Slimme vader bedenkt bijzonder effectieve methode om iPhone-verslaafde dochter huiswerk te laten maken

Een prima oplossing voor een probleem waar veel ouders mee te kampen hebben.

Het is één van de grootste uitdagingen waar betrokken ouders tegenwoordig mee te maken hebben: je kind zo ver krijgen om zijn huiswerk te doen en dus goede cijfers te halen, terwijl er allerlei soorten afleidingen zijn. Ik denk daarbij met name aan mobiele telefoons.

Een gewoon mobieltje is al erg genoeg, maar smartphones zijn een nóg grotere uitdaging. Zoon- of dochterlief zit de hele dag spelletjes te spelen, te chatten met vrienden, Twitter, Facebook, Instagram en Snapchat te lezen/kijken, en ga zo maar door. Het gevolg: het huiswerk blijft liggen waardoor de cijfers kelderen.

Eén vader heeft daar genoeg van en heeft een manier bedacht om zijn dochter wat extra motivatie te geven zodat ze vanaf nu wat harder gaat werken (dit nadat ze een onvoldoende kreeg op haar wiskundetoets):

Screen Shot 2015-04-15 at 09.59.28

Een “B” in het Amerikaanse systeem staat ongeveer gelijk aan een 7,5 in Nederland.

Hij postte deze foto op Reddit, waar het meteen de post van de dag werd. Veel mensen vonden zijn actie geweldig, wat ik natuurlijk alleen maar kan beamen. Zo krijg je je kind wel aan de studie.

De leukste reactie?

“Wat zal zij balen als ze een negen haalt zeg!”

Op de één of andere manier denk ik dat papa het glas dan zélf kapotslaat en trots een foto op het internet zet van dat fantastische cijfer.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.