Deze vader wil dat zijn blinde dochter ook Paaseieren kan rapen, en bedenkt een geniale oplossing

Geen categorieapr 03 2015, 10:00
Zo'n vader is goud waard.
Met Pasen horen alle kinderen in de wereld Paaseieren te kunnen rapen. Dat dacht vader David Hyche ook, toen zijn vier maanden oude dochtertje blind werd. Hyche, die werkt als agent bij de handhavers van het Bureau of Alcohol, Tobacco and Firearms (ATF), begon negen jaar geleden zijn zoektocht naar een techniek om Paaseieren te maken die ook gevonden kunnen worden door blinde kinderen.
De Paaseieren kosten 14 dollar en maken een piepgeluidje waardoor slechtziende en blinde kinderen ze makkelijk kunnen vinden. De kinderen zijn er dolgelukkig mee:
wbrcvideo
Hyche heeft de techniek overgedragen aan de Alabama Institute for Deaf and Blind in Birmingham in de Verenigde Staten, waardoor nog meer kinderen een leuke dag hebben met Pasen. De techniek is volgens de vader trouwens heel simpel: "It's logical for people who are explosives investigators. It's just a battery, beeper and a switch... pretty simple." En het ziet er vanbinnen zo uit:
wbrcvideo2
Uiteraard wordt Hyche nu overal gevraagd om uitleg te geven over zijn unieke Paaseieren. Zo ook bij Fox News. Wat een geweldige actie van deze vader. Dit is toch hartverwarmend? Wat mij betreft is dit hét goed-nieuws-verhaal van de dag!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten