42% van moslims Canada zeggen: islam en het Westen zijn "onverenigbaar"

42% van moslims Canada zeggen: islam en het Westen zijn "onverenigbaar"

Dit gaat op termijn enorme problemen opleveren.

Oh nee:

Two polls that received very little fanfare were released late last month, and found that the majority of Christian and Jewish Canadians think Islam is “irreconcilable” with the West – it also found 42% of Canadian Muslims agree with that assessment.

The polls, conducted by Leger Marketing, were published in the Vancouver Sun and found 63% of Protestants, 62% of Jews and 60% of Catholics felt Islam cannot coexist with Western culture.

De meningen van christenen en joden zijn belangrijk, maar kun je op zich nog terzijde schuiven. Het is immers aan individuele moslims om aan hen te bewijzen dat ze ernaast zitten; dat islam en de Westerse manier van leven wel degelijk verenigbaar zijn.

Helaas denkt een groot deel van de islamitische gemeenschap in Canada er net zo over. 42% - maar liefst! - gelooft dat islam en de Westerse cultuur inderdaad onverenigbaar zijn.

Wat kun je daar in vredesnaam mee doen? Hoe kun je ervoor zorgen dat die mensen zich alsnog aanpassen aan de Westerse cultuur, integreren en zelfs assimileren?

Dat is simpelweg onmogelijk. Ze gaan dat nooit van zijn lang zal die leven doen, niet in de laatste plaats omdat religie vaak belangrijker is voor moslims dan voor andersoortige gelovigen. De kans dat ze hun religieuze denkbeelden opgeven ligt dus ergens tussen nul en nihil.

Er zit dan ook maar één ding op: dit soort moslims - en gelukkig denkt 58% er dus anders over - moeten aangemoedigd worden om terug te keren naar hun land van herkomst. Als een moslim ervan overtuigd is dat zijn religie onverenigbaar is met de cultuur van het land waarin hij woont zit er maar één ding op: teruggaan. Ga maar naar het Midden-Oosten waar men het prima vindt dat je je op achterlijke wijze gedraagt en waar hele volksstammen een middeleeuwse mentaliteit hebben.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties