseft, wat ze aan het doen is. Blijkt ook wel uit de voorgeschiedenis. Sinds kort gescheiden van haar 5e echtgenoot! Tja, van deze 4 kinderen kun je niet scheiden, maar zul je groot moeten brengen. Afgezien nog van hoe de zwangerschap zich zal ontwikkelen en hoe haar gezondheid blijft! Ik vind het zeer onverantwoordelijk. Zelfs 1 kind op deze leeftijd, maar 4?

 6. Phoenix

  Asociaal wijf. Waarschijnlijk ook niet helemaal in orde in de bovenkamer.

 7. HenryJoseph

  Blij dat dat niet mijn moeder is.

 8. Bommelstein

  Egotistisch en uiterst egoïstisch. Arme kinderen!

 9. Seneca

  Compleet van de pot gerukt! Maar wat denkt u van de ‘arts’ die zijn kennis voor deze misdaad gebruikt?

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.