Geweldige man heeft maar liefst 17 diepvriezers in zijn huis. De reden waarom zal je hart verwarmen

Laat ik alleen dit zeggen: hij heeft werkelijk een hart van goud.

17 diepvriezers? Is dat niet een beetje veel om in je appartementje te hebben staan? Misschien, maar niet als je weet waar ze allemaal voor worden gebruikt. Dit in eerste instantie gek klinkende verhaal gaat over de Amerikaanse Allan Law uit Minnesota, en het is bijzonder aangrijpend én inspirerend. Geloof mij maar.

Voor de meeste mensen is het niet voor te stellen hoe het is om dakloos te zijn, maar dat het geen pretje is om op de straat te moeten leven, kan iedereen wel bedenken. Law is een man met een hart van goud. Vóór zijn pensioen hielp hij de minderbedeelden in Minnesota al, maar sinds zijn pensioen 16 jaar geleden is hij zich pas echt in dienst gaan stellen van de mensen die bijna helemaal niks hebben.

En nu komt het: daar heeft hij al die diepvriezers voor nodig. Want hij deelt talloze broodjes uit aan de hongerige inwoners van Minnesota die op straat leven, allemaal vanuit zijn eigen busje. Die broodjes krijgt hij aangeleverd van een heel netwerk van 800 kerken, bedrijven en goede doelen, en hij bewaart ze allemaal netjes. Het uitdelen vanuit zijn busje ziet er zo uit:

Ook deelt hij sokken en buskaartjes uit zodat niemand het écht koud hoeft te hebben en iedereen met het openbaar vervoer kan reizen om van a naar b te komen. Vorig jaar heeft hij in totaal maar liefst 700.000 broodjes uitgedeeld, 7.000 paar sokken en 75.000 buskaartjes. Hij doet het overdag, ’s avonds én ’s nachts. Hij vergeet niemand. Hoe mooi is dat?

Het wordt nog mooier.

Law doet het namelijk echt vanuit zijn hart. “Ik klaag nergens over. Ik hoef het niet te doen. Ik kan nu stoppen, maar ik zal niet stoppen zolang ik nog leef.” En: “Soms word ik emotioneel. Iemand moet toch voor ze zorgen?” Binnenkort wordt hij beloond voor zijn oneindige en belangeloze inzet voor de lokale gemeenschap door de lokale Rotary.

En terecht. Deze man verdient alle aandacht die hij kan krijgen, al is het maar om andere mensen te inspireren ook daklozen te gaan helpen, op welke manier dan ook. Alle beetjes helpen. Dat bewijst Law wel. Bekijk ook de videoreportage van Kare11.com over het verhaal van Law en de daklozen die hij helpt:


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. keffelq

  Geweldig systeem in de USA.

  Meer rechts in Nederland, kunnen we ook van die lokale jankverhalen opnemen.

  Man, spoor je wel Frank?

 2. Van Dickhout Plancken

  De Dagelijkse Standaard? Eerder De Dagelijkse Smartlap, de laatste tijd.

  1. keffelq

   Lol

 3. Philippine

  Laat ik dit zeggen: weinig aan toe te voegen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.