Hij is één van de bekendste jonge gezichten van het internet. Dit is hoeveel hij heeft ingezameld voor zijn zieke vader

Ken je dit gezicht? Vast wel.

Eerder vanavond publiceerden wij een schitterend artikel over de liefde van één vader voor zijn zoon. Nu komen we met een vergelijkbaar verhaal, maar dit keer is het de zoon die zich inzet om zijn vader te helpen.

Komt het jongetje op de meme hierboven u bekend voor? Dat kan bijna niet anders. Het “succes jongetje”, zoals hij genoemd wordt, is al jaren populair online. Iedere keer weer verzinnen mensen nieuwe manieren om, met gebruik van zijn gezicht, een mooie grap te maken. Hij was 11 maanden oud toen deze hilarische foto werd genomen, en is nu acht jaar. In de tussenliggende periode is hij een waar internetfenomeen geworden.

Zoon Sam Griner met zijn moeder en zieke vader.
Zoon Sam Griner met zijn moeder en zieke vader.

 

Geweldig leuk natuurlijk, ook voor hemzelf, maar de afgelopen weken is zijn foto voor een heel ander doel gebruikt. Zijn vader, Justin Griner, is namelijk ernstig ziek en heeft een niertransplantatie nodig. Helaas heeft de familie het geld niet om deze dure behandeling voor hem te betalen. Daarom hebben ze een Go Fund Me actie opgezet. Justins vrouw (en de moeder van Sam, want zo heet het jongetje) legt uit:

Justin is a 39 year old father of one in need of a kidney transplant. Please help us reach our goal so that Justin may get the pre-treatments and transplant he desperately needs. His mother died from this disease, please help us write a different story for Justin and his son, Sam. 

Screen Shot 2015-04-17 at 19.18.10Thank you for your consideration and for any help you can provide to help our family reach this goal.

Het doel, toen ze de actie op 8 april lanceerden, was om $75,000 in te zamelen. Om dat doel te bereiken gebruikten ze de foto van Sam, net zoals tientallen miljoenen mensen dat de afgelopen jaren hebben gedaan. Het resultaat liegt er niet om: op het moment van schrijven heeft de familie Griner maar liefst $99.095 ingezameld. Ze hebben hun doel dus niet alleen bereikt, ze zijn er dik overheen gegaan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.