Je moet het zien om het te geloven: neurowetenschapper legt uit hoe je de arm van een ander kan besturen met alleen maar je hersenen

Dit werkt echt.

We kunnen steeds meer met moderne technieken. In een deze week online gezette video laat een neurowetenschapper zien hoe je de arm van iemand anders kan besturen met je eigen hersenen, dus zonder de ander aan te raken. Het is geen truc, het werkt echt. Je moet het wel zien om het te geloven.

Neurowetenschappers Greg Gage vraagt twee vrijwilligers om op het podium te komen om te laten zien hoe het werkt. Hij plaatst elektroden op de arm van een vrouw om de hersensignalen naar haar arm te kunnen meten. Daarna plaatst hij ook elektroden op de arm van een man.

En dan begint de pret. Het publiek in de video is verbaasd als ze zien wat er gebeurt: ze kan zijn arm bewegen enkel door haar hersenen te gebruiken. Heel bijzonder. Wat gaat dit betekenen voor de toekomst? Ik voorzie nog vele evoluties en revoluties in de wereld van techniek en medische wetenschappen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. Baksteen

  je vergeet de “sociale wetenschappen”

 2. Wouters

  Nee. Dit filmpje zet kijkers totaal op het verkeerde been en zodoende is ook de titel van deze post incorrect.
  Het absoluut onwaar dat het brein van het meisje de arm van die jongen aanstuurt. Louter de spiercontracties van het meisje worden herkend, die een elektrische prikkel in de arm van de jongen initiëren dmv elektrodes.
  Laat je niet foppen en gebruik je hersenen.

 3. hans-e-pans

  Je zou dus altijd, nou ja bijna altijd, een ander de schuld geven als je tegen iemand anders je middelvinger opsteekt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.