GroenLinkser Linda Voortman haalt keihard uit naar Kamervoorzitter

Geen categorieapr 14 2015, 13:00
En eigenlijk is dat nog terecht ook.
Als Linda Voortman degene was die geheime informatie naar buiten had gebracht inzake de benoeming van een nieuwe ombudsman had ze daar keihard voor moeten worden afgestraft. Je kunt als Kamerlid geen persoonlijke hetze beginnen tegen een kandidaat die jij niet ziet zitten.
Na onderzoek is het OM tot de conclusie gekomen dat Voortman dat inderdaad niet heeft gedaan. Sterker nog, ze had blijkbaar nog als "verdachte van een ambtsmisdrijf" aangemerkt mogen worden.
Dat dit toch gebeurde, is voor een groot deel te wijten aan de opstelling van Tweede Kamervoorzitter van Miltenburg. Die lekte gesprekken tussen haar en Voortman naar de media en deed er in het algemeen alles aan om de GroenLinkser zwart te maken. Niet zo gek dus dat Voortman het nu op haar gemunt heeft:
Linda Voortman, Kamerlid van GroenLinks, wil opheldering over de rol die Kamervoorzitter Van Miltenburg en het bestuur van de Tweede Kamer hebben gespeeld bij de affaire rond haar persoon afgelopen zomer.
Ze schrijft:
"Dat er mensen in de Kamer rondlopen die informatie uit een vertrouwelijk gesprek verdraaien en doorgeven aan De Telegraaf met als enig doel om mij en mijn fractie te beschadigen, heeft mij gechoqueerd."
Natuurlijk is het een beetje hypocriet van Voortman - ze had misschien ook geen slechte informatie moeten doorgeven over een kandidaat-ombudsman - maar heeft wél gelijk. De Kamervoorzitter en het bestuur hebben zich op totaal onacceptabele wijze gedragen. Ze hadden op zijn minst het onderzoek van het OM moeten afwachten voor ze hun verhaal deden aan de media - en toen hadden ze lippen eigenlijk ook gewoon stijf op elkaar moeten houden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten