65-jarige vrouw zwanger van vierling: een prachtig verhaal of puur egoïsme?

Geen categorieapr 12 2015, 15:00
Wat vind jij?
Een 65-jarige Duitse is 21 weken zwanger van een vierling. Ze heeft al dertien kinderen - in leeftijd variërend van 9 tot 44 jaar - maar ze wilde haar gezin graag nóg verder uitbreiden. Omdat het lastig zwanger worden is op haar leeftijd is ze naar het buitenland gegaan waar ze haar op kunstmatige wijze bezwangerd hebben.
Dat vertelt de vrouw zondag in een interview met de Duitse krant Bild. Als de bevalling, die binnen enkele weken wordt verwacht, goed verloopt wordt de vrouw de oudste moeder van een vierling ter wereld. Volgens het artikel verloopt de zwangerschap tot nu toe voorspoedig en voelt het ''medische wonder'' Annegret zich goed.
Aan de ene kant ben ik geneigd om dit bijzonder mooi te vinden - "vrouw krijgt op latere leeftijd kinderen!" - maar aan de andere kant kun je er ook zeker vraagtekens bij zetten. Is dit wel verstandig? Mevrouw heeft niet alleen al dertien kinderen, maar ze gaat dit jaar ook nog eens met pensioen. Heeft ze de energie nog wel om voor jonge kinderen te zorgen? En dan niet voor één baby, maar voor vier?
Deze Twitteraar is er in ieder geval niet over te spreken:
Wat vind jij? Is dit geweldig mooi nieuws, of ben je het eens met Kay en vind je het eigenlijk maar verschrikkelijk egoïstisch van de zwangere dame?
Wat mij betreft is het een buitengewoon mooi verhaal. Deze dame heeft het recht om kinderen te hebben - hoe oud ze ook is. Daar komt bij dat ik zelf ook een groot gezin wil; er is weinig dat mooier is dan dat. Kijk deze video maar:
En wat haar leeftijd betreft. Ach, we worden steeds ouder. We leven gezonder en houden het daardoor langer vol. Als deze vrouw nog dertig jaar mee kan, wat alles behalve onmogelijk is, hebben haar jongste kinderen niets om over te klagen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten