Man schopt vrouw van 78 een gebroken been omdat zij hem aanspreekt op zijn belgedrag

Zinloos geweld deel 5.762.

Hier snap ik nou echt he-le-maal niks van:

In het centrum van Amsterdam heeft een man een bejaarde vrouw gisteravond een gebroken been geschopt. Volgens de politie stond de man schreeuwend te telefoneren op de Herenmarkt en ging hij door het lint toen de vrouw hem daarop aansprak.

Sowieso begrijp ik zinloos geweld niet, maar zinloos geweld tegen een vrouw van 78 omdat ze een man aanspreekt op zijn luidruchtige belgedrag? Dat is echt te bizar voor woorden. Normale mensen slaan en schoppen er dan niet meteen op los.

De bejaarde vrouw werd tegen haar been getrapt, en daarna ging de man er snel vandoor. Nu heeft ze een gebroken been en zal ze weken moeten herstellen voordat ze weer normaal kan lopen. Ongelofelijk.

Gelukkig heeft de politie een signalement van de dader:

Volgens de politie is de verdachte een studentikoos type met blond haar en droeg hij een bruin-oranje jack of colbert.

Hopelijk vinden ze de dader zo snel mogelijk en krijgt hij de hoogst mogelijke straf voor deze mishandeling van een bejaarde vouw van 78. Ik vraag me wel af: hoe kunnen we meer doen tegen zinloos geweld? Ik heb het idee dat het steeds vaker voorkomt in Nederland.

Wat vind jij? Wat is volgens jou dé oplossing tegen dat soort geweld, of het nou ‘zinloos’ is of niet?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. nakkie123

  test

 2. nakkie123

  tikel

 3. nakkie123

  nou, ik geef het op, reactie komt niet door.

 4. nakkie123

  nog 1 keer proberen dan,
  zal wel een druks/ggz dingetje zijn, kan het anders niet verklaren.
  .
  of de politie/ooggetuigen waren kleurenblind…

 5. nakkie123

  oh, ok, snap hem, het woordje “druks” op de juiste manier geschreven staat dds niet toe.

 6. Pimsch

  de dader ook een gebroken been schoppen. op dezelfde plek. met dezelfde kracht.
  Symmetrische justitie.

 7. Trudy

  We wonen met veel te veel mensen in Nederland….iedereen stoort zich aan elkaar omdat wij zo goed als bijna aan elkaar vastgeplakt zitten……..En de nieuwe lichting nationaliteiten hebben totaal geen respect voor de anderen dan alleen aan hunzelf….

  1. Maaike

   Dit was blijkbaar een blonde man, Trudy. Als het een getinte man was geweest was het reactiegedeelte allang ontploft met verontwaardigde reacties.

   1. Trudy

    Maar met geweld….

  2. Mart

   Tja en er zijn er nog duizenden in de aanbieding.

 8. Maaike

  Bestaat zinvol geweld trouwens wel?

  1. Primo

   Neem eens een kijkje op Omaha Beach in Normandië.

  2. G-krul

   Jawel, als je bijv. cake bakt waar gewelde rozijnen in moeten. Dat is dan zinvol.

  3. anna67

   Ja.

 9. Ada1

  Pimsch van mij twee gebroken benen.

 10. Adriaan Jansens

  Begrijp de bejaarde vrouw niet dat ze deze luidruchtig telefonerende proleet aansprak op zijn asociale gedrag. Houd je in, het is bijna een nationale plaag geworden telefoneren in openbare ruimtes en op straat. De randdebielen spreken ongewild steeds luider zonder dat ze het zelf in de gaten hebben. Tja wanneer het mijn moeder was geweest met het gebroken been dan had ik zeker te weten tegenmaatregelen genomen tegen deze ‘heer’ ….

  1. Mart

   Wat had je gedaan Adri….zijn hondje een rottrap geven??

 11. Seneca

  @Adriaan Jansens
  Dat is nu juist het feilen van onze samenleving. U wilt dat niemand stelling neemt tegen asociaal tuig (net zoals in de politiek) en daarom nestelen deze ‘manieren’ in onze samenleving. Frank vraagt een reactie wat hier tegen te doen is. Helaas Frank, zolang politie en justitie met 2 (beter gezegd 10) maten meten is hier niets tegen te doen. Ada1 wilt 2 gebroken benen en Pimsch wil 1 gebroken been. Als men werkelijk serieus dit probleem wilt aanpakken, dan dient de dader ogenblikkelijk ter dood veroordeeld te worden. Niet dat ik een voorstander van de doodstraf ben, maar het is het enige afschrikwekkende, dat tuig vermoedelijk tegenhoudt. Kom nu niet met psychologische lulkoek dat volgens ‘onderzoeken’ bewezen is dat dat niet werkt; niemand kan bewijzen hoe sterk het afschrikwekkende van de doodstraf is en hoeveel daders dit van acties heeft weerhouden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.