Achterlijk. Pakistaanse eerwraak: man vermoordt verloofde plus negen familieleden

De 25-jarige Gul Ahmad Saeed kon er niet tegen dat een oom twijfels had bij het huwelijk.

Een misselijkmakend bericht uit Pakistan. Gul Ahmad Saeed vond het nodig om in totaal 14 mensen te vermoorden omdat een oom bezwaren had tegen het huwelijk van hem en zijn verloofde. Eerder vermoordde Gul Ahmad zijn eigen ouders, broer en schoonzus.

Afgelopen zondag kwam hij, samen met een paar handlangers, terug voor zijn verloofde, haar ouders en zeven broers en zussen. Hij vermoordde ze allemaal. Via NBC News:

“The uncle was being very indecisive about the wedding which infuriated Gul Ahmad,” said police officer Mohammad Jamil.

Police were searching for the suspects but they were believed to have fled into the semi-autonomous Pashtun tribal area along the Afghan border where government authorities hold little sway and police are not legally permitted to go.

Het is een klassiek geval van eerwraak, zoals we die wel vaker zien in ‘bepaalde’ culturen:

The killings took place in a deeply conservative area where women there are often discouraged from going to school and have little choice when it comes to marriage. Pakistani women are often killed by men who feel their honor has been offended in some way.

Eerwraak komt vaak voor in Pakistan. Volgens de Human Rights Commission in Pakistan zijn er in 2013 maar liefst 869 vrouwen vermoord omdat mannen in hun omgeving vinden dat ze de eer van de familie hebben geschonden. Cijfers over 2014 zijn niet beschikbaar, maar die zullen niet beter zijn.

Toch gek, dat je feministen in Nederland altijd hoort zeuren over ‘seksistische’ Bart Smit-foldertjes, maar nooit over deze gruwelijke moordpartijen tegen vrouwen die niet precies doen wat de radicaal-islamitische man wil.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

27 reacties

 1. -Harry

  Kom er maar in , linkse broeders !
  Jullie hebben vast wel bergen argumentatie om dit ook weer goed te praten of te downplayen .

  Wliders’ schuld wellicht ?

  Eén ding wil ik alvast wel melden , het heeft vast níks met de islam te maken !
  Hoef je dat tenminste niet meer te verdedigen .

  Met demografie ook niet , trouwens .
  Ook zo’n geweldig excuus waar je niks voor koopt .

  1. Maaike

   En wat vind je nou eigenlijk zelf Harry?

   1. LantR.fant

    Maaike, schatje.
    Het ene moment loop je te protesteren voor gelijke rechten van de vrouw, het andere moment verdedig je mensen bij wie de vrouw nog lager op de ranglijst staat dan wc papier.
    Leve de linksmensch anno 2015. Wegens interne inconsequentie heeft die nog minder overlevingskans dan de geel gestreepte Dodo.

    En dat ontdek je wel zodra jouw zielige allochtone vriendjes het -mede dankzij jou- ook hier voor het zeggen krijgen.

    1. van Urk

     Maaike maakt zich meer druk als er bijvoorbeeld geen vrouw op de kieslijst staat van de SGP! Een volledig bedekte moslima die door haar spleetjes nog net geen blindenstok nodig heeft om de straat over te kunnen steken, vind ze gewoon prima!

     1. Maaike

      Uit deze opmerkingen komt duidelijk naar voren dat PVV-ers,althans deze PVV-ers, iedereen over een kam scheren.

   2. Wachteres

    …. zegt iemand die nog nooit een eigen mening heeft laten zien.

    Ik weet precies hoe en wat Harry denkt, Maaike, misschien moet jij een beetje beter opletten in het vervolg.

    1. Maaike

     Nee Wachteres, die niet dezelfde mening heeft als u.

    2. Maaike

     En wat Harry betreft, het is een leuke verhaaltjesverteller, maar niet iemand om serieus te nemen. En heeft vooral anderen nodig, blijkt weer uit zijn eerste comment.

 2. carthago

  De Nederlandse seksistische feministen hebben ook geen ballen, dat zit ze nog het meeste dwars.

 3. Teun

  Heeft ie het weer over Geert.
  Dit is Geert z’n pakkie niet an.
  Het ging over Pakistani. En niet over Geert die in de spiegel kijkt en zegt: pakkie staat nie.

 4. Teun

  Nederlandse feministe: een strijkplank met twee punaises en een tuinbroek als strijkplankovertrek.
  En de Nederlandse macho is iemand die afgericht is om daarop zijn eigen slipjes te strijken.

 5. Teun

  Na deze onzin blijven de linkse broeders wel weg.
  Ze zijn bang voor ongein die ze niet kunnen plaatsen.

 6. Teun

  Ze zijn zo bloedserieus. En hun humor is zo Amerikaans geworden. Daar hebben ze in jaren van de vorige eeuw nog zo op gescholden, op die lach of ik schiet humor.
  Amerikaanse/Nederlandse humor. Ik schaam me er bijna voor dat ik niet lach als ik er naar kijk.
  Dan zap ik maar naar iets minder genants..

 7. W.H.J. Reiss

  Laat deze Pakistani maar naar Nederland komen.
  Het moorden zit hun net als de Socialisten in de genen.
  Ook goed voor achter het raam in hun Pis zittende bejaarden, die door onze Socialen ook nog eens in de kou moeten zitten. Socialisten laat deze Pakistani onze Bejaarden een spuitje toedienen, dan hebben jullie 3 vliegen in 1 klap. Meer van jullie vrienden hier, de oudjes zijn opgeruimd en jullie wassen de handen in onschuld !!!

 8. NvanderReuk

  Inteelt, pure inteelt, al die inteeltsukkels hebben een IQ van rond de 80 dus wat wil je nou? Lees dit wetenschappelijk artikel maar eens dat werkt verhelderend: http://www.bmj.com/content/333/7573/831

 9. NvanderReuk

  wetenschappelijk=wetenschappelijke

 10. nakkie123

  “wat de radicaal-islamitische man wil”
  .
  hr verhoef, u suggereert hier met deze zin dat er ook een niet radicale islam zou bestaan ondanks dat 75% van de moslims wel achter de helpende jihad gastjes van het nieuwe isis kalifaat staan ?
  .
  wanneer gaan ook uw ogen open ?

 11. Seneca

  @nakkie123
  Ik denk dat ook bij de heer Verhoef – binnen afzienbare tijd – de ogen open gaan. In ieder geval zullen wij het als eerste zien door de gewijzigde toon van zijn redactionele artikelen. Hopelijk duurt het niet al te lang……

 12. van Urk

  Moslims hebben gewoon een cultureel probleem met vrouwen. Sajid Javid de van Pakistaans afkomstige Britse staatssecretaris van cultuur, had hier nog een lezing over. Volgens hem zijn sommige waardes die in islamitische immigranten heersen volstrekt onacceptabel binnen de westerse samenleving! Binnen sommige islamitische gemeenschappen worden vrouwen als bulkgoederen gezien die misbruikt kunnen worden. Daarbij mag volgens hem de culturele kant van de problematiek niet onderbelicht blijven “”We kunnen ons blik niet laten inperken door politieke correctheid”! En gelijk heeft ie!

 13. Teun

  Onlangs zag ik uit de Britse pers een reeks pasfoto’s van de Pakistaanse serieverkrachters.
  Ze zien er niet eens als angstaanjagende barbaren uit, ook niet als uitschot of onopvallende Duitse kleinburgers met het banale uiterlijk van bureaumoordenaars als Heinrich Himmler.
  Ze zagen er uit als een meelijwekkende hoop inteelt. Ze hebben niettemin ook het goddelijke recht om te bestaan. Maar dat politici vinden dat dat hier moet zijn, maakt deze politici tot imbecielen en bureauverkrachters.

 14. Teun

  Maar westerse vrouwen vinden het blijkbaar niet erg meer verkracht te worden. Zal wel de nieuwe norm voor het feminisme zijn. Dat een vrouw hoe lelijk ook en verpakt in een nog lelijker tuinbroek, toch nog de moeite waard blijkt te zijn voor een verdierlijkt menselijk wezen met een lege blik.

 15. Rapunzel

  Ik lees vaak de feel-good stukjes die de laatste tijd op DDS staan, over leuke vaders, geinige hondjes, mensen die iets voor een ander doen en zo.

  Nu vraag ik me zomaar opeens af, zien die linkse stommelingen nu niet dat zulke filmpjes van beschaafde mensen die iets leuks doen ALTIJD afkomstig zijn van Christenen/atheïsten in alle kleuren maar NOOIT van de islamitische hufterclub van de pedofeet?

  We zien van en over de vrienden van de islam louter dood en verderf, martelingen, onthoofdingen, zelfmoordaanslagen, verkrachting, kindermishandeling, moord, vernietiging van kunst, in puin hakken van kerken, dierenbeulen en kwaadaardigheid. Kan Maaike misschien eens uitleggen waarom ik al die achterlijkheid langs het tuinpad van mijn vader moet willen om een goed mens te wezen?

 16. JanvanEechoud

  Je hebt geli8jk, Rapunzel…..

  @ Maaike,
  Nou, ze moeten je wel werr hebben vandaag. Niet helemaal eerlijk maar de argumenten die ik voorbij zag komen kloppen toch wel iets.

  Het lijkt inderdaad of jij je druk maakt over futiliteiten en niet over massaal onrecht.

  Je kont tegen de krib aan het gooien?

  Welke generatie ben je?

  Mvg.

 17. DeManVanIngrid

  Ik vindt het allereerst al ongelofelijk dat deze man nog vrij rond liep. (Na het vermoorden van zijn eigen familie).

  Eerwraak is iets wat we al decennia lang kennen en komt voornamelijk voor bij moslim-families en toch houden wij al decennia lang de poorten open voor dit soort geloofsovertuigingen (ook al zeggen onze politieke wegkijkers dat dit niet kan).

  Ik werk met een Turks meisje dat haar moeder verloren is nadat haar moeder wilde scheiden van haar vader, haar vader vond eerwraak de enige juiste straf.

  Dit meisje is nu 33 jaar oud en het gebeurde toen ze 13 was (20 jaar geleden en in Nederland). Het is nog steeds een meisje, een beschadigd kind en zo zal het voor altijd blijven. Het rare is, haar vriendjes zijn altijd van moslim-afkomst, slaan haar, vernederen haar en gaan uiteindelijk via de achterdeur weg (hoe typisch).

  Overigens heeft haar broer zelfmoord gepleegd (Joost mag weten hoe trouwens) en ze loopt al een tijd onder behandeling van een psychiater, het arme kind!

  Ik kan je vertellen dat dit incident 20 jaar geleden best ophef veroorzaakte. Het erge is, we raken er aan gewend. Jan vraagt terecht van welke generatie je bent overigens.

  @maaike

  1. Maaike

   Dag demanvan…., ik heb mijn mening nog niet eens gegeven hier. Ik vroeg Harry naar zijn mening, en daarna werd er geinsinueerd dat ik een feministe ben die er niets van snapt door LanterF. En zo wordt er een beeld van mij geschapen dat gewoon helemaal niet klopt.En dat alles omdat ik een andere mening heb en/of ik gewoon wat genuanceerder ben over veel dingen dan het gros van de reageerders hier.

 18. Dennis_WSPK

  Deze misstanden zullen we in Europa ook steeds vaker gaan zien. Eerwraak, korte lontjes etc. En de rechtspraak heeft er geen antwoord op, want tja, gerelateerd aan islam en koeltoer, dus schiet iedereen in een kramp om het maar vlug recht te praten en weg te kijken.

  Wat we daar in Pakistan zien is geen extremisme. Het is gewoon DE islam zoals die nu eenmaal vanuit de basis is.

 19. Bommelstein

  Een verzameling slechte gewoontes zou men geen cultuur moeten noemen.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.