Filip Dewinter ontsnapt aan aanslag; gewapende man wachtte op hem bij zijn woning

Geen categorieapr 14 2015, 15:05
Dit is verschrikkelijk.
Hier gaan de rillingen van over mijn rug lopen: een gemaskerde en gewapende man stond bij het huis van Filip Dewinter (Vlaams Belang) te posten om te kijken of hij thuis was. Dat was niet zo, maar de man bleef maar wachten en vragen stellen aan zijn schoonzoon en dochter tot een buurvrouw de politie belde. Via De Morgen:
"Omstreeks 8 uur is er blijkbaar een man aan mijn huis opgedoken die een zwart pak in de struiken ernaast legde", zegt Dewinter. "Hij droeg een zonnebril en een muts en had zijn gezicht bedekt met een doek. De man had ook een wapen. Mijn buurvrouw merkte hem op en belde meteen de politie. Mijn schoonzoon verliet even later het huis en kwam tegenover de man te staan, die hem in gebroken Engels vroeg of ik daar woonde."
Die ontkende dat meteen. Toen ook de dochter van Dewinter buitenkwam, herkende de man haar en bleef hij vragen of Dewinter thuis was.
Er is nog wel veel onduidelijkheid over wie de dader was, want die is ontsnapt nadat de buurvrouw de politie belde:
De Antwerpse lokale politie bevestigt dat er vanochtend sprake was van "een dreiging" aan het huis van Dewinter, maar kan voorlopig niet meer commentaar kwijt.
Dewinter was op vakantie, maar als hij wél thuis was geweest op het moment dat de gewapende man daar stond, dan had het heel anders kunnen aflopen. Wat je ook van Dewinters opvattingen vindt, dit is een verschrikkelijk bericht. Een aanslag op een democratisch gekozen politicus is nooit oké. Wat bij onze zuiderburen kan gebeuren, kan zomaar ook in Nederland gebeuren.
Eén ding is zeker: Dewinter moet zo snel mogelijk persoonlijke beveiliging krijgen, net als PVV-leider Geert Wilders. Anders gaat dit geheid een keer fout.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten