70 procent van de Nederlanders tevreden met de koning

Koning Willem-Alexander doet het volgens 70% van de Nederlanders prima.

In de jaren voor hij koning werd begonnen steeds meer Nederlanders te twijfelen aan de capaciteiten van toen kroonprins Willem-Alexander. Veel mensen dachten dat hij minder capabel was dan zijn bijzonder intelligente, verstandige en strenge moeder; hij stond niet voor niks bekend als “koning bier.”

Sinds hij daadwerkelijk koning is geworden tot Willem-Alexander het veel beter in de peilingen. Ook dit jaar vindt 70% van de Nederlanders dat hij goed bezig is:

Nederland is net als vorig jaar tevreden over het koningschap van Willem-Alexander. Bijna 70 procent vindt dat hij zijn taak goed vervult. Dat blijkt uit de Koningsdag-enquête 2015 van de NOS, uitgevoerd door onderzoeksbureau Ipsos. Ook het vertrouwen in de koning is met ruim 70 procent stabiel gebleven sinds de troonswisseling. 

Aangezien Nederlanders verder een behoorlijk verdeeld volk zijn – kijk naar de verkiezingen; het is ongeveer 50/50 wat links/rechts betreft – is dit geen geringe prestatie van de koning. Het is niet gemakkelijk om nog een onderwerp te vinden waarover zo’n groot gedeelte van de Nederlanders het eens is.

Opvallend is ook dat koningin Maxima het populairste lid van de koninklijke familie is… en blijft. Beatrix en Willem-Alexander krijgen allebei een 7,5 als rapportcijfer, Maxima krijgt een 7,8. Het bewijst maar weer dat de Argentijnse het koningshuis een flinke oppepper heeft bezorgd.

De cijfers hadden weleens significant anders kunnen zijn als de koning getrouwd was met een koele, afstandelijke dame. Sterker nog, ik ben ervan overtuigd dat republikeinen dan minimaal een kwart van de bevolking zouden vormen in plaats van eenvijfde zoals het geval nu is. Zo’n verschil kan zo’n keuze dus maken voor het hele systeem.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

136 reacties

 1. Geah

  Sympathieke koning en koningin….een mooi plaatje….

 2. Skeptic

  Ik ben en blijf een Republikein. Ik vind echter dat Willem Alexander en Maxima een stuk symphatieker overkomen dan Beatux met haar hooghartige gedrag waarbij het er wel heel dik bovenop lag dat ze in ruil voor acceptatie een deal met links had gemaakt om politiek correcte praatjes te verspreiden.

  1. Simon Brouwenstein

   Beatrix droeg de waarden van Grondwet en rechtsstaat uit. Tegenwoordig wordt dat waardenstelsel met links geassocieerd.

   1. Theo345

    Dat geloof ik niet, Simon. :Links is meer de nadruk op sommige waarden uit het rechtsstelsel, zoals vrijheid van godsdienst en mensenrechten.

 3. Gielah

  Mooi plaatje, ja.
  Mooie vorm.
  Image waar aan gewérkt is.

  Maar wat is de inhoud?
  Wat zijn de idealen?
  Waar werken ze aan mee?
  Waar zeggen ze nee tegen?

  Ik wilde maar dat dit volk iets minder oppervlakkig was.
  Wie oppervlakkig is, is een cadeautje voor manipuleerders.
  En die 70% is dus meer dan een beetje verontrustend, want die 70% stemt waarschijnlijk ook gedachteloos en blijmoedig op partijen, die MINDER dan heilzaam zijn voor ons land.

  Die 70% is slecht nieuws.

  1. Simon Brouwenstein

   Ik probeerde me even voor te stellen dat onze Koning de idealen van Gielah zou uitdragen en werd subiet vervuld met gevoelens van diepe dankbaarheid.

   1. Primo

    Dat is dan heel fijn voor je Wim de trol dat je dit met ons wilde delen.

    1. Beukman

     @Primo
     Dat is inderdaad heel fijn, Rob. Het koningshuis is natuurlijk een wat archaïsche institutie, maar wel degelijk geschikt om de eenheid van het land meete symboliseren of zelfs te bestendigen. Een partijpolitieke koning met het gedachtengoed van Gielah zou (overigens met alle respect) niet bijster populair zijn, en verdeeldheid zaaien. WA daarentegen is populairder dan welke president ook ooit zou kunnen wezen.

    2. Teun

     Primo, bedoelt u Wim Hutten, de man met dat zorgelijke gelaat, die blijkbaar de zonden van de hele wereld met zich meezeult?

     1. Simon Brouwenstein

      Ja, die man bedoelt hij. Hij meent dat speculeren over de persoonlijke identiteit van forumleden een krachtige manier van debatteren is.
      Vorige week kreeg hij overigens een koekje van eigen deeg en ligt zijn privé-identiteit op straat. Mogelijk is dat een les voor hem.

      Maar Teun, vertel eens iets over je eigen naam en woonadres. Jij lijkt dat ook wel relevante informatie te vinden. Misschien ook een foto van jezelf, of maakt je dat een beetje bang?

 4. Bromsnor

  Belangrijk bij dit soort dingen is vaak hoe de media je presenteren. Of je een gunstige pers krijgt of een negatieve pers.

  Het Koningshuis is over de jaren naar links opgeschoven en promoot de multiculturele agenda en andere linkse punten.

  Daar is een groot deel van de media best tevreden over (die dezelfde agenda promoot) en dus krijgen ze vaak positieve pers.

  De media zijn nog steeds de belangrijkste opinievormers en een gunstige pers is belangrijk voor een positief beeld.

  Het verhaal zou heel anders zijn geweest als het Koningshuis niet de multiculturele agenda en andere linkse agenda punten had overgenomen.

  Dat zou de beeldvorming in de media veel negatiever zijn geweest en ook de mening van de bevolking over het Koningshuis.

  Veel mensen zijn kennelijk de opmerking van Maxima vergeten een aantal jaren terug over het feit dat ze geen Nederlands identiteit heeft gevonden. Toen liet ze even in een onbewaakt ogenblik het achterste van haar tong zien.
  http://www.elsevier.nl/Algemeen/blogs/2007/10/Oh-is-Maxima-verkeerd-geciteerd-Lees-even-mee-ELSEVIER142273W/

  1. Simon Brouwenstein

   Heeft Bromsnor dé Nederlandse identiteit dan wel gevonden?

  2. Beukman

   @Bromsnor
   Wat een enorme ophef ontstond er over die uitspraak van Maxima. Het grappige is: in het artikel waarnaar je verwijst, wordt tussen de regels door uitgelegd wat ze er mee bedoelde:
   “Nederland is ook de standenmaatschappij van de verzuilde samenleving, Nederland is het voormalig Nederlands-Indië, is de Gouden Eeuw en de bijzondere positie van de calvinistische Heeren, Nederland is regentenland en dijkenland, Nederland is de arme boer en knecht op het Drentse en Groningse veen en de kale Brabantse zandgronden.”
   En daar houdt het niet op. Wat is het nou?
   In die enorme waaier van identiteiten ontbreekt één identiteit: Nederland is het land van de lichtgeraaktheid.

   1. Simon Brouwenstein

    En het Nederland van het diep rechtse chagrijn, waarvan dit blog de spreekbuis bij uitstek is.

   2. Theo345

    De rechtse critici zijn wel wat toleranter. Máxima heeft niet 5000 aangiftes tegen zich gekregen.

    1. Beukman

     @Theo
     Wat vond jij van haar uitspraak destijds:
     “Zo’n zeven jaar geleden begon mijn zoektocht naar de Nederlandse identiteit. Daarbij werd ik geholpen door tal van lieve en wijze deskundigen. Ik had het voorrecht met veel mensen kennis te maken. Heel veel te zien, te horen en te proeven van Nederland.Het was een prachtige en rijke ervaring waarvoor ik enorm dankbaar ben. Maar ‘de’ Nederlandse identiteit? Nee, die heb ik niet gevonden.” ?

 5. Ada1

  Ik zou respect voor ze hebben als ze eens belasting gingen betalen
  En niet alles door de burgers laten betalen
  Ze hebben zoveel geld maar een hek een auto een vliegtuig alles moet door de burgers opgebracht worden.
  Nou ik sta niet te wuiven met me vlaggetje en toeter nu ik moet uitkijken waar ik mijn geld aan uitgeef

 6. Dennis_WSPK

  Natuurlijk is 70 % tevreden. Ze zijn ook tevreden met diverse artiesten uit de stal van Endemol. Daar hoort de Amsberg-kliek ook bij. Gewoon theater. Staatsrechtelijk belang is nihil komma nul. De vorst is sinds 1849 in ons land een nutteloze marionet die voor een enorme berg geld zijn kunstjes doet.

  Het kletspraatje dat de vorst voor zoveel economische voorspoed zorgt is totale onzin dat vreemd genoeg nog steeds geloofd wordt. Er zijn genoeg landen met een president (oa Zwitserland, Duitsland) die het economisch vele malen beter doen dan wij.
  Bovendien kan het koninklijk nut voor de handel nooit bewezen worden, want er is geen vergelijkingsmateriaal in ons land, aangezien we nog nooit een president gehad hebben. Propagandistische quatsch dus.

  Ik ben overigens van mening dat een staatshoofd volstrekt irrelevant is. Zeker als dat een ceremonieel staatshoofd is. Een presidentloze republiek zou prima werken, zie Zwitserland, waar één van de ministers bij toerbeurt het presidentschap voor één jaar waarneemt.

  Maar goed, de Romeinse uitspraak “Panem et Circensis” geldt ook anno 2015 nog steeds. Het gepeupel heeft iets nodig om tegen op te zien en grijpt graag iedere reden aan om te zuipen en feesten.
  Daar wordt WA mee gelinkt en dat verklaart veel van zijn populariteit. Plat volksvermaak dus.

  1. Simon Brouwenstein

   Elke nationale staat heeft behoefte aan een nationaal symbool van eenheid. Dat kan in de historische ontwikkeling van de staat van alles zijn maar in ons geval is dat het Huis van Oranje. De festiviteiten op Koningsdag zijn daarvan niet de meest fundamentele uiting maar het wordt voor iedereen, niet alleen voor het gepeupel, heel voelbaar bij ingrijpende nationale gebeurtenissen. Dan heeft het besef van nationale eenheid een helende werking en is de uitdrukking ervan door een Staatshoofd zeer gewenst.

   De functie van een nationaal symbool van verbondenheid is evident en wij zullen, als we onze nationale geschiedenis niet willen ontkennen, het met Willem Alexander moeten doen.

  2. Beukman

   @Dennis
   “Landen met een monarchie als staatsvorm exporteren substantieel meer naar andere monarchieën. Het kan dan ook zeker geen kwaad voor ons land om koning Willem-Alexander mee te laten gaan met een handelsmissie naar een andere monarchie. Als de handelsmissie naar een republiek afreist, kan hij echter net zo goed thuis blijven.”
   http://goo.gl/YIjrY9

 7. Mar

  Het is gedateerd maar voor mij nog altijd de beste beschrijving van Nederland en een Nederlander:

  15 miljoen mensen

  Land van 1000 meningen
  Het land van nuchterheid
  Met z`n allen op het strand
  Beschuit bij het ontbijt
  Het land waar niemand zich laat gaan
  Behalve als we winnen
  Dan breekt acuut de passie los
  Dan blijft geen mens meer binnen
  Het land wars van betutteling
  Geen uniform is heilig
  Een zoon die noemt z`n vader Piet
  Een fiets staat nergens veilig

  refrein:
  15 Miljoen mensen
  Op dat hele kleine stukje aarde
  Die schrijf je niet de wetten voor
  Die laat je in hun waarde
  15 Miljoen mensen
  Op dat hele kleine stukje aarde
  Die moeten niet `t keurslijf in
  Die laat je in hun waarde

  Het land vol groepen van protest
  Geen chef die echt de baas is
  Gordijnen altijd open zijn
  Lunch een broodje kaas is
  Het land vol van verdraagzaamheid
  Alleen niet voor de buurman
  De grote vraag die blijft altijd
  Waar betaalt `ie nou z`n huur van
  `t Land dat zorgt voor iedereen
  Geen hond die van een goot weet
  Met nassiballen in de muur
  En niemand die droog brood eet

  En de tekst voor het tegeltje aan de muur:

  Niemand vertelt mij hoe ik moet leven! Dat maak ik zelf wel uit!

  1. Simon Brouwenstein

   Samen voor ons eigen onder aanvoering van Willem Alexander.
   Zoiets?

   1. Daniel

    Broeva Haro!

  2. Teun

   Die schrijf je niet de wetten voor
   Die laat je in hun waarde

   Klinkt wel stoer. Maar dat is niet de Nederlandse identiteit.
   Een week lang in dezelfde luier? In hun waarde laten?
   De Nederlander is geheel met juistheid op zijn waarde geschat: onverschilligheid. En dan is het prettig voor EU-politici om de Nederlandse burger in die waarde te laten.
   Hij komt niet in opstand als de EU zijn eigen wetten overtreedt of als Nederlandse politici eventjes onderhands regelen dat het geld niet naar bejaarden gaat, maar naar laten we zeggen ‘verzetstrijders’ in verre landen.

 8. Gielah

  Met het intrappen van open deuren en het domweg na-kwekken van uitgekauwde platitudes na kwekken is ´Simon´ dan wel weer haantje de voorste.
  Daar is nu werkelijk geen secónde over nagedacht… maar het wordt ons niettemin op de van hem bekende pedante en haast triomfantelijke manier voorgezet… net of het iets NIEUWS en ook maar enigszins verrássends zou zijn!

  Nou ja… van denken kun je móe worden.
  En wie bij ánderen overheidspropaganda te indoctrineren heeft, die kán ook maar beter niet zelf denken.
  Befehl ist Befehl, was?

  Maar verdorie… al die eigenwijze zelfdenkers zijn helaas taaie rakkers.
  Die krijg je met al je gesuggereer en geïndoctrineer nog geen millimeter van hun standpunt af.

  Wat had onze linkse broeder @Moreno daar ook alweer voor suggesties over?
  Dat waren in elk geval forsere maatregelen dan anderen de godganse dag met staatswelgevallige leugens en kletskoek bestoken.

  1. Simon Brouwenstein

   We zijn natuurlijk allemaal erg benieuwd naar de vruchten van denkwerk van Gielah die een nieuw licht werpen op de door mij ingebrachte opvattingen.
   Jammer dat haar bijdrage daar geen enkel inzicht in geeft, behalve haar vieze insinuatie dat mijn opvattingen zouden zijn ingegeven door ‘Befehl is Befehl’. Wie in deze de bevelhebber is blijft overigens ook onduidelijk.

   1. -Harry

    Donder toch eens op met je eindeloze gezuig , ” Simon ” !

    En kennelijk ben je van mening dat je de enige bent die ” argumenten ” inbrengt .
    Je hebt ook beslist geen last van een minderwaardigheidscomplex , wel het tegenovergestelde .
    Rekende je jezelf onlangs ook niet tot de ” elite ” ?

    Het gekke is dat als ik jouw ” argumenten ” lees ik altijd een onbehaaglijk gevoel krijg en dat ik dat bij de meeste andere reacties niet heb , soort van allergie , zeg maar .
    Waarschijnlijk is dat omdat je continu linkse onzin uitkraamt .
    Of debiel Eurofiel Islamofiel overheidsbeleid verkondigt en verdedigt .

    Ik heb niks met welk geloof dan ook , maar de stukken van Gielah dragen , als ze niet over het geloof gaan , wel heel veel verstandigs uit .
    En dan hoef ik verder geen links , bewijzen of verwijzingen , het zijn gewoon glasheldere verhalen . Je voelt tot op het bot , dat ze kloppen .

    ( Als het wel over geloof gaat , is dat waarschijnlijk ook wel zo , maar dat is voor mij dan weer niet zo interessant ) .

    Stop nou maar eens met je socialistische vendetta , je blijft een neo-NSB-er .
    Maar dat linkse karakter , dat zal je wel blijven dwarszitten .
    Eigenlijk zijn jullie allemaal een beetje Volkertjes !

 9. Gielah

  De (on)heilige staat is dan de bevelhebber, uiteraard… dat stáát er….dus probeer eens wat beter te lézen… meneer…. en dat niet alleen maar op uw eigen selectieve manier te doen.. want altijd met het doel om weer meer van die heerlijke, vérse munitie voor uw eigenwijze opmerkingen bij elkaar te harken.

  En u bent helemáál niet benieuwd naar enig denkwerk van mij en anderen.
  Ten eerste néémt u daar al dagelijks kennis van… waarop u weer quasi-geschokt kunt gaan zitten doen… en voorts wenst u bij de lezers van DDS precies het tegenóvergestelde van de vruchten van mijn denkwerk erin te stampen…
  dus alwéér gezwets van uw kant.

  Nou ja… u hebt niet meer in huis.
  En mócht u onverhoopt wél meer in huis hebben, dan wilt of mag u dat niet gebruiken.

  Zo… en ga nu maar weer eens iets van ánderen lezen… en kijken of u dáár weer domme en eigenwijze replieken op weet te bedenken.
  Zo komt uw dag lekker om.

  1. Simon Brouwenstein

   Deze bijdrage bevat wel de gebruikelijke persoonlijke beledigingen maar geen enkel inhoudelijk argument. Vooralsnog ga ik er van uit die ook niet kunnen worden geleverd.

   1. -Harry

    Gielah ,

    hij heeft hier aangegeven dat als je hem als neo-NSB-er kwalificeert of landverrader dat ie dan niet meer op je reageert .
    t’ Is maar een tip .

    Zalige rust !

    Nou alleen nog wat verzinnen om z’n schaduw Beukelaar te blokken .

    1. Gielah

     Dank voor de tip, Harry.
     Ik vraag me nog steeds af waarom deze trollebol nog steeds geen eigen site heeft geopend…
     en die hoeft van mij dan niet eens ostentatief “de nieuwe Mussert” of “de Weg-met-Nederland” site te heten…. want de inhoud van de op galmende en/of smalende toon geschreven artikelen zal de weg, die Nederland volgens hém moet inslaan (= richting afgrond) vanzelf wel openbaren.

     Wil het rijk zó’n site niet sponsoren, misschien?

     Of zal op die manier het voornaamste doel ( DDS stuk krijgen) niet meer van de grond komen?

     1. Simon Brouwenstein

      Het getrol van Gielah begint me eerlijk gezegd wel te irriteren.
      In deze hele draad heeft ze zich uitsluitend gericht op het diskwalificeren van forumleden en geen enkel zinnig argument ingebracht. Het zou goed zijn als de redactie haar een beetje zou corrigeren.

   2. Maaike

    Je bent de zin van het DDS bestaan van Gielah en vooral Harry, Simon. Eigenlijk zou je je vereerd moeten voelen.

    1. Simon Brouwenstein

     Ik ben nogal saai, Maaike, ik houd van debatteren en dit op de man gespeelde gezeik en getrol is niet echt mijn ding.

     Ik snap, eerlijk gezegd, ook niet wat figuren als Gielah, Primo, Floris en Harry hier zoeken. Ze zitten niet lekker in hun vel en hebben kennelijk behoefte objecten voor hun agressie te vinden. Kun je dan niet beter een boksbal kopen of een lidmaatschap van de sportschool?

     1. Maaike

      Je hebt altijd een chagerijnig volksdeel Simon. Dat is van alle tijden. Die gaan er vanuit dat iedereen die een andere mening heeft het slechtste met hen voor heeft. Het lijkt mij niet leuk om zo door het leven te moeten, maar goed.

    2. -Harry

     Zeg Spekkie , 17.22 ,
     je hebt talent om de verkeerde conclusies te trekken .
     Het zou me een lief ding waard zijn om van dat stuk ellende verlost te raken !

     “Vereerd voelen” ?
     Eer ?
     Landverraders hebben geen eer .
     En geen gevoel .
     En geen eergevoel .

     Hooguit zwakte en sympathie voor ons bedreigend tuig .

     1. Maaike

      Wat vind jij eigenlijk van de koning Harry? Want daar gaat dit stuk namelijk over.

 10. rexm

  Die oranje klanten onder aanvoering van Cilly Billy is niet meer van deze tijd.

 11. Bob Fleumer

  Er is mij niets gevraagd dus zal ik het maar verklappen, ik ben een volbloed republikein, het koningschap is een totaal achterhaald project en past beslist niet in de moderne tijd.

  1. Simon Brouwenstein

   Bob, ik ben het met je eens dat het Koningsschap een obsoleet en wel atavistisch symbool van nationale eenheid is. De behoefte aan een national symbool van eenheid lijkt me echter evident, en dat blijkt ook uit de enorme aanhang die het Koningshuis in Nederland heeft.
   Mede gelet op de pure symboolwaarde van dit Koningshuis (het is ontdaan van elke politieke rol of functie) zie ik niet goed hoe vervanging van dit symbool door een Republiek ons iets zinnigs zal opleveren.

   Het valt me overigens op dat in kringen waar het Koningshuis als achterhaald wordt gehekeld men wel vaak hartstochtelijk vasthoudt aan een symbool als Zwarte Piet. Dat lijkt me symbool te staan voor een aspect van onze nationale geschiedenis die we liever zouden willen vergeten. De ironie wil dus dat men het Koningshuis wil afschaffen maar de negerslaven op de Panelen van de Gouden Koets in ere wil houden.

   1. Teun

    Zwarte Piet is geen symbool en de zwarte slaaf is geen symbool. Ook de witte slaaf is geen symbool.
    Zwarte Piet is ook geen symbool voor een stukje germaanse mythologie.
    Een symbool is iets dat gekend wordt door iedereen.
    De meeste mensen en vooral de zwarte medemensen hebben er geen idee van waar de idee Zwarte Piet vandaan zou kunnen komen.
    Symbool is een veel te zware terminologie.
    Hebt u wat met symbolen? Wilt u de dingen zwaarder maken, zodat u er makkelijker uw geschut op kunt richten?

 12. Daniel

  Het is allemaal niet zoals velen denken en dat dan op de pc-schrijfmachien pleuren.
  De Westerse wereld wordt nogal eens de “Christelijke beschaving” genoemd, zoals Nederland en Amerika Christelijke landen worden genoemd. Denk aan de zogenaamde normen en waarden van minister-president Jan Peter Balkenende! Maar Bijbels Christendom en beschaving hebben niets gemeenschappelijk! Alle streven om deze wereld te verbeteren, leiden tot meer zonde.
  Want wanneer in deze wereld beter geleefd kan worden, kan er beter gezondigd worden! Denk aan abortus, euthanasie, dronkenschap of termen in de moderne opvoeding als: “je eigen seksualiteit leren ontdekken”, wat mooie woorden zijn voor de praktijk van hoererij onder kinderen. Om AIDS verspreiding te voorkomen, moet je niet trouw zijn aan je partner, maar moet je condoooms gebruiken. Zondigen wordt steeds comfortabeler! En in die wereld, waarin steeds “beter” geleefd kan worden, zien we steeds meer ‘stille tochten’ komen, omdat er steeds meer gemoord wordt.
  Gek hè? En dat komt omdat de duivel, de mensenmoordenaar van den beginne, “de god van deze wereld” is. Vandaar dat we al eerder zagen dat het doel van de Gemeente niet is om mensen in fysieke nood te helpen, zogenaamde sociale doelen steunen en te bidden voor vrede in deze wereld; maar het doel van de Gemeente is de verkondiging van het Woord. Alleen daarin ligt redding voor de mensen. De wereld krijgt pas een Christelijke beschaving wanneer Jezus Christus de koninkrijken van deze aarde, die onder bevel van satan staan, omver geworpen heeft, en wanneer Hij zal regeren over deze aarde.
  Onze koning is ook maar een voorbijganger in deze genadetijd, straks het eeuwig leven en vandaag een feest voor het volk.

  1. Simon Brouwenstein

   Daniel,

   Was u niet degene die hier gisteren beweerde dat het redden van bootvluchtelingen geen enkele zin had als we hen ook niet tegelijkertijd tot het christenodm bekeren?

   I rest my case.

   1. Teun

    Ja, rust maar eens lekker uit in je case.

    1. Floris

     Haha. Z’n vriendje heet Casey (of Keessie).

     1. -Harry

      Verdomd , is het een nicht , die “Simon” ???
      Dat zou dat serpenterige valse wel verklaren , dat tref je bij een hetero nooit zo erg aan !

 13. Floris

  Ik wist dat ik onze Wim en z’n eeneiige tweelingbroer Beukmans in dit draadje kon vinden. Verdediging van de monarchie zit immers ook in het pakket van bureau Strontlijn.

  Het wachten is nog op Maaike Haaike en de nieuwste kloon van Arie Bombarie.

  Hoewel, Arie zal het vandaag wel te druk hebben met koekhappen en toiletpotwerpen.

  1. Simon Brouwenstein

   Zo kennen we onze cat weer, voortdurend (maar falend) op zoek naar de persoonlijke identiteit van medeforumleden met het oogmerk ze te kunnen stalken maar uiterst behoedzaam over zijn eigen privé-identiteit. Nogal laf maar mogelijk ziet hij dit schelden op het schoolplein (Je moeder is een hoer!) als inhoudelijk debatteren.

   Inhoudelijke argumenten van enige kwaliteit zag ik van deze boze stalker nog niet maar mocht dat wonder boven wonder toch nog gebeuren dan is het dan vroeg genoeg om weer aandacht aan hem te besteden.

   1. Floris

    Maar Wim toch! Ik ben helemaal niet op zoek naar jouw identiteit. Die is immers allang bekend.

    En je weet het: met jou ga ik niet in debat, want je niveau is te laag.

    Zo, en ga nu maar met frisse moed verder met steeds maar weer dezelfde aftandse grammofoonplaatjes afdraaien.

    1. Simon Brouwenstein

     Goed zo, beste kerel, ik wens je veel succes met het debatteren op hoog niveau. Geef me bij gelegenheid even een link waar ik die debatten kan aantreffen; ik laat me graag verrassen.

     1. Floris

      PD is van het net. Mede door toedoen van jou, Wim.

     2. Simon Brouwenstein

      Wat of wie is PD?

     3. -Harry

      Was jij vroeger ook niet in de weer onder het pseudo ” Laarmans ” Wim ?

     4. Simon Brouwenstein

      Nee, Harry, Laarman ken ik ook niet.
      Had je daar ook mot mee?

   2. Teun

    Simon: “eigen privé-identiteit”.
    Een privé-identeit van je eiges als het ware.
    Dan moet er dus ook nog een andere privé-identiteit bestaan, …..toch? En die is dus niet van je eiges, maar van Simon en kornuiten, van de stalkers.
    Ofzo.

  2. Teun

   Floris,
   eerst koekhapt Arie zich ongans en vanavond leest hij uw stukje en krijgt hij nog meer de schijt erin en hapt hij alsnog toe in de persoon van Moreno, wellicht?

   1. Floris

    Arie kennende vreet hij zich ook nog ongans aan opgewarmde exotische hapjes op de vrijmarkt dus die zit vanavond meer op de WC dan op DDS…

  3. Beukman

   @Floris
   Je bent nogal door ons geobsedeerd he Cat? Ach, je hebt zelf al toegegeven dat je DDS maar niks vindt, en eigenlijk een trollebol bent:

   http://goo.gl/5afqu4
   “Dat is ook mijn bezwaar tegen DDS en sites met die formule. Voor mij reden om daar geen serieuze discussies aan te gaan.”

   1. Floris

    Ha, daar hebben we de eeneiige tweelingbroer van Wimpie de leugenaar.

    Waar bleef je zolang, jongen? Was je nog druk met z’n reet te likken?

 14. Floris

  Wim de leugenaar schreef:

  “Wat of wie is PD?”
  —————————————

  Je zakt hier tot een bedenkelijk niveau, Wim. Een goed debater liegt niet. Die heeft dat namelijk niet nodig.

  Je bent een beklagenswaardig figuur.

  1. Simon Brouwenstein

   Ik weet werkelijk niet waarover je spreekt laat staan wat de relevantie ervan is voor het onderwerp van deze draad.

   1. Beukman

    @Simon
    Aangezien onze paranoïde Floris (maar hij bedient zich van meerdere nicks), die er onbeschaamd prat op gaat dat DDS prut is en hij derhalve hier niet komt om inhoudelijke bijdragen te leveren, meent dat jij en ik dezelfde persoon zijn, zal het wel overbodig zijn om te zeggen dat ook ik nooit van PD had gehoord, tot Dennis vanmiddag uitlegde wat het was. Inderdaad jammer als een goed forum om zeep wordt heholpen door een belabberde moderatie.

   2. Floris

    Gewoon doorgaan met liegen, Wim. Je KAN het!

 15. Dennis_WSPK

  PD was een prachtige discussiesite (PolitiekDebat) waar ik veel plezier heb beleefd, totdat de moderatie in handen kwam van een stel linkse meninghaters, die probeerden iedere niet-linkse of niet-D66 mening de kop in te drukken. Ene Graatsma (toevallig heette die in het echt ook Wim) heeft de sfeer daar langdurig verziekt en de uiteindelijke ondergang van die prachtige site veroorzaakt.
  SIndsdien ben ik helaas “wees” op dit gebied.

 16. Gielah

  Dat wist ik niet, @Dennis.
  En zo’n beroerling denkt nu natuurlijk… even volhouden… dan gaat mij dat met DDS ook gelukken… daar gooien we een half jaartje tegenaan.

  1. Floris

   De lijst van fora die deze trol kapot heeft gemaakt is lang.

   “Hoe de mollen en trollen lopen op een forum:

   1. De mol/trol schept met zijn pedanterie en neerbuigendheid veel haat bij zijn opponenten. Die gaan ‘m vervolgens in de maling nemen en op dezelfde wijze terugbehandelen. De forumleiding ziet het al dan niet met lede ogen aan, maar laat de zaken op zijn beloop; De hilariteit neemt toe en het forum genereert veel bezoek, bijdragen en nieuwe leden. Het niveau van het forum zal wel enigszins dalen.

   2. Hetzelfde, doch de forumleiding grijpt in en eist dat de mol/trol naar zijn “heersende moraal” wordt behandeld in een “deftig” debat. Er verschijnen geen hilarische bijdragen meer en de forumleden voelen zich beknot in hun weerbaarheid. De posters houden het langzaam maar zeker voor gezien: Het forum bloedt dood. De mol/trol zuigt in elke draad en gaat hiermee door tot hij zelf overblijft tezamen met de forumleiding. Missie volbracht: Weer een forum naar de Filistijnen.”

   http://uitmedelijden.forumer.com/topic/1242606/Van-politiekdebatnl-verbannen-Hierheen-quotgevluchtquot?page=4#.VT5IM02Jj5o

   1. Gielah

    Dat komt unheimisch bekend voor.

    De vriendjes en vriendinnetjes van zulke trollen galmen dan altijd bestraffend en quasi geschokt… (maar die weten intussen verd*md goed hoe de hazen lopen…. )
    dat de árme trollenden… die ZIJ zo verfrissend vinden…. “beknot worden in hun vrijheid van meningsuiting”… en dat is dan iets vréselijks..!

    Spielerei alom.

 17. Mar

  DDS is een rechtse website, waar de beheerders vanaf dag 1open stonden voor ook andere geluiden en meningen.

  Dit is helaas nog steeds niet doorgedrongen bij alle reaguurders. Een deel denkt dat zij de dienst uitmaken.

  1. Beukman

   @Mar
   En niet geheel toevallig bestaat het deel dat meent de dienst uit te maken uit aluhoedjes, die denken dat zo’n beetje iedereen op DDS met een van de partijlijn afwijkende mening één en dezelfde persoon is.
   Oók een manier om je tegenstander klein te maken.

  2. Floris

   Ja, rechts is over het algemeen veel toleranter ten aanzien van afwijkende meningen dan links. Bij Joop.nl zou een rechtse variant van Wimpie de trol geen kans maken.

   Of neem die zwijnenstal van Anja Meulenbelt. Daar heerst een vorm van censuur waar ze in Noord-Korea jaloers op zijn.

   Vreemd is het niet. De ideologische wortels van links zijn niet democratisch maar totalitair.

   1. Gielah

    Daarom staan ze ook altijd zo warm-beschuttend om andere totalitaire ideologieën heen.

 18. van Urk

  Zucht.. wat lees ik weer een zinloze onzin en discussies over en weer in het land van duizend meningen!

 19. van Urk

  Ik geef even een voorbeeld uit een artikel geschreven in Alphen.nl van Machiel van der Schoot; ” Deze week kwam de SGP in het nieuws omdat ze tegen een subsidie voor de 20 van Alphen stemden. ” Dit hardloopevenement is veel te groot voor de zondag (rustdag) zo stelde raadslid Hans Goedegebuure. Daar kun je het mee eens zijn of niet, Dat mag je in Nederland gelukkig ook zeggen of schrijven. De hele dag door ventileren mensen,instanties of groeperingen hun mening op tv, radio,facebook,in kranten,advertenties of mailtjes. Vaak tenenkrommend of stevig tegen het zere been. Echter nooit hoor je zulke agressieve reacties als wanneer er iets uit de hoek van de Kerken komt. Het lijkt wel een wedstrijd, wie het grofst of hardst durft te reageren op platforms. Zelfs argumenten, dat religie/SGP de oorzaak van alle oorlogen is, wordt aangevoerd, terwijl het hier gaat om een lokaal hardloopwedstrijdje waaraan een partij geen 2500 euro subsidie aan wil gaan besteden. Geen eigen belang, geen oneerlijke argumenten, maar een afwijkend geluid in een debat, in een vrij land,waar de meerderheid toch wel voor dit evenement is. Zal ik ook eens wat ongenuanceerd zeggen? Kijken hoe hier op gereageerd wordt; Alsof uit de hoek van de SP en de communisten niet miljoenen mensen in Rusland en Cambodja zijn afgeslacht. Alsof uit de hoek van de VVD en de kapitalisten geen miljoenen de dood in zijn gejaagd met kinderarbeid, slavernij, onderdrukking en oorlogen om land of olie. Alsof uit de hoek van de PVV en de nationaal socialisten geen holocaust heeft bestaan. Alsof de moslims zulke lieverdjes zijn. Alsof de Turken geen genocide onder Armeniers hebben gepleegd. Ik hoor u al zeggen ” Nou, nou je mag niet iedereen over een kam scheren, er zijn ook goede moslims, “De PVV of de SP van nu is iets heel anders” . Prima,prima, maar waarom dan wel die argumenten gebruiken tegen de Kerk en de SGP gebruiken? Ik blijf het raar vinden, dat de ene groepering, “De zwartekouzen” zoveel agressie ontmoet terwijl een andere groepering, “De geitenwollen sokken” , die ons ook hun overtuiging probeert op te leggen, hooguit wat meewarrig wordt nagekeken. Groen Links bleef deze week in de gemeenteraad als enige tegen de kap van een aantal bomen, ook na een duidelijke uitleg door wethouder Hoekstra. Nogmaals, hun goed recht, maar waarom daar geen tientallen haatreacties of belachelijkmakingen? Ik weet het niet en snap het niet. Of zou het zo zijn, dat christelijke kerkgangers , misschien wat ouderwets,onbuigzaam en conservatief zijn, maar tegelijkertijd lang niet zo agressief als moslims, dierenactivisten,krakers en rechtse ultra,s zijn? Dat het wel heel makkelijk is om stoer te doen tegen de SGP en kerken? Ik nodig iedereen uit, die nu een grote bek heeft, dat ook eens te doen tegen andere groeperingen of zelfs in eigen kringen, waar je het niet mee eens bent. Die zijn er zat! Kijken of je dan nog zo flink bent! Uiteraard net zo ongenuanceerd als tegen de SGP! Of…schreeuw gewoon wat minder dom!

  1. Simon Brouwenstein

   Beste heer van Urk,

   Het zal u mogelijk verbazen maar ik meen dat het het volste recht van de SGP is om zich te verzetten tegen evenementen die de zondagsrust verstoren. Ik meen wel dat ze zich uiteindelijk zal moeten neerleggen bij een democratische meerderheid als die er anders over denkt.
   Ik ben het ook met u eens dat jegens christenen vaak dezelfde intolerantie bestaat als jegens moslims. We kunnen in Nederland steeds moeilijker omgaan met (religieuze) minderheden.
   Een voorbeeld is het misbaar dat werd gemaakt over ambtenaren die gewetensbezwaren hebben tegen het trouwen van homo’s. Je hoeft het daar niet mee eens te zijn maar ik vind dat onze tolerante rechtsstaat de ruimte moet bieden voor dit soort bezwaren ruimte te scheppen. Het ontslaan van deze ambtenaren, waar vanuit D66-kringen op werd aangedrongen, vind ik kwalijk en absurd.

   Nederland heeft een geweldige traditie van godsdienstvrijheid en die moeten we koesteren. Het is verontrustend dat we die culturele bekwaamheid aan het verliezen zijn.

 20. Nog1

  Ik ben tegen een monarchie, in welke vorm dan ook. Ik vier pas koningsdag als het de dag is waarop we de koning zijn ontslagbrief presenteren.

  ‘Veel mensen dachten dat hij minder capabel was dan zijn bijzonder intelligente, verstandige en strenge moeder; hij stond niet voor niks bekend als “koning bier.””

  Ik dacht dat het ”Prins Pils’ was. En niet helemaal zonder reden, want in de tijd dat hij (en ik) geschiedenis studeerden, kwam ik hem vaker op de bierafdeling van de Hoogvliet tegen, dan in het faculteitsgebouw.

  Nu zegt dat net zoveel over mezelf als over onze monarch, maar dat terzijde…

 21. Wachteres

  Ter aanvulling op wat Van Urk schrijft:

  https://ejbron.wordpress.com/2015/04/27/george-orwell-linkse-partijen-bestrijden-hier-hetgeen-ze-in-werkelijkheid-helemaal-niet-willen-vernietigen/

  Geen wonder dat links helemaal in de war raakt. In de reacties hierboven wordt dat duidelijk zichtbaar.

  Arm GB, als Ed Miliband aan de macht komt. Hij wil, net als Zweden, kritiek op de islam strafbaar stellen.

  Gelukkig voor de Britten, wordt hij zelfs in de Britse MSM al ‘knettergek’ genoemd.

  En links bestrijdt niet alleen wat zij in feite niet wil vernietigen, maar ze bestrijdt ook niet datgene wat zij in het verleden wilde vernietigen.

  Denk aan de dolle mina’s, die iedere vrouw, zelfs als zij gelukkig getrouwd was en tevreden met haar bestaan als vrouw en moeder, zover wilde krijgen dat ze zou gaan scheiden.

  Nu links zich als beschermer van de islam heeft opgeroepen, is onderdrukking volgens links geen onderdrukking, maar wordt die tot ‘vrijheid’ uitgeroepen.

  En dan gaat links voorbij aan de ‘blijf van mijn lijf’ huizen die vol zitten met moslima’s, die door hun broers en vaders zelfs met de dood worden bedreigd.

  En dat in Nederland!

  Ook vrouwenbesnijdenis, ondenkbaar in onze landen voordat de islam hier vertoefde, wil links niet stoppen, de moslims mochten eens gekwetst worden.

  Dit zijn overduidelijke voorbeelden dat, dankzij links, in onze landen stap voor stap de eisen van de sharia worden ingevoerd.

  De belangrijkste eis uit de koran is: “Geen kritiek op de islam”. Bovenal niet van ongelovigen. Zelfs al is die kritiek gerechtvaardigd.

  Links in Zweden heeft daar al een wet van gemaakt en Labour wil er ook gevolg aan geven. Zonder twijfel volgt de EU.

  Natuurlijk walg ik van dit verraad aan onze cultuur en onze vrijheid.

  Iedereen die hiertegen protesteert is een fascist, een racist en een nazi.

  Wat mij momenteel nog veel meer ergert is dat deze figuren, die een ideologie van landverraad aanhangen, zich superieur voelen aan iedereen die het niet met hen eens is.

  In het klein wordt hier tentoon gesteld wat in de hele westerse wereld al duidelijk zichtbaar is: “Links wil, met behulp van de islam, de communistische dictatuur opnieuw opleggen aan het Westen en hier weer een communistische staat oprichten”.

  Daarvoor heeft het een instroom van andersdenkenden nodig, die gebruikt worden om hun linkse idealen opnieuw tot leven te doen komen.

  Kijk naar de EU, we hebben al niets meer in te brengen als lege briefjes.

  Ik heb genoeg van de uiterst domme linkse superioriteitsgevoelens, die werkelijk nergens op berusten en op de beledigende opmerkingen die daarbij horen.

  Ik kom hier om mijn mening te geven, de opvattingen van land verraderlijk linkse tuig zijn voor mij niet van belang.

  1. Nog1

   Wat een onzin. Een voorbeeldje; vrouwenbesnijdenis is al verboden en wel met steun van alle linkse partijen.

   En in Zweden is geen wet aangenomen die islamkritiek verbied. Er is een bestaande wet uitgebreid en daardoor ook geldig voor uitingen op internet. En die wet gaat niet over islam, maar over uitingen mbt immigratie.

   Dat wil niet zeggen dat ik dan opeens voor de wet ben, maar je moet geen onzinbeschuldigingen uiten. Dit zijn stropop-redenaties.

   1. Wachteres

    Natuurlijk is vrouwenbesnijdenis hier verboden, Nog 1.

    Dat verbod zegt, mede dankzij links, helemaal niets!

    Maar ik heb destijds en heftige discussie gehad met Jet Bussemaker, die verantwoordelijk staatssecretaris was.

    Het gebeurt namelijk nog in grote getale.

    De operatie wordt uitgevoerd in het land van herkomst [‘vluchtelingen’ gaan in de vakanties naar hun geboorteland] of in GB of in NL op de keukentafel.

    Ik heb gezegd dat het heel simpel was, bij aankomst de ouders vertellen dat het verboden is en dat zij een gevangenisstraf kunnen krijgen als ze het wel laten doen.

    De dochter voor de vakantie laten controleren door een eventueel vrouwelijke huisarts, desnoods een verpleegkundige en na de vakantie weer.

    Volgens Bussemaker was dat kwetsend voor de ouders en voor de dochter.

    Mijn reactie dat ik als meisje liever een ‘kwetsend’ onderzoek wilde dan dat mijn genitaliën op primitieve wijze, meestal zonder verdoving, zouden worden verwijderd had gen invloed.

    Zij bleef bij haar standpunt.

    Ze is nog naar een congres in Frankrijk geweest, maar ook dat heeft niets opgeleverd.

    Je moet zo langzamerhand toch weten dat links in heel Europa doodsbenauwd is om de islam te kwetsen.

    Ooit gehoord dat iemand, ouders, ervoor gestraft is/zijn?

    Nee dus! Het gaat gewoon nog door. Wat niet weet wat niet deert zal er wel gedacht worden.

   2. Wachteres

    http://www.englisc-gateway.com/bbs/topic/45015-sweden-new-law-criminalizes-criticism-of-immigration/

    Natuurlijk gaat dit over de islam, dat begrijpt een kind.

    Trouwens. in de praktijk zijn al mensen gestraft die kritiek hadden op de islam. En bekende journaliste, Ingrid Carlqvist, is naar Denemarken verhuisd, omdat ze haar mond niet wilde houden over de islamisering en geen behoefte had om in een psychiatrische inrichting of een gevangenis terecht te komen.

    Als in GB het eten van worstjes op school verboden wordt [een traditioneel Engels voedsel] om ‘mensen met een religieuze opvatting’ niet te kwetsen dan bedoelt men de islam.

    Trouwens de Joden zeiden meteen dat dit voor hen geen enkel probleem was. Natuurlijk niet en voor de komst van de islam werd er niet aan gedacht om zo’n verbod op te leggen.

    En kom niet aan met je stropop-redenaties, ik weet echt wel waar ik het over heb.

    Trouwens, zolang hoeven we niet meer te wachten tot we allemaal met eigen ogen kunnen zien welke ramp zich in Zweden aan het voltrekken is.

    En links zal dan terecht als de grote schuldige worden aangewezen.

  2. Simon Brouwenstein

   Heeft Wachteres een bron waaruit kan blijken dat Miliband kritiek op de islam wil verbieden?

   1. Wachteres

    Jodocus, de Engelse kranten staan er vol van. Ik zou zeggen, zoek maar op.

 22. Floris

  Natuurlijk is meisjesbesnijdenis hier verboden. Dat is het zelfs in veel islamitische landen. Maar hoe zit het met de handhaving?

  Die verboden in islamitische landen zijn trouwens papieren letters. Iedereen weet dat het gewoon doorgaat.

  Vanwaar eigenlijk uw ijver om dit soort nodeloze tegenwerpingen te berde te brengen? Een wet in Zweden tegen (negatieve) uitingen mbt immigratie is net zo fout als een wet tegen islamkritiek.

  Bent u soms een linkse droplul?

  1. Simon Brouwenstein

   Ik zie dat Floris warempel probeert een inhoudelijke bijdrage te plaatsen. De toonzetting (bent is soms een linkse droplul?) ademt nog de agressieve toon van het schoolplein maar alle begin is moeilijk.

   Volhouden zou ik zeggen, oefening baart kunst.

 23. Primo

  “Ja, die man bedoelt hij. Hij meent dat speculeren over de persoonlijke identiteit van forumleden een krachtige manier van debatteren is.
  Vorige week kreeg hij overigens een koekje van eigen deeg en ligt zijn privé-identiteit op straat. Mogelijk is dat een les voor hem.”

  Nou Wim Hutten uit de Laan op Poot 284 te ’s Gravenhage, alom bekend als de trol der fora, laat ik je mee kunnen delen dat ik fier ben op mijn naam en geen enkele poging doe om te ontkennen wie ik ben, dit in tegenstelling tot jou die werkelijk iedere trieste kans aangrijpt om te ontkennen dat je die Wim Hutten bent, dus ik zou zeggen: steek dat koekje van eigen deeg van je maar in je door moslim leuters uitgerekte darmflora van je.

  Dag Wim de trol…

  1. Simon Brouwenstein

   Als je zo trots bent op je persoonlijke identiteit en ook graag je zo wilt presenteren, waarom zwalk en stalk je dan op het internet met talloze nicknames en presenteer je je niet gewoon als Rob de Haan?

   Ik ben die Wim Hutten niet, ik heet Simon Brouwenstein en ik wens mijn privé-identiteit verborgen te houden. Dat is een fundamenteel recht en dar beroep ik me op. Je behoefte om me toch tot op mijn privéadres te achtervolgen is bedoeld als pure intimidatie en bedreiging.
   Inhoudelijk heb je niets te melden maar je bent op zoek naar ruzie. Dat is tamelijk triest en voor jou persoonlijk ronduit zielig.
   Goddank hoef ik me niet persoonlijk bedreigd te voelen, hoewel dat wel jouw wens en bedoeling is. Ik wens jou ook toe dat je niet gestalkt en bedreigd zult worden. Dat kan nooit de bedoeling van discussiëren op het internet zijn, en ik weet zeker dat je dat ook wel beseft.

  2. Julius

   Privacyverklaring

   “De Dagelijkse Standaard hecht grote waarde aan de bescherming van de persoonlijke levenssfeer van de bezoekers van haar website. Persoonlijke gegevens van zowel geregistreerde als anonieme bezoekers worden dan ook met de grootst mogelijke zorgvuldigheid behandeld en beveiligd”

   Toch laat de redactie van DDS het toe om naam en adres van mensen door bezoekers te publiceren, ook al is het misschien niet eens de persoon waartegen bedreigingen worden geuit. Dit vind ik een zeer kwalijke zaak en ik kan me voorstellen dat dit een zeer onveilig gevoel geeft voor (potentiële nieuwe) bezoekers.

 24. Primo

  Blijf nu maar lekker wrijven in de door je zelf gemaakte vlek Wim, en angst is een slechte raadgever, ik ben niet bang gestalkt en bedreigd te worden, dat lot treft slechts trieste landverraders zoals jij….

  En doe je vooral Miep Kraak de groeten Wim?

  1. Simon Brouwenstein

   Ik heb nog een vraagje voor je, Rob.
   Kun je zeggen wat de reden van je boosheid is, een boosheid die je drijft me te stalken en te bedreigen?
   Wat heb ik je ooit meer aangedaan dan hier met je van mening te verschillen?

   1. Primo

    Hoe kom je er nu eigenlijk bij dat ik boos ben Wim?

    Ik vermaak mij slechts met trieste figuren zoals jij, ik ben een gelukkig en opgewekt mens met slechts een hekel aan landverraders zoals jij, meer niet.

    En over welke bedreiging heb je het?

    1. Simon Brouwenstein

     Je ontwijkt de vraag, Primo. De vraag was wat ik je heb aangedaan waardoor je mijn privé-identiteit probeert te achterhalen en te publiceren?

     1. -Harry

      Nou wat ik WEL weet “simon” , als ik me er even mee mag bemoeien , dat idioten zoals jij ook ONZE vrijheid op het spel zetten en proberen te verkwanselen aan de islam .

      Ook MIJN persoonlijke vrijheid en dat zit me als conservatief liberaal HEEL hoog !

      En nu zielig gaan zitten doen wat je ons meer aangedaan hebt dan “van mening verschillen” !

      Je bent gewoon een landverrader !
      En bij al waar je die moslims niet de voet dwarszet , doen hun weer een stap voorwaarts om die nooit meer terug te zetten .
      Zie bij jou ook diezelfde trekjes waar moslims zo sterk in zijn , liegen en zielig doen ,
      taqiyya kaaskop .

      Dat nou uitgerekend jij , met je enorme kennis en opleidingen en moeilijke woorden die de meeste mensen helemaal niet kennen , je inzicht in de mensheid , je psychologische inzichten , je superieure detecteringscapaciteiten ,

      nou nog te stom bent om dat te begrijpen !

 25. Gielah

  De naam Brouwenstein bestáát helemaal niet in het Nederlandse taalgebied.
  Dat kan iedereen nazoeken.
  Die naam is al net zo zelf gemaakt als de naam Terphuis, die de óók al zo enge grote-waffel-Iraniër bij de PvdA voor zichzelf uitgevonden heeft.

  Overigens interesseren nóch de echte, nóch de nicknames van trollen mij…. en hun adres hoef ik al helemaal niet te weten.

  De inhoud(sloosheid) van de stroom reacties zegt mij al genoeg om te weten: die móet ik niet.

  1. Simon Brouwenstein

   Ik vond de naam Gielah ook niet op het internet, behalve als nickname voor een actieve debater op vele fora. U koos er dus voor om dit onder een nickname te doen en u wenst u persoonlijke identiteit verborgen te houden. Dat geldt voor nagenoeg iedereen hier, ook Floris en Primo die zo druk zijn met het achterhalen van de privé-identiteit van andersdenkende medeforummers waarvan de afwijkende meningen hun kennelijk tot boosheid drijven.

   De naam Simon Brouwenstein is inderdaad een nickname, zoals Gielah een nickname is.

   Dat de naam in het nederlandse taalgebied niet voorkomt is overigens slechts ten dele juist:

   http://www.brouwenstijn.nl/

   Ik veranderde de laatste lettergreep om te voorkomen dat mensen die niets met dit forum te maken hebben door figuren als Floris en Primo worden lastiggevallen.

   1. Julius

    Gielah is een oud reaguurder die nadat haar echtgenoot “Geweta” het leven gelaten heeft in al haar eenzaamheid erg snel bergafwaarts gaat. Niemand die haar nog een beetje op de rails houdt.

    Gewetenloos.

    Ik heb inmiddels oprecht medelijden met deze vrouw gekregen.

    1. -Harry

     Als iemand nog eens : SERPENT tegen je roept , Julius , dan zou ik dat maar niet tegenspreken .
     Ze hebben vast en zeker gelijk .
     Helemaal nu ik die smerige stoot onder de gordel aan Gielah heb gelezen .
     Je bent niet anders dan het afa-tuig , de smerigste groep onder het geteisem .

     1. Julius

      Dank, beste Harry.

      Ik stel uw mening zeer op prijs 🙂

     2. Wachteres

      Helemaal eens, Harry

      Wat een smerig serpent, die Julius.

   2. toetssteen

    Brouwenstein
    De naam Gielah is geen nick. Gila in de oorspronkelijke taal (Hebreeuws) betekent eeuwige vreugde. Maar ja, men spreekt hier geen Hebreeuws, dus….

 26. Primo

  “Ik lees dat de ChristenUnie de bouw van een moskee in Gouda tegenhield. Waarom is hier niemand verontrust over?”

  https://twitter.com/wimhutten/status/575393981737082880

  Is dat effe toeval?

  Mhoewhahahaha…..

  1. Simon Brouwenstein

   Tja, trieste stalker, als die man heel andere opvattingen had dan ik had je hem vast niet voor me aangezien.

   Zeg, maar ik laat het hier bij. Ik word hier een beetje triest van. Je gaat maar dapper door met je strijd tegen al die landverraders. Je zult het druk mee krijgen, de meerderheid van de Nederlandse bevolking valt onder jouw definitie.

 27. Miep Kraak

  Zou het ook toeval zijn dat je al je fotoos op faceboek hebt verwijdert, bange Rob?

  Vindt je mischien toch niet zo leuk dat je met je dikke kop en pens hier wordt afgedrukt?

  Dan maar een fotootje van Henny? of van je kinderen? Vind je het nog steeds zo geinig, schijtbak?

  1. Primo

   Om je eerlijk de waarheid te zeggen begin ik het steeds amusanter te vinden, dus ik zou zeggen steek van wal, want zo’n lelijk wijf als jij hebt is werkelijk waar een uitzondering, volgens mij is die met vis bakken uit de pan gesprongen Miep.

  2. -Harry

   Verrek , nog zo’n afa-terrorist !
   En nu een met een zuignap !

   Miep Kraak van de huishoudservice !

 28. Daniel

  Geen ruzie meer maken kinderen, dat bedroeft me zeer. Al die Gielah’ s, Simon’s , Primo’ s, Wachteresjes en Florisjes etc. etc. etc..
  Dit is toch niet nodig? Het kan toch veel liever, toch!
  In genade mogen wij leven.
  In de nachtwind, als ik niet slapen kan,
  hoor ik de toorn en het lijden van God.
  Maar boven de storm uit
  hoor ik de stemmen van miljoenen zielen,
  voor eeuwig verloren,
  die roepen om gerechtigheid.
  Wat hopen zij? Wat denken zij?
  Wat denken zij van Hem?
  Wat denkt Hij van Zichzelf?

  Gedachtig aan Uw Sterven heb ik lang gevast,
  en al die tijd niet eens gedronken.
  Zo zie je weer: bij God is alles mogelijk.
  Maar toon mij toch, als oogst van dit rampzalig leven,
  één regel, die de moeite waard en leesbaar was.

  Dan wil ik eindigen met een gedicht van de grote volksschrijver Gerard Reve, wiens werk ik zeer bewonder en soms, in mijn slaap, komen flarden van zijn verzen naar boven.

  Eigenlijk geloof ik niets,
  en twijfel ik aan alles, zelfs aan U.
  Maar soms, wanneer ik denk dat Gij waarachtig leeft,
  dan denk ik, dat Gij Liefde zijt, en eenzaam,
  en dat, in dezelfde wanhoop, Gij mij zoekt
  zoals ik U.

  1. Simon Brouwenstein

   Prachtig, Daniel.

   Het geloof staat of valt met de bereidheid daarin niets zeker te willen weten, in het suizen van de zachte bries (1 Kon. 19), de nachtwind van de twijfel die onvermijdelijk is omdat wij Gods grootheid met onze geest niet kunnen bevatten.

   Dank voor dit totaal andere geluid in het geraas en gebral waar dit blog niet zelden in vervalt.

   1. Gielah

    Weerzinwekkend, als een satansdienaar vrome prietpraat gaat ophangen.

    1. Beukman

     @Gielah
     IK ben Satan, Gielah. En ik kan je verzekeren dat Simon niet voor mij werkt.

     1. Simon Brouwenstein

      beste beukman,

      Mogelijk doe je er goed aan er maar een grapje over te maken maar ik vind het eerlijk gezegd toch wel ergerlijk dat deze vrouw iedereen voor leugenaar en erger uitkaffert zonder zich ook maar een moment verplicht te voelen uit te leggen waaruit die leugen bestaat of waarom je een gruwelijk misdadige aanhanger van het Kwaad bent.

      We zullen ermee moeten leven maar als trolgedrag erg is beschouw ik dit als heel erg supertrolgedrag.

     2. Beukman

      @Simon
      Ik snap je ergernis heel goed, Simon, maar in essentie is dat een kwestie van zelfbeheersing. Wat haar betreft ben ik die grotendeels voorbij. Ik heb haar haar inhoudloze bijdragen en haar valse beschuldigingen vergeven. Zij is zoals ze is, verblind door haar visie op het leven, bitter maar ook vitaal. Ik ga niet voor de inhoud van haar woorden, maar voor de vorm. In haar prozabreiwerkjes steken parels.

  2. van Urk

   Mooi onderwezen Daniel!

  3. Beukman

   @Daniel
   Fraai verwoord.
   Mocht er nog oud zeer zitten, bedenk dan: “Kwaad zijn is menselijk, kwaad blijven is des duivels.”

 29. Primo

  Wat een toeval, die Miep Kraak en Simon Brouwenstein tegelijkertijd, durf je niet eens onder een nick Wim?

 30. Gielah

  De man met de vele namen probeert zich nu zelfs achter mij te verschuilen, door te suggereren dat Gielah niet mijn voornaam is.
  Weleens van Gilad Shalit gehoord?
  Gilad is de mannelijke vorm van Gielah… Hebrééuws… ja!
  Betekenis: ” Verheugt u”.
  Denk maar aan het in Israël bekende lied: “Gili me’od bat Tsion, har’ióe bat Jerushalájim”.
  ( Verheugt u, dochter van Sion… juich.. dochter van Jeruzalem).

  Overigens heb ik geen moeite met nicknames.
  Het zijn rare en niet al te veilige tijden, tenslotte.
  Ik heb alleen maar moeite met overheidspropaganda en linkse leugens… onder wélke (nick)name dan ook.
  Dus Hutten, Molenkamp, Graatsma, Jacobus, Brouwenstein of wát dan ook… u doet maar.

  Maar dat stukmaken van forums ( en we ZIEN het hier voor onze ógen gebeuren… en dat al máándenlang…) dát moet ophouden.
  Ik betwijfel echter of uw opdrachtgever(s) en/of psychische toestand dat zullen toelaten en tot die ommezwaai eindelijk wél komt… zie ik u liever gaan dan komen en kunt u op tegenspel blijven rekenen.

  Ik VERHEUG mij namelijk niet over leugens… maar over de waarheid.

  1. Simon Brouwenstein

   Gielah, uw probleem is dat u niet kunt omgaan met meningen die afwijken van de uwe.
   U beschouwt andersdenkenden per definitie als leugenaars en hun bijdragen leugens omdat u zich kennelijk niet kunt voorstellen dat mensen bij het beoordelen van de feiten en vanuit verschillende achtergronden en gezichtspunten tot verscillende duidingen van de werkelijkheid komen.

   U heeft mij nog nooit op een leugen kunnen betrappen en als dat wel het geval is zou ik dat graag van u horen; dan ontstaat er een basis voor een discussie.

   U denkt de waarheid in pacht te hebben en meent kennelijk de autoriteit te hebben namens God en Christus te kunnen spreken. Ik denk dat u dat niet juist ziet. Niet alleen verschil ik fundamenteel met u van mening over u interpretatie van de boodschap van Christus maar bovendien meen ik dat we als mensen nimmer die bevoegdheid kunnen claimen. (Mat 7:22-23)

   Het overgrote deel van uw bijdragen hier bevat het pleidooi andersdenkenden de mond te snoeren dan wel eindeloze scheldpartijen, niet zelden van vilein persoonlijke aard. Daarin toont u zich niet-democratisch en toont ook geen enkel respect voor de vrijheid van meningsuiting die andersdenkenden toekomt.

   Ik daag u uit één leugen van mij aan te geven. Dan zal ik u uitleggen dat u geconfronteerd werd met een mening die u niet onderschrijft, dat is geen leugen maar een verschil van inzicht.

 31. Gielah

  Een pathologische leugenaar, die ik al hónderden keren ontmaskerd heb, DAAGT mij uit…. om dat nóg eens te doen?
  Brutale rotvent!
  Bent u nu helemaal belazerd?
  Wie denkt u wel dat u bent?
  Hup… wegwezen..!

  1. Simon Brouwenstein

   U ontmaskerde mij nimmer als leugenaar. Als er iets een leugen is, dan is dit wel een erg duidelijk geval.
   Het is onthullend dat u ook nu met helemaal niets weet te komen.

   Wie is hier de leugenaar?

   Waar u overigens de bevoegdheid aan denkt te kunnen ontlenen mij voor ‘brutale rotvent’ uit te maken blijft duister. Ik heb mij jegens u altijd correct gedragen en slechts de inhoud van uw bijdragen ter discussie gesteld. Door uw persoonlijke scheldpartijen en het volledig ontbreken van enig inhoudelijk weerwoord toont u zich als een zwak en kleingeestig debater.

   1. -Harry

    Jacobus Hutten ,

    je gebrek aan zelfkennis is stuitend !

    Je beschuldigt en beledigt en dan ga je in de taqiyya modus .
    Meneer de vermoorde onschuld .

    Wat een rattenkolonie is het toch , dat linkse gebroed !

    “Ik heb mij jegens U altijd correct gedragen” ?

    Man je bent rijp voor de psychiatrie !
    Ben niet thuis in die materie , maar schizofrenie is niet zo vér mis als diagnose , ben ik bang .

    1. Beukman

     @Harry
     Nou nou, Har. Denk een beetje om mijn hart, wil je? Ik wil me best een keertje doodlachen, maar nú nog niet!

     1. Simon Brouwenstein

      Ach, Harry heet eigenlijk Gerrit van K. en hij woont aan de Biezendreef 12 in Harderwijk. Daar wil een normaal mens niet dood gevonden worden, dus die bitterheid begrijp ik wel.

     2. Beukman

      @Simon
      Heb het even opgezocht op Streetview. Het karretje van Google kon duidelijk niet verder. Harry woont in een soort moeras! Ik wed dat hij ’s nachts als hij naar de wc moet niet zijn pantoffels aandoet, maar zijn lieslaarzen.

   2. Beukman

    @Simon
    Als ik je een goeie raad mag geven: stop met je tegen Gielah te verdedigen, Simon. Je weet dat het zinloos is; zij is hier de niet te overtuigen dame. Buig met haar mee als bamboe, alsof jullie samen de tango dansen. Geef haar de illusie dat ze leidt. Daar heb je veel meer plezier aan.

    1. Simon Brouwenstein

     Ik zal je advies opvolgen, Beukman.

     Dank.

 32. Maaike

  Ieder zinnig mens ziet dat je allang gewonnen hebt hoor Simon.

  1. Beukman

   @Maaike
   Alleen Harry nog niet. Die woont in een zompige rattenkolonie, en zijn rauwe strijd om het bestaan laat weinig ruimte om z’n hersenen te gebruiken waarvoor God ze ontworpen heeft.

   1. Simon Brouwenstein

    En dan ook nog Gerrit heten! Sommige mensen zijn in alle opzichten de klos.

    1. Beukman

     @Simon
     Zie je het nu zelf ook? Mensen als Harry en Gielah en zelfs Rob zijn meer gebaat bij compassie en relativering dan bij bikkelharde strijd. In essentie willen ze worden begrepen.

     1. Simon Brouwenstein

      Ik zie het, Beuk, mededogen en tolerantie zijn het helende balsem maar ik vrees dat ze ook in die liefdevolle benadering de verzenen tegen de prikkels zullen blijven slaan. Voor Gielah: zie ook Hand. 9:5.

     2. Maaike

      Amen!

  2. nick

   Gewonnen??? Is het een wedstrijd dan, een wedstrijd wie de meest onzin uitkraamd soms?
   Dan sta jij minimaal in de top maaike en heb je gelijk betreft “simon’ hoewel zijn concurrentie groot is. More-no staat bij mij bovenaan en julius kan ook nog winnen…winnen, hoe oneervol is dat, in dit geval.
   Succes ermee, misschien roepen we nog wel eens een winnaar “meest stupide reaguurder” uit, doe je best zou ik zo zeggen.

   1. Beukman

    @nick
    Niet de meest stupide reaguurder, nick. Wel de best geblindeerde.

 33. toetssteen

  Ging het artikel nou over de koning en hoeveel steun hij zou genieten onder den volke? Of ben ik abuis? Kan natuurlijk.

  Enfin, mijn mening: laat dat stel daar maar zitten want verandering zal geen verandering zijn. Geef de mensen dan maar wat romantiek.
  Ik bedoel daarmee te zeggen, zit iemand echt waar te wachten op een Draghi als eerste president van de EU die door niemand is gekozen? Of Tusk, of Sutherland of, of, of. Het is een kat hond verhaal.
  Wat mijn mening is over Willem? Dommetjes, maar beter te verteren dan zijn ma.

 34. nick

  Verbijstering over wat hier allemaal geschreven wordt en niets met dit artikel te maken heeft.
  Walging ook, voor die troep ‘trollen’ om ze zo maar even aan te duiden. Als nu nog niet duidelijk is dat ze DDS om zeep willen brengen…

  Je wil hier gewoon niet meer lezen, als je de namen ziet van lieden als de engerds “simon”en beukman, tuthola maake en serpent julius e.a. ben je al klaar.

  Gielah en Wachteres, mijn respect voor jullie moed en doorzettingsvermogen. Wij komen hier al veel langer dan deze linkse onruststokers, sta erboven! Ik heb mijzelf al zeer teruggetrokken, te veel stupiditeit om nog constant te willen weerleggen/reageren en daarnaast is het water naar de zee dragen.
  Op een dag zal het licht aangaan en dan is spijt voor deze verdwaasden te laat.

 35. Gielah

  Intussen komt de super-zak nu ook met Bijbelteksten en Psalmen aanzetten.

  Nou ja… verwonderen hoeft ons dat niet.
  Ook de dúivelen geloven… zegt de Schrift tenslotte… en ZIJ sidderen.
  Deze siddert niet eens.
  Die zit daar dan nog weer een laagje ónder.
  Die houdt het bij liegen en bij al wat rechtvaardig is áánvallen.

  En degenen die hem ondersteunen… die komen uit dezelfde koker.

  ‘Het onkruid zal op de akker van deze wereld altijd talrijker zijn dan de goede tarwe’, zegt de gelijkenis van de zaaier niet voor niets… dus achter hén staan er velen… velen… velen.

  Desondanks is de toekomst niet aan het onkruid.

 36. Julius

  Al een leugentje bloot weten te leggen, o Gielah?

  Nee? Verdulleme, hoe kán dat nou.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.