Nee, Filip Dewinter, 'racist' is géén eretitel. Echt niet

Geen categorieapr 01 2015, 20:00
De racismekaart wordt te vaak getrokken, maar dat betekent niet dat je er trots op moet zijn als je een racist wordt genoemd.
Het gezicht van het Vlaams Belang twitterde vanochtend iets doms, en het was niet bedoeld als 1-aprilgrap. Hij schreef dat de term 'racist' voor hem geen scheldwoord meer is, maar een eretitel. "Kritiek op immigratie-invasie/islam/multicul=#racisme... #ikbenracistendaarbenikfierop".
filipdewinter_twitter
Een uur later reageerde Europarlementariër van het Vlaams Belang Gerolf Annemans afkeurend op Dewinters tweet (deze tweet is inmiddels verwijderd, maar De Standaard had op tijd een screenshot gemaakt):
gannemans
Annemans is degene die hier gelijk heeft en Dewinter wist het, want vlak daarna verwijderde hij de tweet. Want ieder mens weet: 'racist' is geen geuzennaam waar je trots op bent, ook al wordt het te pas en te onpas gebruikt door linkse figuren die iedere criticus van multiculturalisme en open grenzen de mond willen snoeren.
Even later stuurde Dewinter, waarschijnlijk na intern overleg met zijn communicatieteam wat de beste reactie zou zijn op de ophef om zijn tweet, een nieuwe tweet eruit. Het was allemaal maar een grapje, een 'boutade' (lees: spitsvondige uitspraak), bedoeld om debat uit te lokken. Ja, ja. Dat is vast ook de reden waarom de eerste tweet werd verwijderd.
https://twitter.com/FDW_VB/status/583239214583660544
Hier is mijn advies. Als je serieus wil worden genomen als een fatsoenlijke rechtse partij, dan moet je niet zeggen dat je er trots op bent dat je racist wordt genoemd. Zeg dan gewoon: linkse mensen misbruiken de term voor politieke doeleinden; ze willen hun tegenstander monddood maken. Dát is namelijk waar. En wat ook waar is: racisme is hartstikke fout, en daar wil je ver van blijven. Zo simpel is het.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten